Alltid denna äckliga morgon…

Så här börjar jag min morgon varje dag, och jag känner skillnad. Jobbar stenhårt på mina matsmältningsproblem. Naturliga örter och surkål. Not gott alls. Men de värsta är de bäskadropparna, bland det vidrigaste jag druckit, som rävgift. Teet är inte heller ngn hit då jag inte gillar fänkål.. hahaha

Story:
Januari 2014 blev jag färdig Mindfulness instruktör, detta visade sig få en stor betydelse för min fysiska kropp. Genom meditationen “kropps scanning” så hade jag återerövrat min fysiska kropp. Om jag nu någonsin varit i kontakt med den helt? Jag har en liten historia av att ignorera sjukdomssymtom vilket är ett farligt tecken, man lyssnar inte på sig sin kropp.

Vi har överlag dålig kontakt med våra kroppar, vi är mest i huvudet och regerar och kroppen blir sekundär, vi stänger av och ignorerar signaler som vill berätta något för oss. Vi ha inte tid eller så vet vi inte ur för att vi aldrig lärt oss. Vi hittar inte kontakten som sker genom tystnad, vi måste lyssna inåt. Idag har vi så mycket ljud runt oss så vi inte längre hör oss själva.

Det mindfulness lärde mig var att “kroppen talar”, och den började tala till mig. Jag började göra förändringar som jag inte alls förstod hade med Mindfullnessen att göra, jag var till början helt omedveten om processen som hade startat upp.

2014 – i januari slutade jag dricka cola light som jag var beroende av och bestämde mig för att endast äta ekologiskt i den utsträckning det är möjligt. I augusti slutade jag äta socker och alla sorter av mjöl och pasta. Visst händer det att jag fuskar men då är det när jag äter middag med vänner. Livet ska inte leva nitiskt, man måste hitta sin balans.

I september var jag ute och åt lunch med Agneta Sjödin. För att göra historien kort så fick hon mig att inse en del saker angående mat och hälsa. Hon gav mig även upplysningar som ledde mig till att upptäcka att jag har en dålig matsmältning. Jag är denna underbara kvinna evigt tacksam för det. Överhuvudtaget så är jag tacksam över att ha henne i mitt liv, en fantastisk kärleksfull vän med integritet. Sånt gillar jag.

Därefter så satte det igång ordentligt. Jag började äta matsmältningsencymer av örter. Därefter blev jag av änglarnas försyn (så är det) vägledd till en kvinna som konstaterade att jag även behöver ta hand om levern då den pga matsmältningsproblemen inte spjälkar fettet. Så ordinationen blev de hemskaste bäska dropparna man kan tänka sig för levern, plus örttabletter.

Efter att ha läst mycket så insåg jag att besk och syrad mat var bra för mig så därför surkål till frukost. Att det är äckligt skiter jag i, nu kommer kroppens välmående först. Efter maten blir det alltid det äckliga teet som jag blandar ut i mitt goda yogi te.

Jag känner en djup tacksamhet över att detta uppenbarade sig för mig för att förr eller senare skulle detta ta ut sin rätt. En kropp i obalans skapar sjukdom. Jag hade ingen aning men nu känner jag så fort magen inte är nöjd, den sänder små subtila signaler till mig. troligtvis har den alltid gjort det men nu först hör jag dem.

Namnast Vivi

 

4 thoughts on “Alltid denna äckliga morgon…

 1. Hej!

  Hur uppenbarade sig dina problem? Vad märker du för skillnad?
  Nyfiken då jag ör inne på samma sak här. Försöker också basa kroppen.

  skulle gärna höra mer om din spirituella väg. Jag bor i Göteborg och vill lära mig mer om andlighet. Har bara svårt att veta vart jag ska vända mig eller vart jag kan börja. Och vilka olika delar kan man hålla på med. Intresserad av “allt”. Själen, kroppens reaktioner, chakra, månen, magi, “häxa”.

  Vart börjar man?

  Inspiration får jag från bloggarna här, Carolina Gynning, Agneta Sjödin och Paulo Coelho. Blogga gärna ett inlägg om detta! För nybörjare typ 🙂

  1. Hej!
   Gör en test på fastande magen, 1 glas vatten och 1 tsk bikarbonat. Om du har bra magsyra så reagerar bikarbonaten med syran och du börjar rapa. Om du inte rpar så har du dåligt med magsyra. Då ska du INTE basa magen, absolut inte! När du basar magen så tar du bort syran.

   Jag skriver mer och du kan se i mina kategorier 🙂
   kram vivi

 2. Tack! Men oj jag dricker det ofta och rapar inte.. men vad behövs syra för? Ska titta runt mer i din blogg. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *