Äntligen så har jag fått hem min Buddafrukt igen..

Jag mår så himla bra av att dricka mitt Buddathe, dessutom så är det sött och gott. Första gången jag drack det var när jag var jätte förkyld, sen när jag läste om den så insåg jag att den är bra för livskvaliteten i stort.

Buddafrukten som den kallas är en extremt söt frukt (Luo Han Guo), den används för medicinska ändamål inom traditionell kinesisk medicin och som sötningsmedel. Den används traditionellt i örtte eller soppa mot värmeslag, förstoppning, halsont, slemlösande, hosta eller andra sjukdomar i andningsorganen, den sägs också förlänga livslängden. Fruktens extrakt är ungefär 300 ggr sötare än socker och har i ungefär ett millennium använts för att behandla diabetes och fetma i Kina.

Buddafruktens sötma kommer i huvudsak från mogrosides som ny forskning föreslår fungerar som en antioxidant och kan förebygga cancer.

Jag köpte den i en asiatisk butik på Olof Palmes Gata i Sthlm. Fråga efter Luo Han Guo, kallas Buddafrukt.

Dessutom som blev det även lite annan spicy shopping…


2 thoughts on “Äntligen så har jag fått hem min Buddafrukt igen..

  1. Detta var som en uppenbarelse för mig !!! Buddahfrukt …jag bara måste ha !!!! Du är bara bäst som skrev om detta just i dag. Nu gäller det att hitta detta i Göteborg ? Tack Vivsan ❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *