Att söka sin andliga och mediala väg…

Att söka sin andliga och mediala väg.

När jag började söka min andliga och mediala väg på tidigt 80tal så fanns det inga genvägar, det fanns ingen att fråga, knappt några kurser att gå och inget shutterstock_188180642att googla på. Jag invaderade andliga bokhandlare och läste, testade och förkovrade mig under många år. Jag brann, jag följde min passion, jag var besatt, jag älskade det, jag kunde inte få nog, jag sökte svar. Det är nu 36år sedan.

Det finns inte ETT svar eller EN väg

Idag får jag ofta frågor från människor om hur de ska göra för att utveckla sig? Men det finns inte ETT svar eller EN väg. Jag vet inte andras väg även om jag kan ge tips och råd, och jag bör inte heller bespara någon det egna snåriga sökandet till insikt, för det hör till. Jag och många andra kan vara länkar i någons utveckling men inte hela kedjan. Den måste man vara själv.

Det är inte som i en saga där man plötsligt får en gåva och sen bara finns “det” där. Förutsättningen finns från början men det är upp till oss att förstå vår potential och utveckla den. Det innebär ofta att man får gå många olika spännande andliga och mediala vägar innan man hittar”sin grej”. Parallellt med det så måste man även utvecklas som människa och medmänniska. Den andliga, mediala och personliga utvecklingen går alltid hand i hand. Vi utvecklas inte längre än dit den svagaste länken inom oss har nått. Man kan ha en grym potential men den står sig slätt om man inte vet hur man ska hantera den i relation till sin omgivning, saknar den ödmjukheten som krävs eller sitter fast i hat, gamla oförätter och förlegade energier eller en oförmåga att förlåta.

Jag väljer att se vår andliga och mediala framfart på jorden som ett förtroende som vi fått att förvalta snarare än en gåva. Och om man missbrukar förtroendet så kan man mista det. Har man i detta liv fått den andliga och/eller den mediala vägen som sin livsväg så är det ett ansvar att ta på allvar.

Andra kan peka på din potential men inte välja din väg åt dig. Man vet vad man brinner för när man finner det, och inte för att någon annan har sagt vad det är. Lyssna alltid inåt.

Man måste inte yrkesmässigt arbeta andligt eller medialt utan det kan lika gärna handla om den egna utvecklingen eller så använder man sig av den i sitt arbete med människor. Men behöver inte heller bli medium, healer eller sierska. Det finns så många vägar att gå och att utforska. Hitta din…

Man måste själv vilja, man måste brinna, man måste söka, man måste hitta sina svar och sanningar. Man måste söka för att man bara inte kan låta bli. Det finns ingen genväg genom någon annan även om andra till viss del kan bidra med sin erfarenhet. Den största resan måste man göra själv. “Jag kan leda hästen till vattnet men jag kan inte få den att dricka”. Men om jag måste leda någon till all deras kunskap så vill de oftast inte tillräckligt mycket själva och då blir utvecklingen därefter. Under all år som jag har haft kurser så har jag ofta låtit några gå gratis av olika anledningar. Tyvärr så är det oftast de som sen inte dyker upp vid kursstarten, går halva kursen eller inte gör något för sin fortsatta utveckling efteråt. Det är för det mesta först när vi offrar något som vi verkligen vill. Det människor slänger efter oss har oftast inte samma värde som det vi slåss för. Att utvecklas kostar inte blod, svett och tårar men däremot engagemang, envishet och vetgirighet.

Andligheten och medialiteten kräver sin tid för att utvecklas

Vi lever i en fastfood tid men andlighet är slowfood, den måste få stå på spisen och puttra länge för att till fullo komma till sin rätt. Glöm alla genvägar och se det i stället som en livslång resa utan slut. Har du bråttom att komma fram så har du missat målet. Det är varje egen insikt och lärdom som är trappsteget till nästa nivå.

Ha tillit till att du har vägledning, du kommer du att finna din väg, men du måste göra ditt jobb och det är att börja ditt sökande.

Det rätta rådet, svaret eller ögonblicket kommer aldrig att infinna sig om du inte själv tar tag i det. Då spelar det ingen roll hur många tips eller råd jag ger. Vägen ligger öppen för dig, du behöver bara börja gå den.

Namaste Vivi

I rörelse – Karin Boye
Nog finns det mål och mening i vår färd – men det är vägen, som är mödan värd.

31 thoughts on “Att söka sin andliga och mediala väg…

 1. Detta är det bästa jag har läst under alla mina år av sökande 🦋
  Jag frågade senast idag ett medium vad jag skulle göra😏
  Jag får ha tålamod, och känna in ! Det löser sig nog 🙈🙏🙏🙏
  /Monika

  1. Hej Vivi!
   Tack för din vägledning ❤
   Jag har alltid undratom man behöver gå massa kurser eller o. Jag kan klara det på egenhand.
   Skulle kännas mera naturligt att hitta vägen själv.så det känns som du gav mig svaret .
   Tack Eva äkäslompolo

 2. Vivi , kan man boka en sittning hos dig ?
  Vad kostar det ?
  Kan man läsa nåt om detta på din sida ?
  Kram/ 🦋🙏

 3. Ja där slog du huvudet på spiken 😊. Det måste ju vara precis så.. hand i hand går vår personliga utveckling och det andliga..holistiskt..helhet..kropp och själ..kropp och ande😇.

  Mvh Johanna

 4. Jag har precis påbörjat min andliga resa sedan några år tillbaka och är så glad att jag hittat till din blogg o podd mm. Det finns så mycket matnyttigt samlat här. Jag insåg när jag såg ditt bibliotek att du förkovrat dig under en lång tid. 😊 Kram Malin

 5. Fantastiskt bra skrivet. Håller själv på att utveckla mig. Men känner ingen brådska. Budskapen kommer till mig när jag träffar någon som behöver dem. I de fallen känns det skönt att ha kunnat ge någon tröst och stöd. Därifrån till att jobba med det är för mig en helt annan sak. Trots allt är det ett fruktansvärt ansvar. Eftersom man aldrig kan förutse vilka reaktioner som kommer så måste man vara beredd på både att trösta och lugna. Kram Annita

 6. Hej!
  Precis så är det, skynda långsamt. Ibland blir man så ivrig för att man hamnar i ett flow och då vill man att allt ska gå fort. Jag får bromsa och lyssna in, lita på att känslan som kommer när jag ser fjädrar och höga pip i örat att det är änglar som vill mig något. Lita på min magkänsla.
  Tack för att du och andra delar med er av era erfarenheter på bloggarna på Tarotguderna🙏🏼
  Ha en fin helg💜🌸
  Katrin

  1. Tack för de klokaste orden .jag har haft upplevelser från andrasidan men har en önskan att prata med med alla som finns där och speciellt från min sonson så jag kan hjälpa föräldrarna. Kramar
   Birgitta Holmström

 7. Jag kan inte annat än o hålla med dig Vivi. Andlighet är ingenting som kommer över en natt utan det är någonting som måste växa fram. Jag har också märkt att det måste tas om hand.

 8. Så sant som de är sagt!!
  Mycket bra skrivet!
  Ja har gått ett år på en 3 årig kurs för att få certifikat men va tvungen o flytta o nu har man istället inte råd att gå om kursen pga långtidssjukskrivning för man får ju för lite pengar! Totalt värdelöst! Man sitter bakbunden.

 9. Jag såg och kände av förut när jag var yngre, men då var jag livrädd, nu när jag är äldre å acceptera de så här de nästan avtagit, varför är de så?
  Hoppas på svar ❤

  Mvh Annica

 10. Jag har provat att läsa av människor och har då haft rätt men sen kommer tankarna jag tänker ofta jag kanske bara hade tur att hitta just rätt. . Jag undrar har jag gåvan att se ? Är det jag känner rätt eller har jag bara en livlig fantasi och vill hjälpa andra till ett bättre mående ? Ja frågorna är många . .
  Tack för den fina texten och dess innebörd ❤

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *