Att vara häxa – varför använder man sig av gudar och gudinnor? och hur hjälper de oss i vårt magiska arbete?

När man är verksam inom naturreligionen som häxa så brukar man ofta ha en personlig gudinna, och i många fall även en gud. Det finns inga rätt eller fel utan man får själv känna in vad som känns bäst, det kan även vara så att man är med i en häxgrupp (häxcoven) som har vissa regler som man då håller sig till. Det finns även häxor som endast tillber moder jord och inte har några gudar och gudinnor alls. Personligen så använder jag för balansens skull både den kvinnliga och manliga energin.

Varför använder man sig av gudar och gudinnor?

Förutom att man riktar sig till dem som andliga vägledare och kanaliserar personliga meddelanden, högre budskap och skickar önskningar så använder man sig av deras energi och den universella kraft som de representerar. De har alla olika mänskliga kvalitet, sammanhang och områden som vi kan relatera till i vårt magiska arbete. Så det är viktig att noga välja vilka man bjuder in.

Hur kan de hjälpa oss i vårt magiska arbete?

De hjälper oss att finna fokus på det som vi behöver för att kunna utföra vårt magiska arbete.

De kan även genom sin skepnad visa oss innebörden och budskapet som vi behöver förstå eller ta till oss.

Vid samarbete sker en sammansmältning så att man blir ett med deras vibration. Man kan då ta del av deras fokus, insikt och avsikt så att man vet hur man ska agera för att åstadkomma det man önskar inom just dennes område.

Genom att bli ett med deras vibration så kan man även attrahera det som finns på samma energiplan som de, det är därför det är viktigt att man vet vad just den guden eller gudinnan representerar så att det inte blir fel typ av magi.

Man kan även välja att tillfälligt samarbeta med någon som representerar ett specifikt område som man vill fokusera på. Om man till exempel vill göra en ritual gällande kärlek så väljer man att arbeta med en av kärleksgudinnorna.

De kan tillsammans med oss transformera gamla energimönster och skapa nya.

Att tänka på:

När man arbetar med olika energigestalter så kan man inte helt välja bort vissa delar av deras personlighet eller ageranden. Därför måste man noga ta hela gestaltens spektra i beaktande för att förstå hur dennes energi kan komma att påverka eftersom man får med deras styrka likväl som skuggsidor. Så det gäller att förfina sitt arbete genom att öva, lära och tänka sig för. Ju mer man lär sig hur deras energi fungerar ju enklare blir det att styra energin. Precis som med en relation så får vi ta det goda med det dåliga men förhoppningsvis så tycker vi att det är värt det…

Magi kräver mycket eftertanke och ansvar. Det är inget man gör på en höft för då får man ett halvtaskigt resultat tillbaka. Vår utkomst styrs alltid av vår investering.

Kramar och namasté vivi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *