Dagen som jag både längtat efter och varit rädd för är här…

Livet har känts lite upp och nervänt senaste 10 dagarna sedan jag fick en kallelse efter min 1:a tutt-scanning att de ville titta en extra gång till. Först fick jag en smärre chock. Har jag cancer? Vad händer nu? Det kändes verkligen som att livet bara stannade upp och höll andan. Vilket är nu mitt nästa steg?

Ovissheten var knäckande men det visade sig som tur var inte vara någonting. 🙏 Men det är mycket tankar som har passerat under denna tid. Som min bästa vän Marie sa, du hamnade i mindfulness. Det gjorde jag verkligen, när man slutar förhålla sig till framtiden så hamnar man 100% i nuet, det är en viktig lärdom för det är där vi ska vara hela tiden. Ingen av oss vet nämligen om vi är här i morgon.

Jag tänkte dessa dagar på att om det värsta nu blir besannat så får jag inte glömma att jag faktiskt har tagit mig igenom tuffa strider i livet och både överlevt och växt, så visst skulle jag fixa det. Det andra som slog mig vad HÅRET, så hemskt att tappa! Men man landar i det också, jag tänkte att då gör jag som min vän Catharina och köper en massa läckra peruker och testar en massa snygga frisyrer. Håren växer ut och det finns ju löshår idag. Allt löser sig så när jag gick till läkaren i morse så kände jag mig lugn och stabil. Men kroppen ljuger aldrig, benen kändes som gele när jag gick in och fjärilarna i magen fladdrade rejält.

Andra tankar som snurrat i mitt huvud är, vad kan vi göra inom den alternativa vården för att nå fram med alternativa behandlingar på ett nytt sätt? Vi behöver en revolution! Vi borde ha en vårdinrättning även för detta. Människor borde få mer information om hur de kan påverka sin hälsa och sitt mående när de är sjuka. Precis som i Kina där de har alternativ medicin på samma sjukhus som den traditionella. Lite tankar som behöver landa…..

Alla de 25 som idag och varje dag får en negativt bröstcancerbesked vill jag säga, ni finns i mina tankar. Alla ni andra också som fajtas för er hälsa och era liv varje dag och mina vänner med cancer. Respekt. Det är verkligen ingen lek. Sista 10 dagarna har jag sniffat på möjligheten att ha cancer och jag känner en enorm tacksamhet i nuet och inser hur livet kan förändras.

Kram och tack för allt stöd. Speciellt från mina nära vänner och älskade sambo. Ni är så jäkla bäst!

31 thoughts on “Dagen som jag både längtat efter och varit rädd för är här…

 1. Kan tänka mej att livet känns ännu mer värdefullt för dej/er nu. Så kändes det för mej när jag “slapp undan”. Bara att njuta av varje frisk dag. Ha det fortsatt görbra!❤❤❤

 2. När man möter något okänt för sig.
  Så blir man ofta påmind om livet.

  Ur askan kommer det något gott.
  Så även för dig.
  Tacksamhetär ordet som behöver användas mer.
  Kramar om Dig.🌻 extra mycket 💚💛💜

 3. Hej kära du!
  Skönt för dig att du fick ett bra besked.
  Jag har gått i genom det h-vetet… Blev friskförklarad i dagarna. Jag fick mitt första förvarning genom andevärlden. En man kom i genom till mig och jag kände igen honom och han sa: Gör nu inte som jag gjorde…Visste att han gick ej till doktorn. Och det visste dem att det hade inte jag heller gjort. När jag kom till doktorn, sa han att det var en fettknuta. Nej, sa jag… jag vill kolla upp det. Jo, det var den värsta sortens. Jag är så tacksam i dag för det, så jag ville dela med mig av min tacksamhet. Kram <3

 4. Jag va inne i måndags o gjorde en massa undersökningar cellprov o biopsi.Nu 3 veckors väntan på provsvar.Försöker tänka så positivt som det bara går.Tankarna snurrar.❤Kram på dej.Namaste

 5. Så skönt att höra att allt gått bra för dig i dag.
  Jag var över och vända på andra sidan för en tid sedan och jag har fått ett annat förhållningssätt på grund av den upplevelsen.
  Jag prioriterar bort tids- & energitjuvar på ett mycket mer medvetet sätt.
  Livet på jorden är för kort för att slösa tid på dom. Det känns befriande.
  Varma kramar till dig Vivi <3

 6. Åh vad skönt att det inte var något allvarligt. Men det är så fruktansvärt jobbigt att gå och vänta. Kram 💗

 7. Fina du💕 Skönt att höra att du slipper genomgå allt vad det innebär att ha cancer. Det var en tuff resa som lärt mig mycket. Ödmjukhet. Livskvalitet. Prioriteringar. Även om det var jobbigt så är jag tacksam för möjligheten att upptäcka livet och vad som är viktigt. Ha en underbar helg fina du💕
  Änglakramar från Birgit

 8. Härligt. Du hade samma tur som jag hade. Man får en tankeställare.
  Lev här och nu ….
  Kram ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *