Det är dags för en förändring. Vilka är våra värsta energitjuvar?

 

Jag tycker baske mig att det är dags för en förändring, vi behöver en revolution…minst! jag vet att den redan har startat men jag är så in i bängen trött på bakåtsträvare och alla stopp-proppar som  är rädda för att om vi ställde högre krav på mat och medicin så skulle giganterna som utarmar oss få ta ansvar…och det skulle ju bli jobbigt. Jätte jobbigt.

 

De där snubbarna som fick århundrades sämsta snilleblixt på 70-talet om att vi typ skulle äta en halv limpa om dan… eller äta lightprodukter och undvika hälsosamt fett kom liksom bara undan? Och det bara fortsätter så…

Nu sitter nästa generations snilleblixtar där i samma fyrkantiga kontor med sina fyrkantiga brillor och försöker hålla kvar sina uråldriga positioner genom att få oss att ifrågasätta den hälsosamma maten och behandlingarna. Ursäkta språket men var fan ligger logiken i det?? Det hälsosamma kan i sämsta fall inte göra någon nytta alls! Medan de går i bräschen för raffinerad mat, åkrar som ger maten mindre och mindre näring och en massa annat skit som de finurligt petar ner i allt som ändå ska petas ner i en förpackning.

Lite extra socker så att människor blir beroende och äter MER kan väl ändå inte skada! VA?
Mår du dåligt? Ta ett piller, det har ju ingen dött av? VA?
Varför inte hellre säga som det är ….det skiter väl ni i!

Mat är kroppens bränsle och medicin

Idag måste vi äta mer mat för att få lika mycket näring som tidigare. Vi blir inte bara allt fetare pga det utan vi får på kuppen i oss mer ohälsosamma ämnen. Bränslet som skulle hjälpa oss att upprätthålla vår kropps system och funktioner skickar i dag ut en massa gifter och cancerogena ämnen till organen i stället för att hjälpa dem att hålla sig friska eller tillfriskna.
De där självläkande funktionerna vi har håller som bäst på att försvinna med evolutionen om vi inte börjar ta hand om oss och lyssnar på våra kroppar. Visst behövs det mediciner men inte i de kopiösa mängder som idag produceras.
Vissa skrattar hela vägen till banken medans andra får köra skyttetrafik till läkare då deras kroppar och själar är för känsliga…

Energitjuvar

Det pratas och skrivs hyllmeter om energitjuvar. Människor som tar vår energi och att vi minsann ska passa oss för dem för annars mår vi dåligt. Men hur har vi det med maten? Maten är också energi, varför är vi inte lika måna om att ingen tjuvar energin i vår mat? När näringen försvinner och vi får i oss gifter så får kroppen jobba dubbelt så hårt på att rensa och hålla oss friska.
Så i stället för att använda våra resurser till att hjälpa oss att balansera våra medfödda svagheter så får vi använda dem i utryckningar för attacker som kommer utifrån, vilket slöseri. Det är då vågskålen rinner över och latenta hälsoproblem ger sig till känna för ingen finns där för att hålla dem på mattan.
Våra kroppar sliter för livet i dag för att vi inte ska få cancer, ändå ökar det lavinartat. Troligtvis för att vi använder stora delar av vår energi till att släcka bränderna som kommer utifrån i stället för att ta hand om insidan och våra genetiska förutsättningar.

Ordningen ser ut så här för kroppen:

Först så ser vi till att stärka upp vår psykiska och fysiska hälsa, det är nämligen de två benen som vi måste stå stadigt på när det blåser upp till storm. Därefter så tar kroppen itu med sjukdomar. Har vi då hoppat över vår grundhälsa så kan vad som helst hända. Vill det sig riktigt illa så har man dessutom underminerat benen genom att ge dem mat med låg energi vilket resulterar i dålig livskraft.

Till största delen så är det idag inte vi som kräver våra mediciner utan vår livsstil.

Vi upprätthåller en livsstil idag som vi inte är anpassade för. Det är hur vi lever som till stora delar får bägaren att rinna över och utmynna i en massa psykiska och fysiska sjukdomar. Krav, stress, förväntningar och likriktighet bryter ner de svagare och många som inte skulle behöva bli sjuka blir det. Då har jag ändå inte gått in på det här med att vi ska vara så himla multitaskande hela tiden. Något annat som vi inte är skapta för.

Vi har arbetat oss ifrån ett samhälle som var tungt och nedbrytande för att gå in i ett annat…

När jag säger att jag undviker att äta socker och mjöl så tror många att jag är glutenintolerant eller att jag bantar.

Men nej, det har inget med det att göra. Vad jag däremot försöker undvika så är det raffinerad mat. MIN MAGE GILLAR INTE DET NÄMLIGEN! Det är som den där skorpan som håller på att läka magens inflammationer pillas av gång på gång och den får aldrig återhämta sig. Jag känner direkt hur min mage hamnar i stress av fel kost, jag upplever en olustkänsla som fortplantar sig någonstans där inne och magen får ingen riktigt ro och då har jag ändå aldrig lidit av en problem mage. Det var först när jag började äta nyttigare som jag märkte skillnad, det var som om att magen helt plötsligt blev glad och ville göra hoppsasteg.

Har du inte märkt någon skillnad?

Har du lyssnat på din kropp och känt efter? Olustkänslan och stressen är ingen smärta utan bara en diffus signal om att något inte stämmer. Just den signalen är det många som antingen ignorerar eller inte vet hur den kännas eller ska tolkas. Det är som att om sirenerna inte går igång på alla hundra så märker vi inget.

 

Varje morgon så kokar jag vatten som jag låter dra med riven ingefära och pressad citron (krav såklart) och lugnet som då sprider sig från magen och ut i kroppen ger mig motivation att fortsätta, känslan är obeskrivbar. Jag känner lycka.


Då magen och tarmarna är vår värdemätare för vår hälsa och att all näring tillsammans med en massa skit fullständigt strömmar ut därifrån i övriga kroppen så är det ju liksom där man ska börja. Ta hand om magen och tarmen och du har bättre förutsättningar för att hålla dig frisk eller bli friskare.
Och ja, jag vet att det slinker in en massa annan galenskap men man kan inte ta alla strider på en gång för då får vi svälta. Sakta men säkert har de fört in en massa skit i vår kost och tagit bort näring så revolutionen kommer nog ta sin lilla tid även åt andra hållet.


Jag önskar mig en klassificering på mat som heter “oraffinerat” NU!

När jag läser EKO eller KRAV på mat som innehåller raffinerat mjöl, socker eller annat så faller den poängen för mig.

Tror att vi mer behöver lägga strålkastaren på oraffinerad mat inför framtiden…

Kram och namaste Vivi

 

15 thoughts on “Det är dags för en förändring. Vilka är våra värsta energitjuvar?

 1. Mkt bra skrivet. Håller på att sakta komma ifrån allt socker och försöker att äta renare mat.
  Min kropp har börjat strejka på olika vis.
  Blev glad att frågan togs upp.
  Kram Karin 💞

 2. Detta var det bäst skrivna jag läst på länge. Gick rakt in i ❤. Så sant vartenda ord. Jag försöker och jag faller och försöker igen. Har nu fått in känslan av hur kroppen reagerar vid fel intag av mat och jag har klivit av makten som chef på jobbet & stortrivs “på golvet” där jag får vara mig själv & ingefära med citron är min morgonshot. 💕Kärlek & tacksamhet till dig för suverän blogg💕

 3. Så bra skrivet.
  Jag väljer så mycket av Ekologiskt som möjligt. Finns inte eko, så tar jag oftast inte ngt “vanligt”. + att det ska vara svenskt o komma från djur som gått i lösdrift.

  Haft dålig mage sen liten, då hette allt ont i magen, magkatarr.
  Men vilken SMAK att få sätta tänderna i tex en eko tomat el gurka. Allt annat smakar Bara kemikalier o tungan blir sträv.
  Har frågot massor av människor, Näää de känner inte att det smakar kemikalier. + att magen mår bättre.
  Finns God mat ute I naturen oxå. Min favorit är nässlor. Gott t mycket.

  Tyvärr så tänker många bara på kostnaden o köper jättebillig mat. Finns ofta inte ens riktigt kött i våra färdigförpackade smörgåspålägg.

 4. Helt rätt Vivvi maten är en katastrof ändå är det vi som får bära hundhuvudet när vi blir sjuka för det måste ju bara vara så att man äter och lever osunt.Det är den lilla människan som får skulden.Tänker på antibiotikaresistensen det måste ju givetvis vara vanligt folks fel när det i själva verket beror på uppfödarna av djur som pumpar de stackars djuren fulla av penicillin och mycket annat.
  Vi lider en katastrofal brist på magnesium som konstgödningen förstör,kroppen kan inte försvara sig utan denna mirakelmineral.
  Många mediciner hade varit överflödiga om vi hade fått i oss rätt mängd av denna mineral varje dag men det sitter alltså folk som motarbetar detta pga ekonomiska intressen ,ja det finns mycket att orda om detta.
  Tack för en bra blogg

 5. Hej Jag har precis gått en kurs i Sockeravgifning!Inkl mjöl och annat skrutt. Den var så bra och fick insikt i hur mycket vi misshandlar våra kroppar. Tack för ett bra inlägg! // M

 6. Å mycket bra skrivet ska ta itu med min kropp. Jag ska börja med citroner och ingefära refan i morgon. Har du några ider om ödem svullen kropp.

 7. Jag tänker i samma banor som du Vivi. Magen och tarmarna har blivit ett stort problem, men nu börjar jag komma i form igen. Mycket tack vare min dotter som lär mig så mycket😊 Blev ännu mer peppad av det du skrev. Tack😘 Carina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *