Det finns många parallella verkligheter där ute…

Köp Vivis bok här!
•adlibris.se
•bokus.se
•cdon.se

 

 

 

 

 

 

Jag tänker här ta upp en sak som är väldigt viktigt för mig i mitt arbete som medium.

Vi som jobbar medialt arbetar många gånger i parallella världar. Vad som då är viktigt att vara medveten om är att det finns även andra människor som också kan befinna sig i parallella verkligheter, och det är de som lider av psykisk sjukdom, som tex schizofreni.

Här måste man som medial vägledare/medium var ytterst lyhörd. Är man inte själv stabil, står med båda fötterna på jorden, ifrågasättande och värnar om balansen mellan verklig upplevelse och inbillad så kan man göra större skada än nytta. Man kan bokstavligt talat putta någon över kanten om man förklarar deras inbillade upplevelser som verkliga.

Som dotter till en multi psykiskt sjuk mamma med bla schizofreni och som under hela mitt liv levde i en annan verklighet än oss andra så är detta jätte viktigt för mig. Bort med allt lull-lull för att skapa förklaringar som tillfredställer egot.

De allra flesta knackningarna i väggarna, knarrande i trappor och märkliga skuggor på fotografier har en förklaring. Knepet som medium är att veta skillnaden. Vi kan inte kosta på oss att inbilla oss saker för att det ska se eller låta spännande för då kommer vi tillslut inte själva veta vad som är andevärlden och vad som är rena fantasier.

Ni skulle bara veta hur många meddelanden jag får från människor som upplever att “ngn har tagit över dem”, förföljer, manipulerar på olika sätt eller har sänt svart magi över dem. Det är verkligen en balansgång där man måste stanna upp och tänka till och inte bara köra på med en massa mediala förklaring för att man har det som sitt yrke. Ibland handlar det om helt andra saker.

Likaså så ser jag rött när man applicerar mediala förklaringar på barns problem. Visst kan det vara så att de har mediala upplevelser men vi måste vara försiktiga för att vi kan gå på ett minfält. Det finns en anledning till att iaf jag har en 18 års gräns på mina konsultationer. Att förstärka deras upplevelser med sådant som de själva ännu inte förstår och gör till en sanning kan bli högst förvirrande, låt dem utvecklas i sin takt utan andras inblandning tills de är stora nog att fatta egna beslut. Ge dem inte en förklaring på deras problem som ger dem något att fly in i och undvika vad som kanske pågår på riktigt, de kanske i stället behöver hjälp och stöd för att kunna prata om något jobbigt. Låt inte det mediala bli en flykt, ursäkt eller en förklaring på något annat, ta inga risker med barn. Dessutom, om ett barn håller på att utveckla psykisk ohälsa eller psykiskt sjukdom så gör man dem en jätte otjänst om man börjar prata om medialitet och andra världar. Min mamma hade nyss fyllt 18 år, det är inte ovanligt att tex schizofreni blommar ut i övre tonåren.

Samma regler inom medialiteten gäller för mig som när man pratar om sorg med barn. Svara på deras frågor, men du behöver inte berätta det de inte frågar om, för de kanske inte är redo att höra. Ta det lugnt. Lyssna men förstärk inget och lägg inte till saker till deras upplevelser.

Vi är inte läkare eller psykoterapeuter och därför ska vi inte gå in i den vägledande rollen. Vi behöver även ha tillit till andevärden samtidigt som vi är realistiska. Balans är svaret på det mesta här i världen, när den saknas så hamnar vi fel.

Kram och namaste Vivi

10 thoughts on “Det finns många parallella verkligheter där ute…

 1. Hej Vivi! Mycket intressant och viktigt ämne. Skulle vara spännande om du gjorde ett poddavsnitt om detta. Allt gott! <3

 2. Jätte bra och fint skrivet. Det är så viktigt att känna in när en person som man har läsning för ska få annan hjälp och vägledning än från mig och andevärlden. Jag lyssnar och frågar men hänvisar bestämt till att gå och få vägledning och hjälp av någon annan sort. Med kärlek och respekt i bemötandet brukar det bli en bra stund för kunden ändå trots utebliven läsning. Kram

 3. Så bra att du skriver om just detta Vivi. Jag har jobbat med m personer som lider av Schizofreni och andra psykostillstånd i 50 år och det är verkligen viktigt att kunna skilja på vad som är vanföreställningar från andra upplevelser.. jag känner stor respekt för att du tar upp detta då jag älskat mitt jobb (pensionär nu) och älskat mina patienter ..fortfarande får jag skickat till mig hälsningar från dom via gamla kollegor så just detta ligger mig så varmt om hjärtat <3

 4. Hej!

  Har precis börjat min andliga resa och gjorde nyss en regression och hick kurs i Reiki där det bl.a. var en sekvens där man skulle heala tidigare liv. R jag läste detta fick jag mig en rejäl tankeställare… har tänkt att ”fantasin”är det jag nu i början måste börja våga lita på. Att inte tro att ”det där var nog inbillning” ”det hittade nog bara min hjärna på”… jag har sett tydliga bilder av vad jag tror är mitt tidigare liv och även en annan persons vid reikin. Men svårt att veta vad som är vad.

  Har även tre barn som jag låter det andliga komma naturligt till, inte pressa fram något, men om de frågar berättar jag om det jag tror på och om de upplevt något trycker jag inte undan det..

  Har du tips på hur jag vet vad som är vad i synerna jag får vid tex Reiki eller regressioner?

  1. Låter jätte bra, ha bara tillit då allt kommer att visa sig med tiden och du kommer att lära dig hur du får information och hur det känns. Tycker du verkar vara på rätt väg. Kram vivi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *