Det kan vara förvirrande när man befinner sig på en högre frekvens än det man möter

När vi går på en kurs, föreläsning, läser en bok eller möter en andligt utvecklad person som vill delge oss någon kunskap så är det inte alltid att vi upplever att det ger oss något. Informationen som kommer kan falla alldeles platt och man känner att man redan kan det som ska läras ut, eller så lärs det inte ut från en nivå som stämmer överens med kunskapens innehåll. Det kan då vara lätt att tänka att den personen, läraren eller information är tråkig, outvecklad eller oengagerad. Visst kan det vara så men många gånger är det också så att det är vi som befinner oss på en högre frekvens än den eller det vi möter. Detta kan vara högst förvirrande speciellt om man söker sig till någon eller något där man förväntar sig att få utvecklas.

Men det är inget fel  utan lärare och kunskap finns på alla nivåer. Det finns alltid en lägre nivå av en högre kunskap, likväl som det finns en högre nivå på en lägre kunskap, och det är inte alltid lätt att känna in skillnaderna. Vi befinner oss alla på olika nivåer av utveckling.

Även om en person befinner sig på ett högre ”trappsteg” än oss inom det mediala så behöver det inte betyda att de kommit längre än oss i den personliga eller andliga utvecklingen.

Det finns människor som arbetar medialt som inte har kommit så långt i sin utveckling som man kanske vid första anblicken tror. De har då oftast stannat på en nivå där de har stött på någon utmaning och nöjt sig och blivit kvar utan att ta sig förbi hindret. Att ha lärt sig olika mediala tekniker är inte samma sak som att man har djup andlig insikt eller hög kunskap. Samtidigt så finns det andra som vi kanske inte ser som kommit otroligt långt i både sin kunskap, insikt och utveckling. Så det sken som det yttre ger stämmer inte alltid överens med det inre.

Att vissa stannar upp beror på att man konstant måste arbeta med både sin andliga och personliga utveckling för att stiga i sin frekvens, det räcker inte med att bara lära sig olika mediala tekniker. Väldigt många befinner sig på den fjärde dimensionen där uppvaknandet och många mediala gåvor har sin grund och stannar där beroende på att de låter egot styra, inte lever som  de lär eller inte praktiserar sitt arbete i en högre frekvens. Den vibrationsnivå vi sänder ut är också den vi existerar i. Vi kan aldrig befinna oss högre upp än vad vi agerar utifrån.

Därför är det viktigt att försöka vara så ren som möjligt i sitt arbete. Och med det menar jag att man ska hålla sig sann mot sig själv och andra, och ta sitt arbete och de människor, kunder och elever man möter på största allvar för vi är alla varandras läromästare. Man behöver konstant rannsaka sig själv och inte sätta sig på en hög häst och agera utifrån en allvetande guruposition, inte kränka andra varken personligt eller sexuellt, eller missbruka narkotika eller alkohol. Man ska inte heller vara lat och inte göra mer än vad som krävs, eller självgod och tro att varken man själv eller arbetet konstant behöver förbättras eller utvecklas. Det ställs höga krav på den som vill vara en vägvisare och det kravet bör komma som en drivkraft inifrån.

Därför är det viktigt att inte bara se vad någon gör utan också hur de lever och vilka värderingar de har för att kunna bilda sig en uppfattning om de är bra lärare för oss och om de har något att ge på en hög nivå.

Ibland så snubblar vi över andras hinder för att det speglar något inom oss själva och och vid andra tillfällen så är det något vi ska lära av deras misstag. De kan även vara vårt trappsteg till något högre där vi kanske genom en negativ erfarenhet lär oss något viktigt.

Ha tillit till att du går den vägen du ska och att alla vi möter i vår utveckling på någon nivå är våra vägvisare.

Kram och namaste vivi

10 thoughts on “Det kan vara förvirrande när man befinner sig på en högre frekvens än det man möter

 1. Hej fina Du!
  Tack för en bra text! Anmälde mig till en kurs med en välkänt och renommerad lärare. 3 tillfällen.
  Kände att nivån var mycket låg och det kändes inte alla bra. Gav absolut ingenting. Funderade på saken och Medelande att jag ville inte slutföra utbildningen.
  Då skulle jag bli erbjuden 1 behandling istället. Vilket jag tackade nej till.
  Kände att det är inte rent, utan allt handlar bara om pengar och att ta ifrån människor deras egen kraft.
  Tror detta kan vara ganska vanligt! När jag ger människor en behandling är det en hjälp på vägen. Hoppas du klarar dig nu, och helas på egen hand…inte behöver komma tillbaka. Men ofta är det ju tvärtom, man uppmanar människor att komma tillbaka ett visst antal gånger minst, mm
  Mm
  Oseriöst! Man sätter sig själv på på höga hästar och lurar människor. Helande är ju ett eget arbete i första hand. 🙂

 2. Jättebra skrivet. Det är just av några av de nämnda orsakerna som jag sjäkv avvaktat med att hålla cirklar och varit restruktiv i att ta emot klienter för readings trots att det nu är många år sedan jag fick “Min certifiering”..men vad betyder ett diplom på att jag är medial när jag själv känner att jag måste utvecklas mer och gå igenom olika saker i livet som även det lärt mig tillit och än mer ödmjukhet. Nu först känner jag att jag med trygghet i mig själv kan starta min cirkel och förmedla något till andra.Vi blir aldrig fullärda,vi utvecklas varje dag i möte med andra,både på det mentala/andliga planet och det personliga. Jag hoppas få lära mig mycket av mina cirkeldeltagare också och är öppen för nya input. Ska bli så spänande.Ha en fin söndag 😊

 3. Tack för en väldigt bra och informativ text. ❤️🙏 Den gav mig svar på en hel del saker jag har funderat på under en längre tid.
  Annika

 4. Tack för fin text. Ibland blir det så klockrent. Gick första delen av en fantastisk kurs denna helg. Vet att mitt ego sätter käppar ihjulet för mig och det fångades upp så bra denna helg. Vi var alla på olika kunskapsnivåer och även andligt men kunde gemenast samsas och dra lärdom av varandra. Detta tackvare vår fina kursledare. Att kunna möta och bemöta människor i deras olika nivåer oavsett det handlar om teoretisk kunskap eller själslig/andlig erfarenhet/kunskap är en konst. Alla har inte tillgång till de nycklarna. Som fd arbetare inom vården har jag mött många läkare och sjuksköterskor som är extremt kunniga i sina professioner men ändå kommer de ingen vart med sina patienter. Ofta beror det på att de helt enkelt inte kan känna in och läsa det rent personliga och individuella hos patienten. De sociala nycklarna fattas. Tänker att inom det andliga kan det finnas liknande situationer. Och kan en inte vara ödmjuk inför faktumet att en kanske inte har tilltäckliga redskap när det kommer till att bemöta den rent emotionella intelligensen, ja då kan det bli det svårt. Ibland funderar jag på vad som är värst..
  Att egot bromsar en i utvecklingen för att en inte tror på sina förmågor eller sätter en på en egen utnämnd piedestal..egentligen är ju båda ett hinder… men i det sistnämnda känns dörrarna mer låsta. ❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *