Gör din egna första magiska häxceremoni. Här ger jag ett enkelt tips på hur du kan komma igång.

Om man är nybörjare och vill komma i gång med att göra en egen häxceremoni så rekommenderar jag att man börjar vid Samhain som firas den 31 oktober(man kan självklart börja när man vill). Den ligger rätt i tiden och ses dessutom som häxornas nyårsafton så den är en perfekt för en nystart.

Börja i liten skala och låt det hela växa i och med att du lär dig mer.

Jag är ute i god tid med detta blogginlägget så du hinner förbereda dig både mentalt, känslomässigt och praktiskt.

Halloween och Alla helgons afton härstammar faktiskt från samma gamla hedninska högtid och det är den gamla keltiska högtiden Samhain. Utav alla gamla hedniska högtider så är den min favorit.

Samhain är den tiden på året som de moderna hedningarna hedrar sina förfäder och älskade bortgångna, det är även en högtid som markerar årets mörka tid och den sista skörden. Det är en bra tid att kontakta andevärlden genom att ha en seans då slöjan mellan världarna är som tunnast. I min coven (häxgrupp) så bjuder vi in våra förfäder och nära och kära på andra sidan att närvara vid vår middag som vi har efter vår ceremoni.

Gör din egna första ceremoni:

Här ger jag ett tips på hur du kan börja om du är ovan. Det gör inget om du inte gör exakt som jag skriver. Med tiden så utvecklar du sen det hela genom att läsa på, studera och praktisera. Men någonstans måste man börja…

Gör så här:

Har du ett altare så sätt dig gärna framför det. 

1. Sätt på meditationsmusiken som ligger i inlägget.
2. Tänd ett ljus framför dig (kallas altarljus eller källjus)
3. Lägg sen ut en sten i varje vädersträck. Medan du gör det så tackar du samtidigt alla vädersträcken, naturandarna och dina förfäder för deras närvaro vid ceremonin.
4. Sätt dig därefter i mitten av stenarna och visualisera att upp ur jorden runt dig och stenarna så kommer det en brinnande cirkel som skyddar allt innanför.
5. Sitt en stund och bara låt musiken tränga in i din själ, kropp och sinne.
6. Visualisera hur någon du älskar kommer fram till dig, vidgar din cirkel och sätter sig mitt emot.
7. Känn in energin, vem är det? Vad vill personen? Har den något budskap att lämna? Sitt så länge ni vill. När du känner dig färdig så tackar du för stunden och ser anden gå i väg.
8. Skriv sedan ner något på en lapp som du önskar inför nästkommande år (samhain till samhain)och lova dig själv att du nu ska börja agera i den riktningen.
9. Dra ett tarotkort (annan kortlek fungerar också)som symboliserar vad som kommer ut av din önskning.
10. Visualisera hur moder jord släcker den brinnande cirkeln.
11. Gräv sen ner lappen i jorden så att önskningen kan börja växa.
12. Avsluta med att äta något för att jorda dig. Ställ fram en extra tallrik om du gör detta vid samhain och bjud in de från andra sidan att närvara.

Här är en underbar meditation som hjälper oss att

10 thoughts on “Gör din egna första magiska häxceremoni. Här ger jag ett enkelt tips på hur du kan komma igång.

  1. Åh vilken härlig meditations musik. Tjuvstartade lite😉 Det blev ett fint möte med mina förfäder och mamma kom först❤️
    Tack för tipset💕

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *