Hur fungerar det för mig att vara både häxa/naturmagiker, buddist och kabbalist samtidigt?

Som medium så är det inte bara viktigt för mig att prestera utan jag vill också leva som jag lär, annars förlorar det hela sin mening. Att vara medial ser jag som grädde på moset, det tillför mitt liv en mängd spännande upplevelser och utvecklingsfaser, men det räcker inte utan medialiteten måste också vila på någon slags grund. Det är där andligheten kommer in.

Är att vara medial och andlig samma sak?

Andlighet och medialitet går inte alltid hand i hand, en del utvecklar sin medialitet, andra sin andlighet och så finns det dem som lägger vikt vid båda. För mig är det dock viktigt att ha med båda bitarna även om medialiteten kommer på andra plats för mig. Utan andligheten så skulle mitt liv bli väldigt andefattigt.

Ur mitt perspektiv så faller medialiteten ganska platt utan andligheten. Det blir lite som att plocka fram verktygen för att bygga något utan att veta vad det ska bli. Man använder sina verktyg men har ingen större förståelse för vad man egentligen håller på med. I alla fall är det viktigt för mig att veta vad det är jag bygger och varför. Om man inte går djupare i sin förståelse om vad som verkligen existerar, hur det ser ut eller vad som sker på en högre nivå, kontaktar andra livsexistenser eller höjer sin frekvens så missar man viktiga lärdomar som det mediala arbetat kan dra nytta av.

För mig handlar det inte bara om att lägga kort, prata med bortgångna eller andra mediala tjänster som man ofta gör åt andra. Att bli spådd eller gå till medium i sig är ju inga livsnödvändigheter, vi kan alla leva våra liv utan det även om jag personligen skulle tycka det var trist. För mig handlar min resa om att nå en högre utveckling och att dela med sig av den. Antingen det handlar om ren information, inspiration eller vägledning.

Att utveckla sin medialitet innebär att man ökar sin sensitivitet för budskap vilket gör att det kan vara enklare att nå fram till högre information. Man får då enklare att känna in och komma i kontakt med sin intuition.

Andligheten behöver ingen medialitet för att fungera, men för att vara riktigt duktig medialt så måste man nå någon form av upplysning är min personliga uppfattning. Det är där andligheten kommer in, det är den som lyfter och för oss framåt i vår utveckling. Vi kommer självklart en bit framåt även när vi endast utvecklar vår medialitet men för att nå riktigt långt så behöver man någon form av tro, övertygelse och livsfilosofi.

Vad ska man tro på?

Jag tycker inte man behöver hålla sig till en tro eller ens specificera efter vems principer man lever efter utan man får finna sin väg. De allra flesta religioner och filosofier har en grundprincip som handlar om kärlek, man får sen rensa bort alla pålagor som människan ego har lagt ovanpå för att nå fram till själva kärnan. Om man i det sen vill kalla sig för något eller inte spelar ingen roll. Det är visdomen och kunskapen som är det viktiga och för att ta oss fram till den så måste vi söka…

En del religioner har gudar och andra inte. För min del så har jag tre olika religioner som grund som jag sen har byggt upp min livsfilosofi och tro runt. Buddismen, naturreligionen och kabbalan är mina grunder där jag finner mina förklaringsmodeller. Ingen av dem har en gud och inom kabbalan så kan man både vara ateist och gudstroende. Inom buddismen finns ingen gud och inte heller inom naturreligionen där man vördar Moder Jord. Men alla äger de en enorm erfarenhet över tid som har lett till både kunskap, visdom och insikter som man kan ta del av, och de hjälper mig att förstå universums högre medvetande, som en del kallar Gud.

Vi behöver inga etiketter

Det är inte att sätta etikett på sig själv som är det viktiga utan att ställa in riktningen på sin inre kompass och då kan olika religioner hjälpa oss att finna vårt fokus, och de ger oss också ett grepp om vad vi söker. För det är det som är det viktiga, riktningen. Det gäller att finna den vägen som stämmer överens med sin inre sanning, när man kommer i kontakt med den så kan man genom att utforska den få bitar av förståelse att falla på plats. Man finner även verktygen som just den filosofin/religionen tillhandahåller.

Jag är hela tiden på väg någonstans. Genom att ha en tro så sätter jag fokus på vad som är viktigt för mig. Genom förkovran och utövande så utvecklar jag min livsfilosofi och allt faller på plats, kanske inte på en gång eller samtidigt men man får hela tiden vägledning till nästa steg.

Häxa/Naturmagiker

Naturreligionen är för mig ett sätt att hela tiden vara i kontakt med Moder Jord och de gamla högtiderna som vi firade av olika anledningar som för det mesta var praktiska och förenat med årets, livets och alltets skiftningar och förgänglighet. Tillsammans med andra så delar jag min upplevelse och vi skapar ritualer där man bland annat arbetar med magi som handlar om att lära sig att rikta energier mot utvalt fokus för transformation och skapande. Jag har också kontakt med högre vägledare som visar vägen.

Buddist

Buddismen började jag studera 2002 och den har verkligen lärt mig meditationens kraft till förändring och karmalagens betydelse i våra liv, allt har en konsekvens. Buddismen har också tvingat mig att gå vidare för att hitta förklaringar i frågeställningar som jag inte förstår. Det handlar inte om att blint tro på det som andra berättar utan om att använda det som andra berättar och applicera det i sin verklighet för att kunna förstå. Vi måste vända ut och in på begreppen och tankesätten för att finna meningen och förståelsen. Svaren serveras inte på ett fat utan är ofta höljda i ett dunkel som kräver rätt belysning från vår sida för att vi ska kunna se klart. Vissa saker kan kännas självklara andra måste man på djupet sätta sig in i för att förstå, utan engagemang och ständig utveckling når man inte upplysning.

Kabbala

Jag började med kabbala meditationer 2004, de är otroligt starka och är fantastiska redskap. Det ledde till att jag sen började utforska innebörden i kabbalan vilket handlar om att förstå själva skapelsen, skaparen, vår position och de högre världarna. Kabbalan ses som en vetenskap och inte som en religion. Jag tyckte det lätt märkligt när jag började men nu är jag benägen att hålla med. Ingen annan tro har gett mig så många svar gällande de högre existenserna och världarna.

Alla tillför de olika aspekter i mitt liv som jag inte kan vara utan

Så medan kabbalan tar mig ut i universum så håller min naturreligion mig på jorden och inom buddismen finner jag min grundfilosofi till hur jag ska förhålla mig till mitt liv, min omvärld och varför vi är här. Om jag förenklar det hela så är det därför de tre religionerna är ett ett måste för mig. Alla tillför de något och ingen av dem talar emot de andra utan de kompletterar varandra.

Det finns ingen separation, det är en illusion. Allt är ett.

Min väg är min och inte nödvändigtvis samma som din.

Namaste Vivi

10 thoughts on “Hur fungerar det för mig att vara både häxa/naturmagiker, buddist och kabbalist samtidigt?

 1. Tack för den fina beskrivningen! Som jag ser det är det inte konstigt att inte bara ha en tro. Vi har ju reinkarnerats några gånger och då förmodligen ha olika trosuppfattningar.😍😍😍

 2. Tack för din beskrivning. Intressant läsning. Jag håller med dig om mycket. Intressant det du skriver om medialitet och andlighet. Kan bara hålla med dig där.

 3. Hej Vivi!
  Fick i en dröm till mig att kabbala är det som jag tillhör, naturen är ju en naturlig del av mitt liv o buddismen likaså. När jag läser Din text så är det som att läsa om mig själv.
  En person sa till mig att kabbalan är väldigt svart, vet ej vad som menades, har inte läst på så mycket om den. Ska göra det, den verkar väldigt komplex.
  Jag har gått in i väggen tre ggr, så får se om något fastnar.
  Är andlig, har varit det sen barnsben, men först sen jag blev utslagen så har tankarna kommit till mig, varför är jag som jag är. Vill helst vara ifred, andra suger musten ur mig. Är nu sjukpensionär men vill inget hellre än att meditera, heala o verka i en andlig/medial verksamhet.
  Ljus o kärlek till Dig ❤️
  Namast’e Eva

 4. Tack så jättemycket att du delar med dig av detta. Känner igen mig väl i det du beskriver och känner det som att alla tre energierna behövs för att det ska bli helt. Helheten som en gång i tiden, för tusentals år sedan delades sönder i fragment och detta har skadat och splittrat oss djupt. Härligt att du bidrar till att allt kommer samman till en helhet igen, ett steg i att återupprätta Livets Träd och balansen i vår värld. Att föra tillbaka de gamla mysterierna och visdomen och applicera deska på våra liv idag. Blir så glad över det du delar med dig av 💜

 5. Tack fina du🙏❤️
  Visst är det så, tror inte att det finns ett rätt utan det som känns rätt för mig kan kännas fel för dej. Vi är alla olika och jag tror att det är så det ska vara. Vi kommer alla dit vi ska fast vi går olika vägar.
  Är så tacksam för dina tips o råd🙏
  Mycket ljus o kärlek till dej❤️
  Tusen tack 🙏❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *