Hur upptäcker man att man är medial?

En fråga som jag ofta stöter på är hur man vet att man är medial. Det finns dock inte bara ett sätt att upptäcka det på utan vi alla är olika och därför ser vår utveckling olika ut.

En del är oerhört medvetna från det att de är barn om att de ser och hör saker, andra inte alls. Det kan bero på rädsla eller att man helt enkelt inte förstår vad det är som sker. Det kan också vara så att de vuxna avfärdar upplevelserna som nonsens eller fantasi.

Alla har vi själar som har förmågan att komma i kontakt med vårt ursprung, andra själar samt känna av energier. Dessa förmågor kan vi alla stärka. Enligt mig så kan de som vill öva upp sin medialitet även om alla inte når nivån där de kanske kan arbeta som medium. Allt beror på vad som ligger i var och ens livsväg. Det finns dock oerhört många olika andliga och mediala vägar att gå, att vara medium är bara en gren på trädet.

Vissa kan behöva arbeta hårdare för att utveckla sig medan det går lättare för andra, det avgör dock inte slutresultatet. Så vill du så kan du oavsett om du upplever att du är medial eller inte.

De tecken som jag skriver nedanför stämmer endast om du är psykiskt stabil. Våra andliga vägledare utsätter oss inte för förvirring om vi mår psykiskt dåligt och inte kan avgöra vad som är fantasi och verklighet.

Tecken som kan visa på att du är i kontakt med din medialitet:

Du känner på dig saker som sen stämmer.
Du ser skeenden längre fram, energivarelser eller bortgångna.
Du hör inre röster som berättar något för dig som stämmer.
Du hade låtsas vänner som barn
Du drömmer sanndrömmar
Du upplever att du ser eller får tecken som visar vägen
Du upplever en känslighet eller sensationer i händerna när du tar i människor, speciellt sjuka.
Du kan få förnimmelser eller ser bilder när du tar i gamla föremål
Du uppfattar att du får budskap
Du upplever att du känner vad djur vill kommunicera
Du kan känna en oro som du inte kan förklara innan något jobbigt sker.
Du läser av människor i din omgivning.
Du känner ofta igen platser du aldrig varit på

Hinder på vägen för utveckling:

Rädslor
Ignorans
Man tror att det är fantasi
Man blir fördummad eller inte tagen på allvar.
Man litar inte på sin upplevelse.
Man tror att alla har samma upplevelse och därför inte uppmärksammar det på ett sätt som gör att man utvecklas.
Brist på tillit till att man själv kan ha en medial gåva

Ge inte upp

För att komma över tröskeln och kunna öppna upp så kan man behöva bli medveten om vad som stoppar. Det gäller att fortsätta öva så att en transformation kan komma till stånd, så ge inte upp även om det kan kännas svårt eller trögt i början. Jämför dig aldrig med andra utan ha tillit till att du har vägledning och gå din egen väg.

Kram och namasté Vivi

44 thoughts on “Hur upptäcker man att man är medial?

   1. Tack Vivi 🙏 Väldigt bra artikel, som alltid ❤️Jag gillar att du ”trycker” på att vi alla är olika….dock är det så himla svårt att inte jämföra….men jag jobbar på det å att ha tillit till att allt sker för det högsta bästa 😉❤️

 1. Hej!
  Spåri kaffesump och när jag började lyssna till det som kom till mig så prickar jag 100% rätt! I samband med detta känner jag alltid en doft av liljekonvalj! Tror det är min mormor som ledsagar mig! Hon bar alltid en parfym med liljekonvaljdoft!

 2. Detta här var bra läsning för mig som håller på att utveckla min mediala förmåga och som har haft tvivel på vägen.

 3. Några av dina punkter känner jag igensom jag upplevt eller upplever. Några inte. Det som hindrar mig är rädsla att se dem för mina ögon i vaket tillstånd. Jag har mött dem i mina sann drömmaroch pratat med dem. Blir arg på mig själv när det är så.Ändå så blir jag hjälpt i mitt liv. Ändå så har jag upplevt detta. På min förra arbetsplats då jag jobbade i en reception den arbetsplatsen var i en före detta lokal som var då till för lätt utvecklingsstörda personer. Hur som helst så stod jag i korridoren och pratade med en arbetskollega då jag såg en kvinna med lugg och rakt lite längre vår, stora ögon röd tröja typ college och blå jeans komma gående mot receptionen.Jag avslutade samtalet med min kollega och gick till receptionen för att ta emot kvinnan. Hon kom inte dit. Det fanns ingen annan väg att gå än till receptionen. Hon var borta. Det var en kvinna från andra sidan. Jag pratade med en vän som är duktig på det mediala och arbetar heltid med detta. Mrn vid detta tillfälle blev jag inte rädd utan enbart förvånad att hon inte fanns. Varför blir jag rädd hemma att se dem? Förlåt ett långt inlägg. Men kändes bara skönt att skriva detta. Jag har bara nämnt händelsen för min mediala vän Katarina. Ha det gott.

 4. Hej, Vivi!
  ÄTack för din fint för skrivnä artikel.
  Jag har alltihop sedan barnsben, men minns inte några låtsaskompisar.
  Min mor och mormor upplevde också saker.
  Jag har alltid sökt mig till skogen och djuren.
  Jag känner inte att jagä utvecklas
  alls..det är stopp.
  Nåt jag inte kan förstå är att jag får varsel om självmord i bekantskapskretsen…vänners vänner. Varför? Vet bara någon kommer att dö. Fattar inte varför jag får info om något jag inte kan ändra.
  😐 Känns bara hemskt efteråt.ä
  ❤💙💚💛💜💖

  1. Vi får varsel för att vi är känsliga och tar upp energier. Vi får sällan info som vi ska ändra på, döden är bara en transformation. kram vivi

 5. HejVivi! Mycket intressant läsning 😊👍. Kan du via mitt foto på FB se eller få fram hur jag ligger till i denna fråga?

  Ha en toppen dag!

  Mvh Magnus

 6. Känner igen en del av detta. Undrar bara varför jag blir så rädd då det händer. Är också sjukt rädd vid att vara i vatten. Älskar att sitta vid vatten. Hatar bränder, älskar att sitta vid kaminen och titta in i elden. Kan det vara ”gamla” minnen. Tror att jag har blivit dränkt och bränd i tidigare liv. Kan det stämma?

 7. Känner igen! Var hos ett medium i går för andlig kontakt.Hon bekräftade min spiritualitet,andlighet och healing förmåga. Fått det till mig av annat medium för många år sedan.
  Ska försöka gå kurs och utveckla mig själv i detta.
  Tack för bra läsning!
  🙏🏻💜

 8. Tack för dina fina artikel. Jag trodde som barn att alla var som jag, då min pappa och många i släkten har gåvan. Jag har alltid fått veta när mina nära nått andra sidan efter döden i mina drömmar. De talar om detaljer och berättar att de nu mår bra. Ibland går det fort, andra gånger kan det ta ganska lång tid. När min mormor gick bort stod min morfar och tog emot henne, trots att hon efter hans död träffat en ny. Det kändes skönt. Jag känner mig tillfreds med dessa drömmar. När det dröjt har jag varit orolig, men de har alltid kommit rätt till slut. Tack igen! Kram från Katarina

 9. Måste bara berätta. Kom på de ni igen när jag läste texten. För ca 4 år sedan flyttade vi till huset vi bor i. Då va min lilla Emil 3 skulle fylla 4. Han tala om för oss att han kommer få små syskon här åtminstone en lilla syster och hennes säng kommer stå här så han och visade. Nu sitter jag här med hans lilla syster i famnen (hon föddes 2/2 i år) och spjälsängen står där han visade. ❤

 10. Jag får mycket luktförnimmelser och att föremål rör sig. Även inre bilder om folk som vill ha hjälp över. Vill gärna utveckla min förmåga, men vet inte hur, kan du hjälpa mig eller ska jag gå till ngn

 11. ❣Tack för inlägget. Jag känner igen tecken speciellt när jag var liten. Jag tror tyvärr att jag inte känner nått nu p gå att jag har medicin som jag håller på att trappa ut.
  Längtar efter att kunna känna igen ❤
  Önskar dig en härlig helg.
  Kram

 12. Fick luktförnimmelse och halsbandet jag fått av mormor låstes upp och ramla på golvet inne på toaletten då jag tänkte ”usch det luktar som på mormors toalett” inget ont om mormor bara att det var en speciell lukt som jag inte gillade detta hände på församlingsgården strax innan el efter hennes urnsättning.

  Även fått uppmaning att titta i handskfacket medan jag körde bil.på en villagata Stannade och böjer mig framåt då kom en tonåring farande l jättehög fart från en backe tv om mig precis framför motorhuven. … hans el min skyddsängel el samarbete något av det var det iallafall

 13. Känner i förväg!! Vad som sker!! Läser av människor!! Ser bilder ibland ! Drömmer sanna drömmar!! Känner igen platser jag varit på i mitt förra liv!! M.M. kraaaaaaammmmmm vivi vi hörs!!!

 14. Min dotter är ochså medial, hon gått på kurser, och seanser. Spå kan hon ochså. Men hon blir rädd då hon pratat med döda på andra sidan. Hon har fått din bok. Jag vill att hon fortsätter utveckla förmågan!! Kraaaaaaammmmmm vivi. Vi hörs!!

 15. hej jag har alla dom sakerna du beskriver jag har haft stroke och dom har släkt mitt hjärta två gggr jag kan känna om det är fel med mina nära och kära vad skall jag göra är det bara att köra på Kram
  Mvh MIcke

 16. Skall jag ta allt jag känner på alvar jag har testat lite med mina vänner jag prickar rätt till 80%.. När läkarna i linlöping släkte ner hjärtat för att starta om det det första jag såg när dom väckte mig var min hund och han stod i skpgen och yla När skall man ta det på alvar kan man släcka ner känslan och hur som det är nu så går jag med ständiga nyheter tills telefonen ringer Kram
  Med vänliga hälsningar micke

 17. Jag vill inte kalla mig för medial,men tror jag skulle kunna bli det.Har jobbat i vården i många år och sett mycket av mörka skuggor.Har även sett bilder i mitt inre.För snart två månader sen fick vi avliva vår hund.Nu har jag sett hans ögon här hemma.Är inte rädd men något obehagligt hände för några dagar sedan.Ögonen kom emot mig i full fart och sen upp mot taket.Dessa ögon kom tre gånger efter varandra.Vår förra hund visade sig en gång,sen inte mer.Jag är glad att han är här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *