I måndags så firade vår häxgrupp sabbaten Yule tillsammans 

I måndags så träffades delar av vår häxgrupp hemma hos mig och firade Yule – vintersolståndet. Vi pratar mycket på våra träffar och igår så hade vi en djup diskussion om återfödele. Sedan gjorde vi en ritual om återfödelsens betydelse i våra liv 2018. Jag drog kortet Månen/Samhain (alla helgonsdag) som ett svar. Får se vad som sker då. Spännande!

Efteråt så så jordade vi oss genom äta mat tillsammans, det gör vi alltid. Eftersom vi har en vego-häxa i vår coven så äter vi alltid vegetariskt.

I dag den 21 december så är det Yule. 
– Vid denna tid på året så tänder man eldar för att uppmuntra solen då Solguden återkommer vid yule. Moder jord börjar vakna till liv igen. Vi firar här ljusets återfödelse och den livgivande gudinnan. En tid för död och pånyttfödelse. Denna dag kallas även ”midvinter”. Den hedniska vinterfesten övergick för ca
1000 år sedan till en kristen högtid och fest.

Att göra vid denna tid:
– Julkrubba, gör även kärleksfulla okända figurer(personer) i lera som du vill dra till dig i framtiden och ställ ut runt din krubba.
-Vill man ha en magiskare känsla hemma så kan man dekorera granen med gudinnor, feér och sådant man plockat i naturen som kottar, röda bär, små juläpplen och löv.
För att symboliser solens återfödelse så kan man ha små solar
och saker i gult eller guld.

❤️


❤️

❤️


❤️


❤️


❤️

❤️

2 thoughts on “I måndags så firade vår häxgrupp sabbaten Yule tillsammans 

  1. Ser att Ni har Pentagram Sjärnan, Inte bra!! Lockar fram Demoner! Häxafton?? Tror du Ska Sluta med detta!!Du vet att Dom Brände Häxor på Bål Förr! Eller? RÅder dej Sluta!!

    Ha de Bra, GOD JUL!! Kraaaaaammmmmmmmmmm . Hör av dej Vid signering på boken din! Var o när!!

    1. Hej! Rättvänt pentagram är inget problem, det upp och nervända pentagramet används av djävulsdyrkare. Du får nog läsa på. Häxor är personer som lever efter gamla seder och bruk. Att människor kallade kvinnor för häxor och brände dom förr handlar om onda domstolar och fördomsfulla människor som spred lögner. Kram vivi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *