Idag firade jag den gamla hedniska högtiden Samhain

Eftersom jag varit sjuk så blev det inget firande med min häxcoven denna Samhain. Så då fick jag fira själv, vilket också var mysigt 🎃

Fördelen var att det blev den 1 november när månen är i väduren ist för den 31 oktober då månen var i fisken. Fisken har egentligen bara kreativiteten som jag hade velat bygga på medan väduren är ett perfekt tecken när man vill att arbetet ska växa. Har ju en massa järn i elden som jag vill sätta ordentlig fyr på. Så det blev som det skulle. perfekt!

Samhain ses som häxornas och de gamla kelternas nyårsafton. Vintern börjar nu sin resa till dödsriket vilket leder till det gamla årets död och det nya årets födelse.

Slöjan mellan värdarna är nu så tunn att vi kan bjuda in de bortgångna på andra sidan att besöka oss. Dessutom en utmärkt tidpunkt för spådom och magi. Jag brukar därför alltid ha en liten seans, normalt har vi det i vår coven men nu fick jag göra det själv. Det kom en liten flicka som jag just nu inte riktigt har koll på vem hon tillhör så det ska bli intressant. Jag anar men vi får se…

Efter ceremonin så äter vi mat och då ställer ni alltid fram en extra tallrik till de nära och kära bortgångna och våra förfäder.

Amuletter

Längst ner så ser ni 2 stycken gris-gris amuletter som jag har programmerat med mina önskningar.. Det är amuletter som ger beskydd och lycka.

Gris-gris används i New Orleans och enligt New Orleans Voodoo Museum så kommer ordet gris från Mande-språkgrupperna lite norr om Benin i det som idag är Senegal och Mali. Gris sägs härstamma från franskan och betyder “grått”, färgen som befinner sig mitt i mellan svart och vitt. ursprungligen så var gris-grisen utsmyckad med islamisk skrifter som användes för att avvärja onda andar (ond djinn) eller otur.

En gris Gris är ett magiskt system som bygger på att varje avsikt och syfte har en fortsättning som kan påverkas.

Blessed be!

❤️

❤️

❤️

❤️

❤️

❤️

4 thoughts on “Idag firade jag den gamla hedniska högtiden Samhain

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *