Idag spökade det på salongen…

Idag så var det dags att fixa ögonfransarna. För första gången så gick jag till Viktoria Larsson som håller till på Ölandsgatan på söder.

Jag känner hennes mamma genom en kompis så när hon hörde att jag flyttat till söder så rekommenderade hon mig att gå till Viktoria som jag aldrig träffat tidigare. Och jag blev verkligen jätte jätte nöjd med fransarna, dessutom så är hon en jätte go och glad tjej.

Viktoria har ett eget mysigt rum en trappa upp på salongen Klippettan.

När det var dags så lade jag mig bekvämt till rätta på britsen och lyssnade på min ljudbok. Efter en kanske 45min så känner jag plötsligt hur någon trampar mig på tårna. Eftersom jag låg ner på en brits i strumplästen så är det ju omöjligt. Men jo, det var en man från andra sidan som var där och trampat på mig. Han nypte inte eller så utan jag kände verkligen tyngden från hans sko.

Jag låg där och funderade ett tag. Vad gör jag nu? Ska jag säga något? Hur ställer hon sig till det liksom? Speciellt som hon var ny på salongen så trodde jag att hon nog inte hunnit märka av besökaren. Jag brukar inte bli störd när jag träffar människor så jag förstod att det nog var så att budskapet skulle ges till henne och då kände jag att jag måste säga något.

Så jag frågar lite försiktigt hur länge hon hade jobbat där? Två veckor får jag till svar. Då säger jag till henne att jag känner att det finns någon från andra sidan där. Det visar sig då att hon har känt av aktivitet på salongen men inte just i sitt rum. Det lustiga är att hennes mamma tydligen hade sagt till henne att prata med mig om det men hon ville inte besvära mig. Tydligen tyckte iaf mannen att hon skulle få bekräftelse och om inte hon ville ta upp ämnet så fick han själv ta kontakt med mig. Det visar vilken koll de har på oss, han visste att Viktoria undrade över aktiviteten..

Han som är där är en man i medelåldern runt 50år, gråa eller bruna kläder, känns som arbetskläder. Han verkar hänga mycket utanför ytterdörren när han levde. Snäll, lugn och lite tyst. Känns som han arbetade på platsen. Runt sekelskiftet. Kan ha varit ngn form av portvakt eller liknande, får också någon fabrikkänsla. Får ta och prata mer med honom nästa gång…

Om ngn vet ngt om Ölandsgatans historia så får ni gärna berätta…

Denna info fick jag genom en facebookvän:

– Detta står på föreningens sida för Ölandsgatan 49:

På vår husfasad sitter en liten skylt som berättar lite om vår närhistoria:
”På 1600-talet ägde postmästaren Johan von Beier en stor trädgård här, som under häxprocesserna utpekades som samlingsplats inför avfärd till Blåkulla.”

Den skylten ska jag kolla efter nästa gång…

Postmästaren ägde platsen men bodde inte där, det var nog därför jag tyckte att han mest höll till och spejade utanför huset och att det kändes som ett arbete och gav en arbetskänsla. Han grundade postväsendet.

Fram till årsskiftet 1900 var det en backe som kallades Postmästarbacken efter postmästaren Johan von Beijer.

Boka Viktoria här:

https://www.bokadirekt.se/places/wink-stockholm-6809

Kvarnen 1891…

0


❤️

3 thoughts on “Idag spökade det på salongen…

  1. Hej när jag börjar att läsa ditt inlägg så får jag Långholmen han jobbade där som vakt till fångarna. men bodde på Ölandsgatan som barn. Detta fick jag upp innan jag hann läsa klart. Mm jag ser honom klart och tydligt. Han vill gärna prata med dig mera ,och vill att du kommer tillbaka ❤️lycka till kramar Annette

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *