Igår så blev det en häxträff

Igår så firade halva vår coven och firade Imbolc som infaller den 2 februari. Lite sjukdomstider men vi som kunde träffades i Britt-Maries lokal på Odenplan som har förvandlats till vår lilla häxhåla haha. Syrran Kristin kunde inte vara med vid själva ceremonin men hon var ändå med oss och åt måltiden efteråt.

Imbolc var en stor festhögtid i den Keltiska kalendern. Denna högtid är helig för den keltiska gudinna Brigid som även associeras med inspiration, kreativitet och smide. I det medeltida Irland kallades hon även för Mary i Gael och vördades som en musa för poeter. Bridget, var en stor gudinna i den keltiskatraditionen. Hon övertogs tidigt av den kristna kyrkan och namnet ändrades till Birgitta.

Vi pratade lite om kommande initieringar, alkemi och woodoo. När vi gjorde vår gruppenergi övning så kände jag en drakes närvaro och det visade sig att 2 av häxorna sista tiden också känt draknärvaro. Coolt!

Drakens budskap:

Du har kraft att skapa stora förändringar.
Anta de utmaningar som kommer i din väg, de kommer att ge dig stor visdom.
Gåvan till dig är att klara av de utmaningar du möter.
– Djurens Språk – Solöga –

Vi gjorde en ritual som kunde handla om ny kärlek, fruktsamhet eller för andra typer av projekt som börjar i liten skala. Månen var i ökande i oxen igår så ritualer som därför var fördelaktiga att fokusera på var bl.a. skönhet, konst, hantverk, mat, kreativitet, stabilitet, trygghet, långa projekt, uthållighet, ekonomi, bygga, förvalta, praktiska saker och hemmet. Alla valde det som passade dem.

När jag i ceremonin planterade en önskning för ett projekt på det astrala planet så planterade jag samtidigt en vit tulpan. Jag drog även efteråt ett kort för utkomsten av min önskning – Stora Arkanan 14 – Konsten.

Tulpanens budskap:
Ta hand om dig själv och dina behov först.
– Växternas Språk – Solöga –

Det var som alltid en häftig upplevelse och efteråt så avslutade vi med att äta tillsammans, den blev linssoppa med pannkakor och hemmagjort äppelkompott. Mums!

Eftersom Britt-Marie var i Stockholm så gick hon och jag ut och tog varsitt glas vi på krogen runt hörnet innan jag åkte hem.

Kram och Blessed be!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *