Jag är så galet tacksam

Nu har vår lilla Lizzy blivit 5 månader och jag kan inte nog hylla denna underbara lilla varelse. Jag förstod ganska snabbt att detta var en ny hundupplevelse för mig. Jag har haft en dobermann tidigare och även om han var världens snällaste och lätt att ha med att göra så kräver det sin kvinna att ha en enmanshund som är en vakthund med omvärldskoll. Älskar dobbisar men inte just nu i livet. Tror heller aldrig ngn kan konkurrera med min Gordon.

Har även haft en blandning dobermann/golden, jag älskade denna knasboll ngt kopiöst men det var lite adhd över det hela i 13 år 🤣🤣🤣 Men Rozz gav mig en längtan efter en golden eftersom han hade det goa kynnet.

Nu har jag fått en liten prinsessa, har förstått att hon kroppsligt är ganska liten, hur söt som helst. Hon har dessutom från dag 1 varit väldigt lyhörd, lättlärd och lydig. Hon hänger med i parken och springer inte i väg när hon ser andra hundar eller följer andra på upptåg, vilda lekar är inte hennes grej och skor har hon inte tuggat på. Tror knappt det är sant! Hon försökte 1:a dagen men vi sa nej och sen va hon färdig med den grejen??? Min blandis i den åldern var alltid full med upptåg och hade proppar i öronen och bajsade ut tubsockor, trosor och kalsonger i skogen hela första året. Ett nej för honom var ett rungande kanske 🤣🤣🤣

Självklart kommer det prövningar och snart blir hon unghund med enklare valpis får man leta efter. Självklart är även hon busig ibland. Även vår hundinstruktör på valpkursen blev imponerad av henne och ville veta uppfödare, lite kul.

Jag trodde att alla goldisar var som Lizzy men har förstått efter att ha träffat flera ekipage att det finns gott om små galenpannor även bland dessa, förstår vad min blandis fick sina tokerier ifrån hahaha

Jag hade älskat och varit tacksam för henne oavsett om hon var en knaspanna eller inte, men visst är det skönt att ha fått en hund som bara så där lyder. Livets lotteri…

Man ska självklart inte heller underskatta att jag idag har mer hundvana än när jag var 24 år, Lizzy har fått helt andra förutsättningar…

Men en snäll hund innebär inte att man inte behöver träna den, alla hundar behöver stimulans och träning. Det är precis som med oss, understimulerad och utan personlig utveckling så blir vi inte så roliga att hänga med. En lycklig hund ger en lycklig ägare.

Vi ….eller Anders ska jag väl säga, är inne på att göra henne till en terapihundar som kan besöka gamla eller sjuka. Vi får se vart hon tar oss. Det vore iaf givande att få sprida lite kärlek om man kan och det skulle nog passa henne.

Jag är så tacksam för vår fantastiska uppfödare Berit och kan inte rekommendera henne nog. Om ngn är nyfiken (har fått förfrågningar) hennes hemsida – Kennel Obsession 

Lizzys föräldrar heter Peggy och Rocky (Boisendale Poll Peggy / Golden Tunes Rocket man) Mamman har jag träffat och det var då jag bestämde mig för att henne vill jag ha som min hunds mamma. Man vill ju inte ha en hund med taskig barndom så mamman som präglar dem är viktig.

Lite kuriosa, Lizzy har en halvbror som blev Svensk Viltspårs Champion i juli och en halvsyster som i maj blev BIR valp SKK i Lidköping, lite kul.

Kram Vivi

Hennes styvbröder…med deras katt Fille.

Min dobbis var väldigt stor, 80 cm hög och vägde 49kg.

För utställning får hannarna vara högst  72cm och väga 45kg.

 

 

1

 

1

1

4 thoughts on “Jag är så galet tacksam

  1. Åhh…. så roligt att se din Gordon och hans fina halvsyskon! Så vackra och och så mycket kärlek, det kan jag riktigt känna….När barnen var små hade vi en också en Golden, och jag blir alltid lite vemodig när jag tänker på de små hundälsklingar man en gång haft i sitt liv, och hoppas att vi ses igen.

  2. Bortsett från snabbt dödande hemskheter så vore pälsdjursallergi det värsta som kunde hänt mig…För mig är ett liv utan djur inget liv <3 OCH vilka fina hundar du har/har haft <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *