Jag säger nej till att förlora min kraft, och jag måste själv reglera det obalanserade flödet.

Jag tror att vi i framtiden kommer att se en ny ohälsa, utbrändhet 2.0 – #själsutbrändhet

 

På sociala media tar vi varje dag del av alltför många människors ilska, aggressioner, martyrskap, sjukdom & död.
Vi pumpas även med negativ information & nyheter i en större utsträckning än någonsin tidigare, dessutom så upprepas den gång på gång…

Det är också alltför mycket som delas för att ge oss dåligt samvete…vi hjälper, skänker eller förstår inte andra tillräckligt. Vi ska tryckas ner eller till.

Många mår även dåligt av att se alltför mycket lycka hos andra. Det kan vara tufft om man själv har det jobbigt…

 
Vår kropp & sinne upplever våra känslor som en sanning. Sanningen är det att sinnet känner sig överväldigat av all information idag. En dålig nyhet som upprepas 20ggr uppfattas som 20 dåliga nyheter. Om vi varje dag ser sjukdom och död i vårt flöde så tror vår kropp & sinne att människor har börjad bli mer sjuka och dö oftare…detta är inte hälsosamt. Vi programmerar oss…
 
Jag är en känslomänniska, det är positivt för mig men det innebär också att jag har lätt att ta på mig andras känslor och göra dem till mina. Att inte kunna distansera sig är inte bra för balansen och hälsan.
 
Sociala media är ett obalanserat flöde som man själv måste reglera. Jag kan inte låta det okontrollerat skölja över mig. Jag måste spara på min energi och odla det positiva för att få kraft för att orka med det som jag ska göra. Det är precis som med mörkret som endast kan fördrivas av ljuset. Vi väljer själva vilken energi vi vill vara i.
 
Jag känner att jag framöver för att skapa balans kommer att dölja eller ta bort dem som bombar mig med för mycket negativ energi på facebook eller tycker att kränkningar tillhör yttrandefriheten.
 
Yttrandefriheten fungerar endast ihop med vår moraliska inre kompass, den berättar för oss vad som är okej och vad som inte är okej. När vi inte lyssnar på den så är yttrandefriheten inte värt någonting…
 
När vi tar hand om vårt inre mående så tar vi samtidigt hand om det yttre. Bomba dig med positiv energi och bestäm vilken sanning du ska mata dig med. ❤️
 
Kram & Namaste Vivi 🙏

28 thoughts on “Jag säger nej till att förlora min kraft, och jag måste själv reglera det obalanserade flödet.

  1. Hej och tack söta fina Vivi❤️Åh söta himmel så jag behövde dessa kloka ord som du gav här Vivi❤️💞🌞🌻🦋Kramar till Dig & Lizzie❤️😘

 1. Så sant! Själv väljer jag bort nyheterna på tv och politiska program m.m. Tack för att du delar med dig. Ha det gott.

 2. Håller med dig Vivi,man måste solla lite lita på sin egen känsla…inte så lätt ,men stänga av och ner emellanåt flödet kram

 3. Håller med dig Vivi ❤
  Jag vet att det finns elände i världen men jag kan inte bära den
  Måste ta eget ansvar för min energiförbrukning.
  Alltså vara i miljöer som ger mig kraft.
  Kraft att ge andra kärlek ❤

  1. Så underbart att höra er säga detta! Jag har själv känt likadant ett bra tag och även sållat bort mkt negativa saker på Tv,media mm Men har samtidigt känt mig så ”skyldig” och egoistisk när jag har stängt av från andras människors lidande. Det är ju inte så stt man inte bryr sig utan man måste hushålla med sina energier.
   Tack🙏🏻💕

 4. Så sant och sååå klokt och ett föredöme som så många av oss behöver i dag! Tillhör också gruppen känslomänniskor och då är det för mig svårt att bara sätta upp stoppskylten för mina egna känslor.Och när det då och då, har hänt att jag får en del negativa “påhopp” så blir jag både ledsen och arg över att människor gör varandra illa. När man KAN göra precis tvärtom och jobba för det som vi har fått gåvan att kunna göra – gott och glädje! Så bra att du sätter ner båda fötterna ordentligt! Kramen från mig!

  1. Känner igen mig i det du skriver. Ist för att må dåligt för att man påverkas så är det bättre att ta bort det som ger negativ energi. Kram vivi

 5. Så skönt att läsa detta! Så ofta som jag känt mig dränerad på energi! Och denna maktlöshet som sköljer över när jag dagligen stöter på så mycket som jag inte kan göra något åt! Visst vill jag hjälpa där jag kan men man måste först hjälpa sig själv och få egen kraft. Detta får aldrig betraktas som egoism. Kram!

 6. Klockrent länge tänkt så som du faktiskt. . Och vistär det så. JaJag har en individ på udda sätt som jag känner det ger mig trassel på min väg.. mängd försökt hitta vägen som allt annat själv lärd i det mediala.. men har fastnat känns som inte blir förstådd rätt häller.. men hur som helst så är faktura som gäller via nätet. Det verkar som inte swis tagit över betalkort via nätet osv. Nej jag inte en av dem.

 7. Dyslexi och värmen tar koll på en. Önskar mest av allt är massor regn. .värmen av rättar folk. En man dog i går.. på grund av öken värmen . Är farlig värd i mina ögon. Det andliga är för mig fantastisk så tacksam har det hög med gåvor. Gör själresor till vinter land. . ♥

 8. Detta är så bra!!!

  För mycket negativ information på sociala medier blir till slut ens sanning. Helt förkastligt faktiskt.
  Har själv detoxat sociala medier i sommar och mår så bra av det ❤️.

  Massa kramar bästa Vivi.

  Blessed be // Veronica

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *