Jag saknar att sakna…

Jag saknar att sakna. I helgen så påmindes jag så starkt om hålet som varit konstant i mitt liv. I en stor del av mitt liv så har det varit fylld med en massa smärtsam sörja. Nu sen några år tillbaka så är det bara tomt. Den enda känslan som smyger sig på är att jag saknar att sakna. Jag kan känna ett stygn av avundsjuka mot de som vallfärdar till kyrkogårdarna en sån här helg för att de älskar och saknar sina föräldrar. Jag går dit för försoningen. Det var den sista känslan som vi delade i livet. Försoningen är vackert för den gör inte ont. Kanske är det just det som bor i mitt hål idag, en stark känsla av försoning och frid för oss alla fast på olika sätt.
 

Det ligger en dold gåva i smärtan vi upplever i sorg för det berättar om kärlek. Att få älska och bli älskad är det största som finns, det är till och med större än döden, för den överlever döden.

 

Mamma på skogskyrkogården. Pappa finns i Varberg

13 thoughts on “Jag saknar att sakna…

  1. Det kändes i hjärtat….när jag läste din text. Jag saknar att sakna min mamma och till viss del min pappa💜 Skönt att det finns fler som känner som jag (fast sorgligt), då är jag inte helt galen😊Tack Vivi😘Carina

  2. Jag tände ljus på kyrkogården i helgen har många släkt och vänner samt en dotter som lämnat jordelivet men jag känner inte heller sorg för dom lever kvar i mitt hjärta och det känns som att dom finns med mig än idag. Resten av denna mörka årstid och även på deras födelsedagar så tänder jag ljus här hemma ❤

  3. Så bra skrivet jag håller verkligen med att sörja min man är en sak men det att bli älskad är mycket större och överlever döden ! Att synas få kärlek och bli älskad är mycket som rusar i min kropp just nu. Vädur som jag är och fått gå igenom mycket sista tiden.

  4. Tack för den fina texten berör verkligen❤️Älskar och saknar mina föräldrar och känner frid i ❤️ När ljusen tänds en sådan helg, magisk känsla.

  5. Hej Vivi. Kändes som om det var jag som skrivit. Förstår precis. Har saknat att sakna sen jag kom till jorden. Nu har jag oxå nått försoning, och det är bara kärlek i mitt hjärta. (58 år senare). Jag tycker om att läsa det du skriver. Jag skriver oxå då o då. All kärlek

  6. Hej Vivi. Tack för att du delar med dig av dina innersta känslor. För 2 år sedan valde min tvillingsjäl att gå över till en annan dimension. Den smärtsamma saknaden har jag kommit över. Nu finns den kärleksfulla saknaden kvar och den vill jag behålla. Vi har ett tarotkort som är vårt. När jag vill ha kontakt så får jag upp just det kortet. Känns härligt att veta att han fortfarande är hos mig. Glädjen i att få ge och ta emot kärlek fysiskt upplever jag nu igen med en underbar man. Stor kram 💝

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *