Karma är inget system för upprättelse eller straff utan för den högre ordningen

Stup i kvarten så snubblar jag över kommentarer från människor gällande karma som uteslutande involverar deras konflikter med andra. De är antingen förorättade eller säger sig sluta tro på karma för att andra “kommer undan” eller för att de själva inte får den utdelningen de tycker de förtjänar. De undrar också många gånger NÄR de andra ska straffas?

Hold your horses…alltså

Karmasystemet är inte på något sätt kopplat till enstaka situationer eller inidiver utan det agerar på ett nät av tankar, känslor och ageranden över en hel livstid och bortanför det. Alltså alla dina kommande, levda och nuvarande liv är sammanlänkade med alla och allt du idag möter.

Låter det komplicerat?

Ja, och det är det om man tror att karma endast förhåller sig till här och nu.  Dilemmat för oss är att vi inte har någon översikt till vad som ligger till grund för det som sker just nu gällande våra egen karma och definitivt inte gällande andras.

Hur är då karma tänkt om vi inte kan använda det som ett upprättelse eller straffsystem?

Din karma handlar om dig. Karma handlar om att ta ansvar för sina tankar, känslor och ageranden för att förändra SIN karma. Inte någon annans, det är nämligen upp till dem och för oss omöjligt att göra. Vi kan däremot påverka andra med vårt agerande, men hur det tas emot är bortanför vår kontroll så därför ska man vara försiktig med att “veta” vad som är bra eller dåligt för andra då det kan slå ut på ett helt annat sätt än vad vi försöker manipulera fram.

Karman hör ihop med själen och inte kroppen

Om man som jag tror på att själen är evig och liven vi lever i en fysisk kropp är begränsade så förstår man att karma inte är kopplad till den fysiska kroppen/personen utan till själen. Det är denna växt och utveckling vi konstant arbetar med. För mig så är det en spännande resa för när man ger sig in i den så finner man inte bara läxorna utan även potentialen som själen besitter. Utifrån den sker den egna personliga utvecklingen och växten som kan ta oss till oanade höjder.

Skuld, straff och upprättelse 

Så släpp allt som har med skuld, straff och upprättelse att göra när det kommer till andras karma och fokusera ist på att förbättra din egen. Eftersom karma betyder “lager av orsaker och konsekvenser” så är det endast i det egna livet du kan arbeta mot en önskad konsekvens genom att ta ansvar för orsaken som ligger till grund för just den utvecklingen. Förfina ditt arbete genom att rannsaka dina tankar, känslor och ageranden och ta ansvar för vad du själv sänder ut så kommer din karma att förbättras eftersom det är därför du är här.

Kram & namaste Vivi 

8 thoughts on “Karma är inget system för upprättelse eller straff utan för den högre ordningen

  1. Jag har alltid funderat över de där med Karma för jag har tänkt att det kan inte vara så att karma är ett straff..hör ofta människor säga karma is a bitch när någon stackare råkat illa ut och det har berört mig och fått mig att fundera på detta kring karma..Inte jämförbart men det är ungefär som när folk kallar andra för vissa psykiatriska diagnoser utan att ha den ringaste aning om vad dessa diagnoser är för något.. Så det kändes så bra att läsa din förklaring kring just vad Karma är..Tack Vivi å hoppas allt går finfint med lilla vovven .Kram 🙂

  2. Underbart att läsa precis så tänker jag. Blev så glad av att läsa detta finns nån mening med att jag snart inte kan gå. Tack

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *