Magisk Häxträff där vi firade den gamla keltiska sabbaten Mabon 

Igår var det återigen dags att träffa mina magiska häxsystrar. Vi är när alla är med 6 stycken men igår var vi bara 4, ibland kommer livet i mellan. Vi firade den sista skörden som sammanfaller med höstdagsjämningen. Nu kommer nämligen skörden på det man arbetat med sista året, på gott eller ont beroende på vilket jobb man lagt ner. Allt har en konsekvens och nu får vi möta vår. Vi tittade i korten och för mig visade det sig att min skörd av blomstring har en koppling till något som sker i början på februari. Spännande! Om jag kommer ihåg så återkommer jag och berättar om vad det blev.

Vi gjorde även en underbar meditation där vi gick ner i dödsriket Styx och mötte dödsgudinnan Persefone. Vi lämnade sen kvar en rädsla eller oro som vi bar på till den trehövdade hunden Cerberus. Det var starkt…

Vi brukar vid varje sabbat äta mat som har en koppling till årstiden. Jag gjorde en linssoppa med mycket lök, Lena hade med sig bröd och Elinor äppelcider och hemmagjord tomatmarmelad som var gudomlig till dessertostarna ❤️❤️❤️

Tack kära häxor!

Blessed Be!

Jag fixar linssoppa


❤️


❤️

❤️


❤️


❤️

Äter tillsammans gör vi för att jorda oss efter ceremonin. Också en härlig stund att bara prata och mysa tillsammans.

❤️


❤️

På vägen hem så gick Lena och jag förbi denna butik på Vegagatan. Kul att se då jag har gamla minnen från den gatan. På 90-talet så arbeta min bästis Tina där med naglar. Numera är hon utbildad och arbetar med kinesisk medicin. Tidens tand….fast på ett bra sätt. Älskar att vi delar varandras vägar ❤️

3 thoughts on “Magisk Häxträff där vi firade den gamla keltiska sabbaten Mabon 

  1. Vilken mysig kväll ☺ Blir glad och lugn av att läsa din blogg. Och fick en tankeställare om det här med att “skörda” 😨

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *