Meditation – Själen vet – Sia själv ditt 2016

Hur blir ditt 2016? Med denna meditation så kan du komma i kontakt med dina underströmmar. Vad sker i det fördolda? Vad håller på att att manifestera sig, och vad håller på att komma upp till ytan? Vart är du på väg?

Avsluta det gamla året och bjud in det nya i denna meditation.

Om du vill så kan du läsa in meditationen på din iPhone och sen lyssna på den.

1) Börja med att tända stearinljus och släck i taket, tänd gärna en rökelse om du vill och sätt på skön meditativ musik.

2) Låt denna övning ta så lång tid som du känner att du behöver för att slappna av.

Avslappning

Sätt dig bekvämt och låt dina fötter vila avslappnat på golvet.

Ta några djupa andetag, och för varje andetag så känner du hur du går djupare och djupare ner i avslappningen. Slappna av. Sen känner du hur avslappningen sprider sig i hela kroppen.

Känn hur det går ett rotsystem ut från dina fötter och hur det slingrar sig längre och längre ner i jorden. Känn hur du når jordens mitt och hur du är fast förankrad i Moder jord, du känner dig trygg och omhändertagen.

Känn sen hur dina fötter slappnar av och hur avslappningen sprider sig upp genom dina underben. Slappna av.

Känn sen hur avslappningen sprider sig upp genom dina knän och upp genom låren. Känn hur din lår vilar mot underlaget du sitter på och du känner fullständig avslappning.

Därefter fortsätter avslappningen till rumpan och upp genom ryggraden, hela vägen upp. Därefter känner du hur den sprider sig ut i hela ryggen. Slappna av.

Sen känner du hur du slappnar av i underlivet, och magen

Därefter så känner du hur avslappningen fortsätter upp i bröstkorgen. Du tar några djupa andetag, och för varje andetag så känner du hur du går djupare och djupare ner i avslappningen. Du känner hur andningen går in och ut ur kroppen. Slappna av. Sen känner du hur avslappningen sprider sig i hela kroppen.

Känn sedan hur avslappningen fortsätter upp i halsen, käkarna och ansiktet. Slappna av.

Därefter känner hur avslappningen fortsätter upp på hjässan. Slappna av.

Känn sedan hu avslappningen rinner ner i nacken, och ut i axlarna. Slappna av.

Därefter slappnar du av i överarmarna. Slappna av.

Sen slappnar du av i underarmarna, händerna och fingrarna. Slappna av.

Du tar sen några djupa andetag, och för varje andetag så känner du hur du går djupare och djupare ner i avslappningen..

Därefter så känner du hur avslappningen fortsätter upp i bröstkorgen. Du tar några djupa andetag, och för varje andetag så känner du hur du går djupare och djupare ner i avslappningen. Du känner hur andningen går in och ut ur kroppen. Slappna av.

Sen känner du hur avslappningen sprider sig i hela kroppen.

Öppna upp till universum

shutterstock_96651082<—– Våra chakran

1. Känn hur ditt kronchakra/hjässchakra öppnar upp sig som en lotusblomma. Känn hur blombladen öppnar upp sig ett efter ett.

2. Känn sen hur ditt 3:e öga/pannchakra. Känn hur chakrat öppnar upp sig som en lotusblomma. Känn hur blombladen öppnar upp sig ett efter ett.

3. Känn hur ditt halschakra öppnar upp sig som en lotusblomma. Känn hur blombladen öppnar upp sig ett efter ett.

4. Känn hur ditt hjärtchakra öppnar upp sig som en lotusblomma. Känn hur blombladen öppnar upp sig ett efter ett.

5. Känn hur ditt solaplexuschakra öppnar upp sig som en lotusblomma. Känn hur blombladen öppnar upp sig ett efter ett.

6. Känn hur ditt navelchakra öppnar upp sig som en lotusblomma. Känn hur blombladen öppnar upp sig ett efter ett.

7. Känn hur ditt rotchakra öppnar upp sig som en lotusblomma. Känn hur blombladen öppnar upp sig ett efter ett.

8. Du har nu öppnat upp alla dina chakran.

9. Sitt sedan så en stund och fokusera på din andning. Andas in det vita universella ljuset och räkna till fem, andas ut det vita ljuset och räkna till tio. Fortsätt så tills du känner att du hamnar i en jämn rytm.

Meditationen

Visualisera 13 visa män ur det vita brödraskapet som sitter i en cirkel på golvet i en vacker sal. De har vita vackra kåpor på sig med ett silverrep runt midjan. Ta en liten stund på dig och bara känn in, se dig gärna omkring i salen.

Sedan går du fram och sätter du dig i en vacker gyllene tron.

En efter en så reser sig sen dessa män och kommer fram till dig med en gåva, en för varje månad på året. Ha inte bråttom utan låt meditationen ta sin tid.

Den 13:e mannen som kommer fram ger dig något som får betydelse för hela 2016.

Se eller känn efter vad det är du får. Det kan vara en sak, symbol, färg, ord, mening, brev, känsla eller vision. Känn och se vad för känsla eller syner som dyker upp.

Tacka varje man för gåvan även om du inte kände att det kom något speciellt. Det kanske inte sker något speciellt varje månad eller så förstod du inte just då.

När du tagit emot din gåva så tackar du 2015 för de läxor och gåvor som du fått. Säg adjö till 2015 och säg välkommen till 2016. Känn hur ditt hjärta öppnar upp sig och bjuder in. Känn kärleken sprida sig i din kropp. Sitt en stund och bara känn in 2016.

När du känner dig färdig så återvänder du till nuet, ta den tiden du behöver för att återvända.

Skriv ner

Skriv därefter ner det som du fick till dig gällande varje månad och själva året. Om du vill så kan du vara kvar i meditationen en stund.

Glöm inte sedan att gå tillbaka och titta, vad hände under respektive månad? Starkaste händelsen under året? Många gånger är det först med facit i hand vi förstår hur vi ska tolka det vi får till oss , speciellt i början och då växer vi.

OBS! Är du nybörjare så tänk på att alla är barn i början och ställ inte allt för stora krav på dig själv. Övning ger färdighet lovar jag dig så öva på :-)

Namaste Vivi

8 thoughts on “Meditation – Själen vet – Sia själv ditt 2016

    1. Hej!
      Så spännande…följer dig sedan en kort tid tillbaka ,har alltid varit intresserad av andlighet men känt mig för stressad för att ta till mig det…nu behöver jag ro i själen o vill lära mig.
      Hur ska jag komma ihåg gåvorna i efterhand? Har väldigt dåligt minne pga hjärntrötthet 😁 kram 💖💖💖

  1. Pingback: Ja, men nu så…
  2. Tackar. Ska testa snart. Jag är ganska ny. Läste in en annan meditation. Som du hade på din sida. Brukar alltid gå bra tills jag får gåvan. Har svårt att tolka det. Brukar se ett hjärta. Men det är det jag får. 🙂 Tack och Gott Nytt År.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *