Nej, jag är inte högkänslig. Jag är clairempath/klarempat

Jag får ofta kommentaren “du är väl också högkänslig Vivi?”. Men nej, det är jag inte även om att vara klarempat i stort har samma typ av känslighet. Skillnaden mellan de två är att klarempaterna har en utvecklad parapsykologisk förmåga och behöver vara mycket i ensamhet för att utveckla sig.

Clairempath är en del av spektrumet av utomsinnliga varseblivningar. Det är alltså inget man “diagnostiserar” sig utan en färdighet man har. Läs gärna mer här under.

Clairempath/klarempat

Clairempath kallas även för “clair sense” eller “psychic sense”. Man blandar ofta i hop den parapsykologiska förmågan klarempat (clairempath) med högkänslighet (HSP). Man det är inte samma sak då empaterna till skillnad mot de högkänsliga kan känna av andras känslor genom utomsinnlig varseblivning. Empaten uppfattar nämligen inte omgivningens energi genom de fem vanliga sinnena utan de använder sitt övernaturliga sjätte sinne som går bortom det “normala” uppfattningsområdet.

Man kan beskriva denna förmåga som det ultimata “sjätte sinnet”. Det kan förklaras som en känslomässig telepati där man kan känna av auran och träda in i andra människors, platsers eller djurs vibrationer och känna vad de känslomässigt och fysiskt upplever. De behöver inte befinna sig fysiskt nära för att kunna göra detta utan det kan ske på distans. De behöver inte heller varken se, höra eller röra vid andra människor för att ta emot information. Det är inte heller ovanligt att man kan verka som ett emotionellt eller medicinskt surrogat för andra. Man kan då bl.a. diagnostisera genom att känna in i sin egen kropp.

Det finns dock många gemensamma nämnare mellan högkänsliga och empater eftersom båda har ett överkänsligt nervsystem som gör dem extra känsliga. Skillnaden är dock att empater tar in andra människors energi, tankar, känslor och smärtor i sin egen kropp samt söker stillhet för att utveckla sin känslighet medan den högkänsliga gör det för att den behöver undvika för mycket aktivitet och stimulus. Även om vissa HSP kan ha utvecklade mediala förmågor så är det inte dennes grundläggande kvalité till skillnad mot de som är klarempater.

De som är klarempater upplever ofta att de har en uppgift att tjäna andra och att minska mänsklighetens lidande samt göra världen till en bättre plats. De har även extremt svårt att hantera mänsklig grymhet och känslokyla.

Kram & Namaste Vivi

 

14 thoughts on “Nej, jag är inte högkänslig. Jag är clairempath/klarempat

 1. En kollega kallade mig HSP idag och det har aldrig riktigt klingat rätt i mig då jag inte (generellt sett) skyr folksamlingar för att det skulle vara för stimulerande, men empat klingade rätt! Tack! ❤️

 2. TACK! Äntligen fick jag en förklaring på vad jag är, så skönt att ha ord på det :-d Jag har försökt pussla ihop allt jag upplever och som är så självklart för mig, inget har riktigt passat – men nu landade allt! Tack igen!
  Alltid kärlek <3

 3. Tack för den beskrivningen! Otroligt tydligt. Att kliva in i andras energifält och känna/se/uppleva hur den andra personen mår eller har det i sitt liv är något jag upplevt hela mitt liv. Just kombinationen av alla sinnesintryck som jag så tydligt känner än någon annans känslor och energi. Det svåra är att stänga av och på det tycker jag.

 4. Hej vivi! jag undrar om du har tips på hur en kan förhålla sig till att fungera som empat?
  Jag har hela mitt liv känt andra människors känslor (även när jag inte är med dem). Jag tror att jag som barn ofta blandade ihop andra människors känslor med mina egna, vilket kunde bli förvirrande. Idag kan jag särskilja dessa, och också låta bli att “släppa in” andras känslor på det sättet. Men när det gäller människor som står mig nära så kan jag inte värja mig, utan allt de går igenom passerar genom mig också. Detta känns nästan som ett “empatiskt handikapp” för mig, då jag inte upplever att detta hjälper vare sig dem eller mig själv. Jag tar inte ansvar för andras känslor i praktiken, och vet att alla har sin egna väg att vandra. Men jag önskar ändå hitta ett sätt att förhålla mig till detta. Har du något tips? någon bra bok?

  allt gott!

  1. Hej! Det är jätte svårt, jag måste konstant se upp med mig själv. Jag har levt med en missbrukare som jag försökte rädda. Det blev tillslut mitt uppvaknade att jag tar på mig andras smärta, jag mår hellre dåligt själv än se andra lida. Jag läste en bok om medmissbruk men minns inte vad den hette. Men det finns säkert fler. kram och lycka till

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *