Sista dygnet i Paris

Vi har verkligen haft fantastiska dagar och att få vara med familjen i Paris har varit sååå kul 👍🌸

På söndagen mötte vi upp vid Louvren för en picknick i deras mysiga park. Vin, ost, baguette och charkuterier stod på menyn. Eftersom det var så himla varmt så gjorde vi som alla andra och satte oss bakom en av häckarna. Döm om vår förvåning när de sätter på vattenspridarna mitt i lunchen. I vild panik med flera spridare som går i kors över oss så försökte vi samla ihop våra grejer, maten blev dock dyngsur och jag fick en spridare rakt i nyllet. Vi höll på att garva ihjäl oss. Men det var synd om familjerna med barn och resväskor. Efter 10 minuter stängdes de av. Ridande poliser cirkulerade så vi tror att de letade efter ngn, eller så var ngn rejält klantig…

Därefter drog vi vidare på stan och kollade in alla loppisar som fanns i mängder.

 

Före vattenspridaren….

 

 

Efter…

Mina älskade systerdöttrar My & Lina

 

 

Jag och kära systeryster Kristin

 

Fantastisk kyrkan  Saint Roch som är uppkallad efter helgonet Rochus

Rochus är född omkring 1295 i Montpellier och död 16 augusti 1327, var en bekännare. Han vördas som helgon inom Romersk-katolska kyrkan, med minnesdag den 16 augusti.

Den helige Rochus är för sin uppoffrande vård av pestsjuka skyddshelgon mot smittsamma sjukdomar. Han framställs som en pilgrim, som visar sina pestsår på ena benet och oftast tillsammans med en ängel, en hund och bröd.

 

Efter förintelsen – compassion chapel

 

 

I väntan på att dra till flyget på måndagen

 

 

Hemma hos Lizzy

 

2 thoughts on “Sista dygnet i Paris

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *