Tidens förvirring. Vad hör hemma hos mig och vad hör hemma hos dig?

Ögonen är själens spegel och det som går förlorat i sociala media är just att vi inte ser varandra i ögonen när vi pratar med varandra. Ögonkontakt förändrar så mycket vilket vi många gånger underskattar.

Ögonen berättar så mycket mer än de skrivna orden, de vittnar om sårbarhet och en känsla vilket gör att vi förstår en ytterligare dimension av vad motparten säger och känner.

Man möter inte andra människor på sociala medier utan man speglar sig i dem, och därför får de ofta ta del av vår frustration, ilska och avundsjuka. Det kan även vara vår glädje, lycka, sorg, martyrskap, livslögn eller fasaden vi sätter upp mellan oss och omvärlden.

Visst är det mysigt när vi ytligt bryr oss om varandra men konsekvensen blir en ytlig värld där ingen tar ansvar och man sover gott på natten även om man på internet har klappat till någon på dagen. Det skulle man inte göra om det vore sin arbetskamrat, granne, vän eller familjemedlem. Då hade man legat vaken med en rejäl ågren. Men i cyberspace funkar det för där får man inte ta några konsekvenser. Och där så kan man för ett ögonblick släppa sitt inre dåliga mående genom att få andra att må dåligt. Man kan också tillåta sig att vara den personen som skulle göra sig omöjlig i andra sociala sammanhang.

Filtret mellan vår yttre och inre värld som är full med rädslor, frustration och ilska tunnas ut när man inte tar ansvar för hur man beter sig. Vi behöver detta filter i kontakten med andra för att kunna veta vad som är mitt och ditt. Det är när vi blandar ihop det som vi landar fel hos andra.

Vi alla hör ihop och är vi är rädda om andra så är vi samtidigt rädda om oss själva ❤️

Hur det hela ska lösas och hur vi i stora massor fredligt ska kunna möta varandra vet jag inte, men en bra början vore självrannsakan för att ta reda på vad som är mitt och ditt…
Jag snubblade över denna text som ngn skrivit på Fb och inser att det ligger mycket i det…

“People need no reason to be confrontational, if they feel they should be they will be. Even they do not know why sometimes. Trust me.”

Kram & namaste vivi

20 thoughts on “Tidens förvirring. Vad hör hemma hos mig och vad hör hemma hos dig?

 1. Hej Vivi! Det där är intressant faktiskt och väldigt sant. Något jag i min lilla kompiskrets har upptäckt att man kan mobba, frysa ut varandra beroende på om man väljer att dela ut en like eller ej… Det har kraftigare genomslag än om de i verkligheten faktiskt aldrig umgås.
  Sista texten är slående och den gäller även för folk i livet.
  Kram Anna-Maria

 2. Hej Vivi
  Så sant …jag har just blivit erfaren det här mitt o ditt…det är inte okay så idag är jag ledsen och besviken…förstår inte någonting…men när solen skiner och jag har fått ett djup förlåter jag mej själv
  kram B

 3. Så bra skrivet.Sociala medier är inte bara av godo.Hyfsad ton är ju en självklarhet Men tyvärr så hoppar folk på varandra och sårar. Förstår inte längre var empatin finns någonstans? I dag skulle jag egenterligen ut och smakat. Men rena vintern här i Värmland..Ha en fin första maj Vivi🌿🧚‍♀️🌿

 4. Bra att du tar upp Detta ämne.
  Har tänkt mycket på dessa saker och får bekräftelse på att man inte är ensam på dessa tankar.
  Jag som brukar gå in på dejting sidor har observerat att många män bär solglasögon på sina bilder som de lägger upp. Även på deras profilbilder.
  Något som stör mig.
  Varför dölja sina ögon om man ger ut sig som en varm, ärlig människa?
  Håller med dig om att ögonen är själens spegel.
  /Tack för alltid trevlig läsning och bra horoskop tolkningar som du bjuder på. De är alltid ruskigt prickade . Kram

 5. Bra du tar upp det😊Tänkte på det i fm, att det är så platt, tvådimensionellt idag Vi får skicka önskan om mer nyanserad kommunikation till universum&hoppas att fler hakar på❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *