Vanliga frågor: Varför kommer jag inte längre i min andliga eller mediala utveckling?

När vi känner att vi arbetar med vår andliga och/eller mediala utveckling men ändå inte riktigt uppnår den kunskapen, balansen eller det resultatet som man önskar så behöver man titta på sig själv och hur man förhåller sig i sitt liv. Många gånger så upplever man också att de dörrar som man önskar öppna förblir stängda, broarna som sammanbinder de olika världarna visar sig inte och man står med en massa nycklar i sin hand som man inte vet vart man ska med.

Stämmer mina tankar, känslor och agerande överens med den nivå av utveckling jag önskar nå behöver man då fråga sig? Vi attraherar nämligen endast den sortens kunskap och utveckling som finns på samma frekvens som vi.

Precis som att det finns flera dimensioner av liv ute i universum så finns det flera dimensioner inom oss som relaterar till dem på utsidan och vår utveckling speglas av vilken dimension vi själsligt har nått.

Vi har potentialen inom oss att nå det högsta medvetandet då allt finns inom oss, men för att kunna åstadkomma det i formen som människa vilket är en begränsad fysisk gestaltning så måste vi arbeta utifrån principen att likna den energin och den intentionen som existerar på den dimensionen man vill vara på. På den absolut högsta nivån så arbetar man med transformation, ovillkorligt givande och reservationslös kärlek.

Om vi arbetar på med våra andliga och/eller mediala potential utan att få den utdelningen som vi önskar så är nästa steg att börja arbeta på den personliga utvecklingen. Du kanske har varit där och kämpat förr? Det spelar ingen roll, det är något som du antingen inte är klar med, missat eller hoppat över som nu har vuxit till den nivån där den hindrar din fortsatta utveckling.

Man kan säga att det existerar tre nivåer av det mänskliga medvetandet

Den lägre, den stagnerade och den högre. I livet så kan man antingen vara på en nivå konstant eller pendla mellan dessa nivåer, vilket är det vanligaste. Målet i den andliga och mediala utvecklingen är dock att hela tiden försöka befinna sig på den högsta nivån, ju mer man agerar efter den principen ju mer resultat utifrån den nivån får man till sig.

De tre olika nivåerna:

Den högsta nivån

Detta är en bättre version av oss med ett klarare sinne, större ödmjukhet och högre insikter. Vi styrs här av oreserverad kärlek och viljan är att att inte bara höja sig själv utan även andra människor, djur och själva planeten. När man på detta plan ger till andra utan att få något tillbaks så förstår man att den personen troligtvis befinner sig på en lägre nivå och just nu inte kan agera bättre utifrån sin utgångspunkt och därför är man inte dömande. Man känner även stark kärlek till sig själv. Vill man skapa till sig själv så gör man det med hänsyn till andra och man arbetar utifrån balans, kärlek och givande. Att göra karriär eller tjäna pengar  är ett sätt att skapa medvetenhet, ge av sig själv, skapa resurser åt andra, sprida kunskap, glädje och växt då man är ett verktyg för något högre och för andras bästa, även om man inte alltid förstår det själv. Man går många gånger oprövade vägar.

Resultat:

Här FÅR vi tillbaka utifrån de kvaliteterna som finns här.

Den stagnerade nivån

Här befinner vi oss när vi antingen är passiva, lever i det förflutna eller väntar på det som ligger framåt. Vi agerar inte i nuet för att skapa ett nästa steg, eller så skapar man utan att lyssna inåt och uppåt och i stället så styrs man av egot och hur det ska bli tillfredställt. På denna nivån existerar mycket väntande och här fastnar man lätt. Man kan ha en god intention gällande andra men man följer inte tanken konsekvent utan allt beror på om det gynnar det egna livet eller inte. Här kan man känna sig nöjd med vad man har eller så är man missnöjd utan att veta hur man ska komma vidare, troligtvis beroende på rädsla eller en känsla av att man inte tror att det är möjligt att mirakel sker. Mirakel kan nämligen endast ske där vi lämnat en dörr på glänt. Man går oftast redan upptrampade stigar och har lätt att upprepa misstag.

Resultat:

Här MÖTER vi utifrån de kvaliteterna som finns detta plan

Det lägsta nivån

Här ser vi inte ur ett högre perspektiv, har svårt att lyssna inåt och uppåt och styrs till stora delar av egot. Man agerar mycket på impulser, ändrar uppfattningar efter vad man själv tjänar på, springer ofta på alla bollar som rör sig och släcker bränder snarare än tänder nya eldar. Kärleken riktar sig främst till sig själv och till de närmaste, utan att man för den skull behöver älska sig själv. Även när man ger så styrs man av ett behov av att få tillbaka, annars förvandlas man lätt till en gnällig martyr som tycker andra är otacksamma. Man tror att rättvisa och orättvisa är principer som universum agerar efter.

Resultat:

Här FÅR vi tillbaka utifrån de kvaliteterna som finns på detta plan.

Läxor, lärdomar och utveckling

Förväxla inte livets gång med det som är vårt egna ansvar. Vi är inte här för att befria oss från våra läxor och lärdomar, vi är här för att göra det bästa av dem.

Känn, tänk och agera efter de principer som finns på den nivån du vill befinna dig på och attrahera därifrån. Om du just nu känner att du befinner dig på en nivå som du vill höja dig i från så är nyckel att ta till dig principerna på nivån över och agera efter den. Efter ett tag så kommer du att märka skillnad. MEN endast om du är ärlig mot dig själv med vart du befinner dig. Det är där vi känner oss utmanade som vi behöver arbeta extra.

Det är ett evigt arbete att nå högre andliga och mediala resultat men det är ju det som är själva resan. Om du ser texten som nedslående och som ett hinder eller som en spännande möjlighet till utveckling är upp till dig. Din väg innebär dina val.

Kram och namaste Vivi

7 thoughts on “Vanliga frågor: Varför kommer jag inte längre i min andliga eller mediala utveckling?

  1. Hej Vivi, sen DET OKÄNDA varit hos oss för några år sen, så har jag utvecklats väldigt o jag är tacksam för detta 😇❤️ Vilken Värld, all kärlek, alla bilder man ser o alla fina färger som stora öppna fält o kontakten… varm kram 💜💛

  2. Så himla spännande! Du lägger ut så mycket intressant och lärorik information, tack snälla för det! Kommer du göra fler podcast avsnitt? Tyckte väldigt mycket om dem, det blir en så fin dynamik när två personer samtalar. Tänker att det måste ju finnas massor av saker kvar att prata om! En liten önskan skulle vara att ni nördade in ännu mer i mediala tekniker och hur man hittar sitt personliga förhållningssätt till sin medialitet, liksom “hur funkar jag medialt”. Tänker att ni är ju ett gäng där som säkert har lite olika förhållningssätt. I alla fall, tack för en fantastisk blogg, sida och podcast, läser den varje dag och den är såå bra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *