Värdens godaste vegetariska – kikärtsgryta m saffran och rödbetsbiffar

Igår hade vi häxträff och eftersom vi har en vego ibland oss så lagar vi alltid vegetarianskt. Detta måste ni bara testa. Jag som inte gillar saffran i mat blev galet kär i min gryta, och Carros rödbetsbiffar är helt magiska. Mums alltså!

När jag gör rödbetsbiffarna så kommer jag att byta ut mjölet mot fiberhusk, vet bara inte riktigt hur mycket. Ngn som har koll får gärna lämna tips på hur mycket som är lämpligt utan att bli äckligt, eller på annan ersättningsvara.

❤️


❤️

❤️

Vivis Kikärtsgryta med saffran och Kanel

4 portioner.

1 gul lök, finhackad
1 röd paprika, finhackad
0,5-1 msk sambal olek
0,5 msk paprikapulver
0,5 msk rökt paprikapulver
2 tsk spiskummin
1 kanelstång
1 paket saffran, 0,5 g
2 dl krossade tomater
1 burk kokosmjölk à 400 ml
1 grönsaksbuljongtärning
2 burkar kikärter à 400 g, ca 6 dl kokta

Fräs först löken och paprikan i lite kokosolja tills det mjuknar. 
Rör därefter ner allt utom kikärterna. Koka upp och låt sedan sjuda i 5 minuter.
Häll i kikärterna utan spad i grytan. värm upp.
Servera med t ex (saffrans)fullkornsris, matvete eller quinoa.

Carros Rödbetsbiffar med morot och nötter

Ca 15 biffar

5 rödbetor
2 morötter
1 stor gul lök
1 dl nötter (jag valde hassel – och valnötter)
2 ägg
2-3 msk mjöl
1 msk olivolja
Örtsalt och vitpeppar efter smak
Valfri olja att steka i

Skala och riv morötter och rödbetor fint
Riv även löken.
Finhacka nötter

Blanda allt ihop och forma ganska små biffar
Stek på något över medelvärme så de får en fin lite knaprig yta och blir färdiga.

6 thoughts on “Värdens godaste vegetariska – kikärtsgryta m saffran och rödbetsbiffar

  1. Hej Vivi! Älskar din blogg och klickar alltid in mig här för att få inspiration. Väntar med spänning på din bok som lär komma dagarna mellan jul och nyår. Blir perfekt läsning för min Thailandsemester 🙂 Tack för att du delar din kunskap till resten av oss för upplysning <3

    Ang. fiberhusken kan du prova med 0,5 msk. Men låt degen stå och svälla 5-10 minuter, då borde det gå lätt att forma dem och steka utan att de faller sönder. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *