Det krävs fler färdigheter än att bara vara medial…

Hur kan man utveckla sin medialitet?

Jag fick en förfrågan härom dagen om vad man behövde göra för att bli mer medial eller andlig och kanske med tiden arbeta med detta. Det är en knivig fråga att svara på för att det beror ju lite på vad det är för något man vill hålla på med och vart man befinner sig i sin egna utvecklingen. Många tänker då direkt på den mediala eller andliga utvecklingen medan jag tänker på den personliga.

Alla kan vi utveckla vår medialitet och andlighet och hålla på med det för husbehov, det är på ett sätt det minsta problemet. Vill man ta det längre så finns det såklart olika nivåer. Håller man det på en ganska låg nivå så är det en kul grej att kunna och man kan leverera lite grann. Men det är när man vill höja sitt arbete och leverera bättre eller riktigt bra som det brukar bjuda på motstånd. Upplevelsen kan då handla om att man tycker att det står still, inget händer eller att man inte når de resultat man önskar. Så hur kommer man förbi det?

Förutom att gå kurser och öva på det som man vill lära sig vilket är själva grunden så är det även sitt egna liv och förhållningssätt som man måste lägga fokus på. Vem/hur är jag och vem/hur vill jag vara? Stämmer mina tankar, känslor, ageranden och värderingar överens med den nivån jag vill nå? Detta är frågor som är mycket svårare att jobba med en det rent mediala och andliga. Svarar man JA på frågorna så har man nog missförstått innebörden i frågan. För det handlar inte om att bli färdig utan om att det är ett pågående arbete. Vi behöver hela tiden ifrågasätta våra tankar, känslor, ageranden, rädslor och värderingar. Så fort vi stannar upp eller fastnar i vår personliga utveckling så speglar sig detta i den andliga och mediala.

Många som har mött på större motstånd i livet behöver ofta arbeta med sina trauman, rädslor, ilska, förlåtelse, självkänsla mm för att komma vidare. Att ha ngt att jobba med för att kunna höja sig är på så sätt en gåva, man har fått ett verktyg för utveckling i sin hand.

För den som kanske har haft en enklare livshistoria med mindre hinder i vägen att ta sig förbi samt en kärleksfull familjehistorik kan uppleva att det är svårt att veta vad man ska göra för att utvecklas personligen då man inte på samma sätt behöver bearbeta negativa händelser eller påverkan. Då brukar i stället nyckel handla om att tränga igenom sanningen om sig själv och sitt liv samt hur man förhåller sig till andra och deras liv. Vem är jag bakom fasaden? Hur mycket lever jag efter hur andra har definierat mig, styrs jag av de sanningar som serverats mig och är de egentligen mina? Det kan också vara så att man har mindre förståelse och tolerans för andra som har haft en mer komplicerad väg i livet. Empati bygger till stora delar på igenkänning och har man inte haft några större motgångar eller trauman så kan det vara svårt att på djupet förstå andra. Just empati och förståelse är väldigt viktigt för den personliga utvecklingen. Var och en har sin egen tvist på livet och det gäller att arbeta med den.

Sen så ska man såklart inte glömma egot som är allas vår stora läromästare.

Utan större jobbiga händelser i bagaget så är empatin och förståelsen för andras lidande snarare intellektuell än känslomässig vilket kan innebära ett hinder eftersom vi behöver hela spektrat av känslor inom oss när vi möter den mediala världen och även andra världar. Som exempel så behöver man genomlida någon form av smärta för att förstå andras smärta på djupet, men även i det så finns det många nivåer. Man hamnar även lättare i förutfattade meningar och dömande om man inte har upplevt hur komplicerat livet faktiskt kan vara, och att svart inte alltid är svart och att vitt inte alltid är vitt.

Hur når man sin högsta potential?

Den som tror att den har allt klart för sig och inte anser sig behöva utvecklas kommer med största sannolikhet inte att avancera speciellt högt även om det kanske ser ut så för andra då de många gånger kan göra ett hyfsat bra jobb. Det är inte samma sak som att man kommit i kontakt med sin högsta potential.

Att vara medial handlar inte bara om att ta kontakt med andevärden eller att spå andra, och andlighet handlar inte bara om att lämna över sig till en högre makt, utan först och främst så är det en resa där resultatet för ens personliga utveckling speglar sig i det andliga och mediala utövandet. Vilken nivå man vill nå är dock upp till var och en, det lägger jag ingen värdering i utan jag delar med mig av informationen så att man ska förstå skillnaden och nyckeln till vad som kan vara ett nästa steg.

Jag tjatar ofta om att “man når inte längre i sin mediala och andliga utveckling än man nått i sin personliga” vilket är sant. För varje kunskap lärdom och insikt om sig själv, sitt liv och sin relation till andra som trillar på plats så växer även förmågan till att ta emot kunskap, lärdom och insikter gällande det mediala och andliga. Det är som en gemensam muskel som måste tränas och användas.

Så har du kommit en bit på väg och tror att nu finns det inte så mycket mer kunskap eller insikter att nå inom mitt andliga/mediala intresseområde så är det spännande att veta att det alltid finns en ytterligare platå att nå, och därefter ytterligare en till…osv.

Resan är som ett mysterium där sökandet ledar oss till nya dörrar att träda in igenom men som inte uppdagas för oss förrän vi har fått nyckeln. Många gånger förstår man inte ens frågan som man har sökt förrän man finner svaret, för då först ser man hela perspektivet från den nivån man har höjt sig till, eftersom frågan existerar på samma nivå som själva svaret, alltså högre upp än där själva sökandet börjar. Det gör att man många gånger upplever att man famlar i blindo och måste ha tillit till att man är på rätt väg eftersom man söker svar på frågor som just nu ligger bortanför förståelsen. Därför är tilliten så viktig för oss inom det andliga och mediala.

Så om man fokuserar på att endast träna den mediala biten så kommer man att nå en nivå och sen stå och stampa där tills de andra delarna i utvecklingen möter upp. Att utvecklas som människa är en häftig resa och inget man ska se som ett hinder då det tar oss till nya höjder i alla aspekter i våra liv och inte bara inom det mediala och andliga. Så våga utforska dig själv.

I detta med den personliga utvecklingen ligger svaret på varför en del har kommit längre som medium, sierskor, healers mm än andra. För den som undrar…

Kram & Nasmaste Vivi

Vivis bok – Boken leder dig till nya insikter, högre kunskap och ger nycklar till hur man når sitt högre medvetande samt hur vi kan använda våra dolda resurser.
KÖP DEN HÄR!

6 thoughts on “Det krävs fler färdigheter än att bara vara medial…

  1. Tror också att den personliga utvecklingen är enormt viktig för optimal medial utveckling, likaså känns det svårt att utvecklas utan att behöva hantera motgångar – så jag tror att det är väldigt viktigt att våga, och då kanske framför allt att våga göra sådant som andra inte vågar!

  2. Oj, det träffade mig rakt in i själen. Nu kan jag lite förstå alla de trauma jag utsatts för. Var jag var och var jag är.
    Tack, Vivi!♡♡♡

  3. hej jag vet inte men allt känns lite snurrigt för mig med att söka efter andlig utveckling med hur man ska göra mm min fråga är ju vad igentligen är sant och vad kommer i från personen själv som i skrivna böcker mm nej jag vill växa stadigt i det här och inte behöva känna att det mediumet sa den saken och det andra mediumet säger någonting helt annat så därför så tänker nog jag att kontakta en gudinna som kan vägleda mig där jag under 1 års tid kan växa i lugn och ro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *