Lär dig kanalisera – Guidad meditation

Här kan du antingen lyssna på mina 2 podcasts direkt i datan. Eller så kan du läsa dig till hur då gör själv under länkarna. Längst ner på sidan så ser du en bild på våra chakran. Lycka till och njut av stunden.

Namaste Vivi

1) Andliga Guider – Vilka är de? En introduktion inför nästa steg – Lär dig kanalisera din andliga Guide.

 

2) Lär dig kanalisera – möt din andliga Guide. Guidad kanalisering till högre frekvenser.

 

I min andliga och mediala utveckling så är det kanalisering som har haft störst betydelse för mig. Mitt liv förändrades ganska radikalt när jag sökte mina andliga vägledares kontakt. Min kontakt med mina Guider betyder allt för mig, de är min trygghet på min väg. Jag ser mitt liv som uppdelat i två perioder. Före kanalisering och efter jag aktivt började kanalisera.

Här berättar jag hur du själv kan skapa din första kontakt med din andliga Guide. Ha tålamod med dig själv, att utvecklas tar tid. Ibland kan det vara svårt att etablera kontakten genom att läsa sig till hur man ska göra,  du kan då själv läsa in på din telefon och sen spela upp för dig själv, eller så kan någon annan läsa för dig.

Längst ner i inlägget så ser du en bild som visar placeringen av våra chakran.

Lycka till!

Lär dig kanalisera

Börja med att tända stearinljus och släck i taket, tänd gärna en rökelse om du vill och sätt på skön meditativ musik. Har du ingen så finns det på Youtub eller Spotify.

Jag rekommenderar Björn Mellander om han går att finna, lugn och avslappnande musik som inte tar över utan bara är i bakgrunden. Är du ovan så kan meditationsmusiken vara ett bra sätt att ta fokus från alla ljud i omgivningen.

Är du mer van att meditera så behöver du inte ha något av detta om du inte vill. I början kan det vara bra som en ”trigger”, det blir som en ritual som gör att din kropp reagerar med att lättare slappna av.

AVSLAPPNINGSÖVNING:

Låt denna övning ta så lång tid som du känner att du behöver för att slappna av.

1. Sätt dig bekvämt och låt dina fötter vila avslappnat på golvet.

2. Ta några djupa andetag, och för varje andetag så känner du hur du går djupare och djupare ner i avslappningen. Slappna av. Sen känner du hur avslappningen sprider sig i hela kroppen.

3. Känn hur det går ett rotsystem ut från dina fötter och hur det slingrar sig längre och längre ner i jorden. Känn hur du når jordens mitt och hur du är fast förankrad i Moder jord, du känner dig trygg och omhändertagen.

4. Känn sen hur dina fötter slappnar av och hur avslappningen sprider sig upp genom dina underben. Slappna av.

5. Känn sen hur avslappningen sprider sig upp genom dina knän och upp genom låren. Känn hur din lår vilar mot underlaget du sitter på och du känner fullständig avslappning.

6. Därefter fortsätter avslappningen till rumpan och upp genom ryggraden, hela vägen upp. Därefter känner du hur den sprider sig i hela ryggen. Slappna av.

7. Sen känner du hur du slappnar av i underlivet.

8. Och magen.

9. Därefter så känner du hur avslappningen fortsätter upp i bröstkorgen. Du tar några djupa andetag, och för varje andetag så känner du hur du går djupare och djupare ner i avslappningen. Du känner hur andningen går in och ut ur kroppen. Slappna av.

10. Sen känner du hur avslappningen sprider sig i hela kroppen. Känn sedan hur avslappningen fortsätter upp i halsen, käkarna och ansiktet. Slappna av.

11. Därefter känner hur avslappningen fortsätter upp på hjässan. Slappna av.

12. Känn sedan hu avslappningen rinner ner i nacken, och ut i axlarna. Slappna av.

13. Därefter slappnar du av i överarmarna. Slappna av.

14. Sen slappnar du av i underarmarna, händerna och fingrarna. Slappna av.

15. Du tar sen några djupa andetag, och för varje andetag så känner du hur du går djupare och djupare ner i avslappningen..

16. Därefter så känner du hur avslappningen fortsätter upp i bröstkorgen. Du tar några djupa andetag, och för varje andetag så känner du hur du går djupare och djupare ner i avslappningen. Du känner hur andningen går in och ut ur kroppen. Slappna av.

17. Sen känner du hur avslappningen sprider sig i hela kroppen.

18. Andas in och räkna till fem, andas ut och räkna till tio. Fortsätt så tills du känner att du hamnar i en jämn rytm.

Kanalisering – öppna upp dina chakran

1. Känn hur det kommer ett vitt ljus från universum som går ner i ditt kronchakra/hjässchakra. Känn hur detta chakra snurrar medsols och hur det öppnar upp, mer och mer.

2. Känn sen hur det vita ljuset går ner i ditt 3:e öga/pannchakra. Känn hur detta chakra snurrar medsols och hur det öppnar upp, mer och mer medan du tar några djupa andetag.

3. Känn sen hur det vita ljuset går ner i ditthals. Känn hur detta chakra snurrar medsols och hur det öppnar upp, mer och mer medan du tar några djupa andetag.

4. Känn sen hur det vita ljuset går ner i ditt hjärtchakra. Känner hur detta chakra snurrar medsols och hur det öppnar upp, mer och mer medan du tar några djupa andetag. Känn hur ditt hjärtchakra öppnar upp mot universum. Känn hur du kan ta emot den kärleksfulla energin som finns där ute.

5. Känn sen hur det vita ljuset går ner i ditt solaplexuschakra. Känn hur detta chakra snurrar medsols och hur det öppnar upp, mer och mer medan du tar några djupa andetag.

6. Känn sen hur det vita ljuset går ner i ditt navelchakra/sexchakra. Känn hur detta chakra snurrar medsols och hur det öppnar upp, mer och mer medan du tar några djupa andetag.

7. Känn sen hur det vita ljuset går ner i ditt rotchakra/baschakra. Känn hur detta chakra snurrar medsols och hur det öppnar upp, mer och mer medan du tar några djupa andetag.

8. Känn sedan hur hela din kropp fylls med det vita gudomliga ljuset, och hur det expanderar inom dig. Känn sen hur det expanderar mer och mer till det vita ljuset fortsätter utanför din kropp och du känner att det vita ljuset omger dig som en stor ljus bubbla.

9. Be om beskydd av det vita ljuset och att du endast kommer att komma i kontakt med din högsta möjliga Guide.

10. Sitt sedan så en stund och fokusera på din andning. Andas in det vita ljuset och räkna till fem, andas ut det vita ljuset och räkna till tio. Fortsätt så tills du känner att du hamnar i en jämn rytm.

Guidad kanalisering:

1. Visualisera hur du står barfota på en grön gräsmatta, känn gräset under dina fötter och känn doften av nyklippt gräs och hur solen strålar varm från en klarblå himmel.

2. Börja gå framåt på gräsmattan. Se de färggranna och vackra blommorna som växer överallt. Fortsätt framåt tills du kommer fram till en liten väg…

3. Gå sedan upp på vägen. Känn sedan behagligt gruset under dina fötter. Fortsätt framåt och se blommorna som växer längst med kanten av vägen. Längre fram så ser du en å, och över den ån går en vacker regnbågsbro. Gå mot denna bro.

4. När du kommer fram till bron så börjar du gå över. När du kommit halvvägs så stannar du och tittar ner i det porlande vattnet som rinner och du ser hur solen reflekterar och de färgglada fiskarna som simmar i vattnet.

5. Du fortsätter sedan över till andra sida. Där fortsätter du sedan att gå längst vägen.

6. En bit bort så ser du ett vackert kristalltempel som sträcker sig upp mot himlen. Gå mot templet. När du kommer fram så går du upp för trappan och fram till den stora vackert snidade dörren. Du öppnar den och går in.

7. Du ser dig omkring i den stora vackra salen. På väggarna ser du vackra speglar och hela salen är fylld med ljus och gnistrande kristaller.

8. När du tittar till vänster så ser du en cirkel av personer på golvet. Ur denna cirkel så reser sig en person och kommer fram till dig. Iaktta hur personen ser ut, är får du en känsla av en man eller kvinna, eller kanske känner du bara en energi? Det är din andliga Guide du möter.

9. Känn hur kärleken strömmar emot dig, se eller känn ur din Guides ögon är fulla av kärlek till just dig. Känn hur ni knyter an till varandra och hur kontakten mellan er förstärks.

10. Fråga din Guide vad den heter? Kommer det inget namn direkt så be om en bokstav, och en till, be om så många bokstäver du känner att du behöver. Kommer inget namn nu så ha tillit till att de kommer vid ett senare tillfälle.

11. Ta din Guides händer. Sätt er tillsammans på golvet och bara var i energin. Kommer det något till dig första gången så tacka och ta emot. Kanske kommer det ett råd eller ett svar på en fråga du ställer. Är du i början av din utveckling så ha tillit till att informationen kommer att bli mer och utvecklas med tiden. Ha inte bråttom utan lär dig att integrera med energin.

12. Sitt med din Guide så länge du vill. När du känner dig färdig för denna gången så tackar du din Guide och den hur den går tillbaka och sätter sig i cirkeln. Du kan när du vill återvända till denna plats för att möta din Guide. Gå sedan fram till dörren och öppna den och gå ut.

13. Återvänd se genom att gå tillbaka längst vägen du kom ifrån. Gå fram till bron, gå över den och fortsätt sedan längst vägen tillbaka till gräsmattan där du började.

14. Ta sedan några djupa andetag och vitalisera din kropp och känn hur du sakta kommer tillbaka. Ta den tiden du behöver för att återvända och när du känner dig redo så öppnar du dina ögon.

15. Skriv därefter ner det som kom till dig i kanaliseringen.

Namaste Vivi

25 thoughts on “Lär dig kanalisera – Guidad meditation

 1. Åh, vad intressant med “Lär dig kanalisera”! Meditationen börjar som en chakrabalansering och blir sedan ett möte med min guide! Jag har redan min äng klar sedan innan, men upptäckte nu när jag läste att det finns en bro till som jag inte sett innan. Och guidens namn fick jag direkt, Ambres. Men där tror jag min hjärna spelar mig ett spratt, för min moster har talat om honom för längesuen när hon var andligt aktiv… Längtar till helgen då barnen är hos sin pappa och jag får tid för att prova detta! Tack!??

 2. Hej! Idag såg jag en artikel på morgonen, men jag såg bara rubriken vad den handlade om. Sen åt jag frukost och sen satte jag igång musik och skulle dansa, och medan jag hade hög musik på fick jag tankar & funderingar helt plötsligt. Kan det ha varit från en guide? Tankarna handlade om det jag varit med om och haft problem med. Så jag förstod lite mening med det jag varit med om. Hur vet jag om det var jag som kom på det eller om det var en guide? Tankarna kom helt plötsligt så tror kanske inte att det var jag.

  1. Det finns inget svar på hur du ska kunna veta, där får man lita på sin känsla. Vill man lära sig hur det känns att ta emot information så får man börja meditera, kanalisera eller träna upp sin andlighet. Kram vivi

 3. Hej
  Vill bara rekommendera att lägga till en ytterligare del , till din vackra text. Nämligen hur du sen stänger ner, via dina chakran. Att gå “öppen” kan ju orsaka sömnsvårigheter och obehag (som du ju vet ?).
  Namaste
  Tanya

  1. Nej det behöver det inte alls göra när du kanaliserar. När vi avslutar och återgår till vardagen så stänger vi automatiskt ner, egentligen så behöver vi varken öppna eller stänga oss då kontakten finns där hela tiden. Våra Guider eller änglar arbetar inte gnom att störa oss i vardagen om vi inte vill eller har tid. Människor har inte problem med att vara stängda, de är att vara öppen som är det svåra. Vi kanaliserar i vardagen när vi skriver, målar eller har möten utan att varken öppna upp eller stänga. Jag tror du förväxlar kanalisera med att kontakta bortgångna. Vivi

 4. Hej, jag testade göra övningen. De kändes bra först men guiden jag såg hade inte mänskligt utseende och såg nästan lite läskig ut. Och det pendla mellan denna och en som såg mer mänsklig ut om de inte var samma? för jag blev nästan rädd och fick lite obehagliga tankar. Är det dåligt?

 5. Hej Vivi, verkligen intressant övning. även om jag inte riktigt kunde slappna av fick jag till mig lite och skulle gärna vilja dela med mig av det
  när vi kommer ut på Ängen i början finns inte många blommor, men ser många stora träd, ekar som är höga runt om och bullrande kullar. Grusvägen ledde direkt in i en skog, med en bäck rinnandes längs vänster hela vägen, bron var en stor sten bro med mossa, det kändes alldeles magisk! Sedan vart vägen en lövtäckt väg, med smala höga städ istället. ganska glest. Och slottet syntes men samtidigt var det bara ljus, inne var det ganska öppet och tomt, men varmt och ljust, hemtrevligt på nått sätt? inga saker utan bara ljust, solljus typ? och fick känslan att här har jag varit förut? Framför mig stor dom och väntade, först såg jag dom inte. En han kom fram till mig och det tog ett tag innan jag såg- han antog Aragorns utseende från sagan om ringen. Han log snällt och hade snälla ögon, jag såg tydligt, med skrattrynkorna runt dom. han sa inget utan bara log när han tog min ena hand och med sin andra vilade sin fingrar på min panna, namnet är jag inte säker på, “B” var det jag fick fram, sedan fick jag fram meningen, inte dags ännu. Kände att han hade en väldigt stor förståelse.

  nu eftersom jag inte riktigt kunde slappna av så känner jag samtidigt att jag själv inte litar på det jag sett då min fantasi är väldigt livlig och inte riktigt lärt mig känna skillnad än heller?
  men det är en bild i mitt inre jag bär med mig för det var lugnande och väldigt vacker 😀
  tack för den guidade upplevelsen!

 6. Hej Vivi!
  Har läst igenom hur man lär sig att kanalisera…är ju en hel vetenskap och lära sig.
  För att komma ihåg detta måste man sitta och läsa innantill varje gång och det ger ju ingen frid.
  Måste ju finnas något enklare sätt?
  Känner att jag verkligen skulle behöva lära mig detta för att få ro i kroppen.

  Ha det så bra Vivi…kram Iréne.

 7. Det ser hãrligt ut ett underbart skimmer över gudinnan Vivi som jag upptãckte idag blev ledd till denna sida. Tack och bamsekramar.

 8. Jag har inga problem med att meditera men detta med kanalisering var svårare. Jag vet skillnaden mellan mina egna tankar och när tankar kommer från någon annan, dock har jag bara tagit emot “tankar” från sådana personer som inte längre är med oss.Har även varit lite för mottaglig i kanske fel frekvens och känt av att en person hängt sig, inte lika roligt…

  Jag har inte sett min guide klart ännu och inte fått något namn, men andra gången jag kanaliserade så kände jag en vibrerande glädje och en känsla av “snart är du här och vi kan ses”. “Hörde” även ett slags fnissande.
  Jag fortsätter försöka, sjukt spännande. 😀

 9. Tjuvlyssnade i bilen första gången på något sätt lyckades jag komma iväg till slottet och möta min guide fick precis innan du sa ” fråga om en bokstav” fick jag bokstaven O och Z kan han heta Oz eller Ozzy så spännande att jag fick dom till mig precis innan du sa de han tog mina händer och jag började gråta av glädje! Tack så mycket Vivi all glädje o kärlek till dig

 10. Hej Vivi!
  Stort tack för allt du delar med dig av?Jag är så nyfiken på om min guide och mina bortgångna nära och kära har någon kontakt? Eller är min livsväg okänd för mina nära? Med värme Camilla

 11. När jag kanaliserar kommer min morfar till mig. Jag vet sedan tidigare att han är min andliga beskyddare. I förrgår kom han tillsammans med två katter. Han visade mig en fridfull björkdunge översköljs av solljus och vinden fick björkarna att gunga behagligt. Sedan ett kyrktorn och ett klockslag. Det underliga var att min mamma hade hårt en dröm samma natt med samma innehåll. Jag vet inte hur jag/ vi ska tolka detta.

 12. Hej Vivi,
  Tack för “Lär dig kanalisera”, den är den första som jag verkligen fick till mig kontakt. Jag har provat flera men inte lyckas, men nu gick det, Namn fick jag också. Fast jag hann glömma de sista bokstäverna.
  Om… någonting. Under meditationen hoppade en disk ut från PS4 spelet som var i rummet intill, den var avslagen då, ingen var nära spelet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *