10 anledningar till varför man vill leva och verka som häxa

Jag kan bara svara för mig själv och vad det tillför i mitt liv och utifrån hur jag jobbar. De anledningarna jag tar upp här gäller om man har en coven (grupp) men man kan likaväl vara en solitär häxa (dvs verka ensam) och använda sig av de flesta av anledningarna jag skrivit ner.

Jag började som solitärhäxa men startade min häxcoven 2004.

1. Livsstil

I alla fall för mig är det viktigt att finna en hållbar andlig livsstil. Ofta när man arbetar som medium, sierska, healer mm så gör man ofta tjänster åt andra men glömmer sig själv. Då är viktigt att ha en tro med sig som man kan landa i och utvecklas framåt med.

Även när man inte arbetar medialt så är det viktigt att få in andligheten som en livsstil och inget man bara utövar i bland. Detta hjälper utvecklingen framåt och gör att man hela tiden är i kontakt med sin tro.

Det är för mig viktigt att finna min tro så att jag förstår vad jag i grunden håller på med och varför. Man utvecklar då också en förståelse för vad det hela handlar om ur ett högre perspektiv och hur det fungerar i andra världar.

När jag arbetar som sierska, medium eller med något annat medialt så ser jag det som olika verktyg som är en del av mig. Min tro är det som jag ser som min grund och som allt vilar på.

2. Stärker kontakten med Moder Jord och månen

Man skapar ett starkare band till naturen, årstiderna och all tid genom att man firar de olika sabbaterna(högtiderna) som alla har olika betydelse under årshjulet(årets gång). Vissa är skördetider och andra kan handla om vårens början. Genom att man uppmärksammar vad som sker i naturen och lär sig om de olika månfasernas betydelse så stannar vi upp i det lilla och i Moder jords arbete och tar det till oss. Häxor intresserar sig också många gånger för växter och örter.

I vår coven(grupp) så äter vi vid varje träff mat som hör hemma vid respektive sabbat och årstid.

3. Utveckling

Nära man verkar som häxa genom årshjulet så utvecklas man genom den kunskapen som man får till sig och man får en bra plattform att arbeta ifrån. Det finns mycket att läsa angående de olika naturreligionerna vilket höjer kunskapsnivån. Fördelen är också att en häxa praktiserar det den lärt sig vilket gör att man mer vågar tro på sig själv och ta steget ut att utvecklas även inom andra andliga och mediala områden.

Eftersom man många gånger arbetar med olika typer av meditationer så kommer man mer i kontakt med sig själv och de olika världarna, i detta sker mycket utveckling och det är en bra grund att arbeta utifrån. Meditationer tillför så mycket.

Utveckling sker även genom att man initieras. Detta är såklart frivilligt men sker speciellt om man är med i en coven(grupp). Först så initieras man in i gruppen och sen även när man stiger i graderna, lite som i skolan där man avancerar uppåt i klasserna. Man kan initeras från t.ex häxa till prästinna och därifrån till översteprästerna. Alla covens(grupper) har sitt sätt att arbeta på.

Även solitärhäxor kan initieras och då sker det oftast genom drömmar, meditationer eller kanaliseringar med högre vägledare.

4. Jobbar med magi (attraktionslagen)

Ett av de roligaste momenten som häxa är att jobba med magi. Man lär sig hur man ska förhålla sig till det man önskar och hur man ska göra för att det ska fungera. Man måste nämligen arbeta med naturlagarna och inte gå emot dem genom att bl.a låta egot styra. Detta kan kräva en hel del arbete och erfarenheter innan man fullt ut förstår. Övning ger färdighet och som häxa får man verkligen öva.

5. De 8 sabbaterna – kontinuitet

De åtta sabbaterna som ligger utspridda över året gör att man hela tiden är verksam, det gör att man inte glömmer bort eller skjuter på sitt arbete. man blir hela tiden påmind om vilken högtid som är i antågande och man börjar rikta in sig så fort man är färdig med den senaste.

Känner man att man inte vet vad man ska börja eller hur man ska göra så börja i det lilla, ett steg i tagen men var konsekvent och fira dina högtider oavsett om du gör dem små eller storslagna. I bland räcker det med att bara sitta och meditera vid sitt altare. När du känner att du gör något hela tiden så växer engagemanget och man kan bjuda in nytt. Att vara häxa kan vara en bra grund att arbeta utifrån.

6. Ritualarbete

Genom att arbeta med ritualer så lär man sig hur man själv kan påverka hur sin utvecklingen ska se ut och hur man vill arbeta med sin andlighet. I ritualarbetet så kan man lägga in både önskningar/magi(attraktionsagen), meditationer, trummor, dans, dikter, mindre föreläsningar, spådomar, seanser, utesittningar, healing, eldceremonier mm. Det finns mycket att läsa om detta och endast fantasin begränsar.

7. Gemenskap

I en grupp så lär man sig mycket av varandra vilket bidrar till växten. Det skapas översinnliga band mellan deltagarna som går utanpå allt annat.

8. Man får en starkare kontakt med sitt ursprung

Både våra nära och kära som finns på andra sidan och våra förfäder finns nära oss i vårt arbete. Speciellt vid den gamla keltiska högtiden Samhain (alla helgons dag) då slöjan mellan världarna är som tunnast. Vi i vår coven brukar då bl.a. ha en seans i gruppen.

9. Man lär om gamla seder och bruk

Det finns gamla och intressanta berättelser runt alla de gamla hedniska sabbaterna och genom att studera dem så får man ett nytt perspektiv.

10. Man blir jordad

Häxkulturen bygger på ett nära samarbete med Moder Jord vilket gör att man blir jordad i sitt andliga arbete.

Kram och namaste vivi

22 thoughts on “10 anledningar till varför man vill leva och verka som häxa

 1. Bästa jag gjort..sådan fantastisk resa i sig själv och häpnadsväckande vilken styrka och lugn och tillit det ger till sin egen förmåga..för att inte tala om reaktioner det medför från andra..då menar jag att de inte vet vad man gör utan deras reaktioner på ens egen förmåga att hantera situationer förvirrar..lite “they didn’t know what hit them”. En befrielse att veta att man har naturens styrka i ryggen. Man blir stark men ödmjuk.Men inte glömma att ge tillbaks till moder jord. Tacksam att Vivi gav mig möjligheten till ett tryggare liv.

 2. Du pratar ofta om naturreligioner, vill gärna veta mer specifikt vilka du syftar på. Ha det bra ///Ann T

  1. Jag syftar inte på några speciella utöver den jag själv utövar. Googla gärna om du är nyfiken på olika naturreligioner. kram vivi

 3. Väl Mött! ?Vad härligt! Jag är solidär praktiserande wiccan sedan 2012, men jag känner att jag skulle behöva få komma med i ett coven för att komma till ”nästa nivå”. Det blir väldigt ensamt när jag inte har någon att fira med/göra ritualer med. Och det finns inga coven här i närheten var jag bor på svenska. (Bor i Finland) Blessed Be!

 4. Hej! Jag undrar om det finns möjligheter att boka tid och träffa Dig för att prata om mitt liv.
  Skulle vara tacksam.
  Eugenia

 5. Hej Vivi
  Jag skulle så gärna vilja vara med i ett coven
  Vet du hur man kan komma ikontakt eller har du något som du föreslå
  Kram Carina

 6. Hej! Hur väljs en översteprästinna? Finns det tex vissa kriterier hur det ska ske, eller tex krav på kunskaper eller personlighet? Tack på förhand! Kram

 7. Hej
  Jag vill veta vem som är min dotters rum. Hon vill inte sova där inne
  Jag tre till hos mig. Dem vet jag vilka Dem är de är min svärfar och mormor och moster. Mest oroad för flickans rum. Hört fot steg varannan kväll mvh.Victoria

 8. Du fascinerar mig och ger mig hopp och styrka. Jag tar till mig det jag behöver och bugar för det. Känn dig stolt och stark…cool skön känsla! Tack för det du delar med dig ??❤️

 9. Underbar läsning. Jag har själv levt som häxa i ca 30 år. Jag har genom mitt sätt att leva lärt mig oerhört många saker om mig själv och om allt levande omkring mig. Jag har flyttat för ett par år sedan och ännu inte kommit i kontakt med något covern här i närheten. Kommer nog starta upp ett inom en snar framtid. Det är många saker som är roligare/mer givande att göra i grupp. Blessed be/Marjonett

 10. Vad är enkel sak man kan göra om man är nybörjare och vill testa på magi och ritualer och hur vet man om man är en häxa

 11. Hej!
  Jag har länge velat bli häxa. Finns det några bra besvärjelser eller ramsor som jag kan öva på, eller. Jag är 12 år och när jag var 7 ville jag kunna bli osynlig men vet inte var jag ska börja. Hjälp
  Kram Edit

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *