När chocken har lagt sig…

Funderar över människors egon och behov av att kräva att få mer och mer av andra utan att själva ge något tillbaka (förutom gnäll). Det är faktiskt en vardag för många av oss medium i dag att vi upplever att människor vill ha mer av oss än vad vi orkar eller kan ge. Att vara medium innebär inte att man ska vara andra tillags hela tiden. Precis som alla andra så är vi olika och ger på olika sätt och orkar olika mycket.

På internet så tar många människor verkligen chansen att spy ut sitt dåliga inre mående över andra om de får en chans…

Fick en dylik kommentar i min blogg…
“Skriv lite också, mest mode nu”.

Jag lägger ner massvis med timmar varje vecka på att dela med mig, att skriva tar tid och att rapa upp ett intressant blogginlägg om andlighet tar flera timmar (man ska dessutom tänka ut om vad man ska skriva) och därför kan jag inte göra det varje dag då jag precis som de flesta andra också har ett arbete att utföra. I söndags satt jag sex timmar och skrev oktober månads astro/tarot. Eftersom jag är dyslexier så tar skrivandet dessutom extralång tid för mig, tid som andra kanske lägger på sig själva eller på sin familj. Men jag beklagar mig inte för jag gör det jag älskar, men jag vill för den skull inte bli tagen för given och jag kräver precis som alla anda att få respekt för mitt arbete.

Mitt tips till till personen – Om du vill läsa mer om andlighet och medialitet så köp en bok, gå en kurs eller läs en annan blogg. jag står inte i skuld till någon utan delar med mig av det som jag känner för. Detta är en personlig blogg där jag delar med mig av mitt liv och min andlighet och ingen internetkurs.

Det känns sorgligt när en människa har så lite tacksamhet och ödmjukhet för det den får alldeles alldeles gratis.

Titt som tätt så får jag otrevliga kommentarer i kommentarsfältet på mina blogginlägg på min Facebooksida från människor som tycker att jag MÅSTE ge svar på deras undringar. Så märklig inställning. Jag står till förfogande på mina villkor och jag älskar att dela med mig men det finns gränser även för oss medium vad vi orkar med och vad som känns seriöst. Ofta så finns det inga korta och enkla svar på komplicerade frågor och jag vägrar ge expertutlåtande om människor och deras upplevelser via en fråga på facebook. Jag kan omöjligt svara på om det spökar hemma hos folk, om de har tomtar på loftet eller inbillar sig bara sådär, för de alternativen finns också….tro mig, och det får man aldrig någonsin glömma. Det är något jag alltid försöker beakta och därför försöker jag hålla mig neutral då det inte är en konsultation jag ger.

MEN, jag har de bästa läsarna och peppar peppar inga elaka troll som bråkar i min blogg. Sååååå tacksam för alla som hälsar på här inne, ni gör det meningsfullt att skriva…och även visa mina nya naglar hahaha.

Tacksamhet och omtanke är något som vi alla behöver hjälpas åt att sprida.

Massa kramar och namaste Vivi

 

86 thoughts on “När chocken har lagt sig…

   1. Det är fint skrivet av dig MEN du behöver inte “förklara”dig förmänniskor med låg kvot i tanken. Fortsätt som du gör. Att läsa är ju ändock frivilligt….

 1. Du har såå rätt Vivi.Detta med att man alltid ska ställa upp,alltid finnas till hands för “meen det är ju bara en liten fråga”
  Tack för kloka peppande ord <3

 2. Du är beundransvärd på alla de sätt. Sitta dessutom så många timmar vid datorn “wow”. Att vara dyslektiker och vara känd kan inte vara lätt. Bra kämpat plus braiga o h givanse blogginlägg! Hoppas att du slipper nättroll och fodrande och gnälliga människor i fortsättningen? /kram ❤

 3. Bra Vivi! Du är god fin människa och inte ska du jobba gratis och svara på allas frågor, finns ingen anledning alls till det. Som du säger, är det en konsultation du ger? Nääää, vad får dem att tror att det är gratis, hmmm… Fullt med knasbollar överallt, men skit i dem och bara fortsätt vara Vivi, härliga kvinna <3

 4. Fina du! Jag är så glad för det du delar med dig?. Alltid lika roligt att läsa det du skriver. Håller med dig om att det är en utmaning att förhålla sig till andra människors förväntningar. Det är en livslång lära att lära sig att sätta gränser mot andra människor för att inte gå i däck själv. Gå på din magkänsla och ge det du känner att du orkar ge, inte mer. Du behöver absolut inte tillfredsställa någon annan om du inte vill. Fortsätt med ditt fina jobb på ditt sätt!/ Rosie

 5. Jag tycker Du är jätteduktig och trevlig Vivi? Skulle vara kul o få träffa Dig och höra något från” andra sidan..”?? Jag är själv lite medial och mottaglig, händer mycket ” saker” ibland..?

 6. Vivi ??
  Det jag uppskattar mest med att läsa det du skriver och delar på din blogg och fb är att du är så självklart rättfram på ett subtilt sätt! Det är en fin egenskap. Du är både självreflekterande och källkritisk vilket är oerhört viktigt i det snabba flödet som internet ger oss tillgång till.
  Mitt i allt är du, ja förutom det mediala, en frisk fläkt av nytänkande, lite mystik och lyxig flärd! Att du dessutom vägrar låta andra platta till dig…. Jag gillar dig, men håller inte med dig i allt, men det är två skilda saker! Stay Strong ?

  1. Tack, jag gillar din reflektion och blir glad för den. Att tycka samma i allt ger ingen utveckling så jag är tacksam för det med hihi. Kram vivi

 7. För ca 1 1/2 år sedan spådde jag många här på Facebook dom flesta jätte tacksamma, gjorde det utan betalning ovs. En kvinna var inte alls nöjd och kallade mig för diverse inte trevlig alls och när hon till slut gav uppe (pladdrandet) var när jag sa min ålder och jag hade då använt tarot kort i 20, och nu är jag 60år.

 8. Tycker det är fantastiskt att du även delar med dig av snygga naglar, ögonfransar t.ex.
  Gör att du känns som en av oss kvinnor. Inte bara medium.
  Så klart är det superintressant att även läsa om det andliga. Fortsätt som du gör, är säker på att de flesta av oss uppskattar det❤️

  1. Tack, jag tror alltid det bästa är att vara sann mot sig själv, man blir både lyckligare och ger från rätt ställe då. Kram Vivi

 9. Jag förstår dig Vivi.
  Slutade som Medium och Healer pga sådant. Många förstår inte hur mycket utveckling som behövs och hur mycket kraft och tid man lägger ner.

  Numera använder jag min förmåga på annat vis.

  Jag tyckte du gjorde ett fint arbete på TV programmet.

  fråga: hur beställer man tid hos dig?

  Ha det gott/kram<3

 10. Säger som min tonåring skulle sagt..MEH..
  Fy vad tråkigt om din blogg vsr som just en faktabok..”bara” häxor,andar,tarot…jag älskar den avslappnade andan..lite av allt.Speciellt när vi får följa med dig på resor och tjejkalas som många andra skylle tycka var för privat. Du bjuder ju på ett helt liv med alla ingredienser och för det är jag tacksam och glad. Kram från lilla mig

 11. För mig är du en inspiration. Du och det du förmedlar är viktigt. Det ger en fin bild om hur ett medium kan vara. Bilden av en sierska och häxa som en vårtig kärring. Eller en flummig -70tals överlevande hippie med huvudet bland molnen stämmer dåligt med verkligheten. Du visat att medialitet inte har en ettikett. Att ett medium är som vilken människan som hels!Fast du, du är litet extra i mina ögon du har guldkant och ett stort hjärta.
  Jag tycker om att läsa det du skriver. Det finns en balans mellan det andliga och det jordiska.
  ???

 12. Så bra skrivet! <3

  Häromnatten ringde en kvinna till mig och ville prata och blev förvånad över att jag sov! Gav sig inte heller utan pratade på trots att jag sa att jag sov och att det inte var okej att ringa mitt i natten! Men herregud! Vad tror dom?! Jag blev ju dessutom jätteorolig när telefonen ringer mitt i natten med tanke på att jag har en svårt sjuk storebror och en mamma som är gammal och inte helt kry.

  Kram! <3

 13. Förlåt att jag skrev om du kunde se ngt om mitt barn som nyligen gått bort. Du är så duktig i dom program jag tittat på, jag förstår dig fullt ut, läser dina sidor, kram

 14. Hej Vivi du är underbar o härlig, tycker mycket om o läsa va du skriver..Tycker bara de är härligt när du delar dina privata saker va du gör osv,o du har hur läckra naglar som helt ?.Så bra att du gör de du vill göra inte va någon annan tycker ha en underbar dag va rädd om dej kram ?❤ annacarin

 15. Fortsätt som du gör, fina du ❤️ Älskar variationen i din blogg ? Allt från häxnaglar, inredning, resor….. Ja variationen är fantastis. Om jag bara vill läsa om medialt, så kan jag göra precis som du skriver, läsa en bok. Radera tråkmånsar och strunt i dom!!! Kram

 16. Tycker det är jättespännande med andlighet mm, läser allt jag kommer över, är så otroligt tacksam för att det är gratis, stå på dej vivvi, du har så rätt?

 17. The way to go girl, you’re awesome!!! <3 Jag gillar din härliga blandning av blogginlägg – så är ju livet!

 18. Hej Vivi. Du ska ju inte behöva stå till svars för allt.. Du är ju inte mer än en människa eller hur.. Som sagt vad tror folk om medium, att man har svar på allt o aldrig säger eller gör fel.. Jag är själv medial kan hela o känna in osv. Många blir besvikna för att de inte får de “rätta” svaren sas. Vill helst bara ha uppförsbacke.. O som du säger det är din blogg o du skriver vad du vill..Jag kan villigt erkänna att när du skrev om soffan du inte skulle få råd att köpa (den i New York) så tänkte jag direkt.. Men hon går ut o säger att man ska affirmera oss till det vi vill ha (jag gör det ofta har alltid gjort) men varför säger hon då att hon inte har råd..Det blev lite tvetydigt.. Men så är det ju.. 🙂 Du är cool iallafall Kramiz

  1. Tack Eva. hihi Vi kan affirmera för att få in det vi önskar men vi kan inte alltid bestämma exakt i vilken form det kommer. Jag önskar mig inte den soffan tillräckligt utan kände mig mer inspirerad av den och att platsbygga något som passar lokalen den ska in i. Så nej, jag har ingen tanke på att önska den, men vem vet den kanske kommer ändå hahaha. Platsen först, sen soffan…. kram vivi

 19. Tack Vivi för att du valt att blogga. För att du dessutom lyfter denna fråga.
  Jag jobbar själv som medium och erfarenheten från att finnas och försöka hjälpa via Facebook blev även för mig negativ. När jag blev utesluten från grupper efter att ha hjälp gratis tröttnade jag.
  Så idag finns jag på mina villkor, via min sida och återigen. Tack för att du ventilerar ämnet.

 20. Det är bra att du sätter gränser och är tydlig. Passar det inte att ta del av det du skriver behöver man inte läsa. Det är deras problem att de försöker pressa dig till något som inte är du. Stå på dig Vivi ?

 21. Så bra Vivi att du är öppen och får ur dig det här med med negativa kommentarer från människor som tanklöst och ibland ganska skoningslöst spyr ut det missnöje som de nog ofta känner med sig själva och sina liv, men skamlöst projicerar på någon som du, som de nog kan känna ren avundsjuka gentemot. Vi är många som är tacksamma och glada för vad du och andra seriöst arbetande medium genom ert idoga arbete ger till andra. Stor kram till dig!

 22. Hej, ber så mycket om ursäkt för detta onödiga ord, det hamnade helt fel, var inte ens menat till dig, hoppas du har överseende och förlåter mig, du skriver jättebra och jag läser alltid ditt horoskop, så ledsen för detta misstag? Birgitta

 23. Så bra du skriver?
  Fattar inte varför folk letar efter saker att klaga på när det finns så mycket att vara tacksam för?❤️
  Jag har sett och förstått att du lägger ner jättemycket tid för att sådana som jag ska få lite mer insikt. Jag är så tacksam för detta och hoppas du orkar fortsätta med det. Jag och massor med mej älskar det du gör så försök att inte bry dej om folk som bara vill klaga för det kommer dom alltid att göra, vissa kan se fel.
  Tack snälla för att du delar med dej?❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️?

 24. Vivi… Du och det du ger, skapar VERKLIGEN! en ENERGIHÖJNING!
  Du är inte bara Klarsynt, du uttrycker dig också så Rakt, Kärnfyllt och Enkelt, att “det fastnar”.
  En Imponerande Närvaro! (NU!varo).

  …hm.. en stilla “undran” dyker upp:
  När låter du kroppen sova… en reflektion på ditt ARBETE! Har du några knep att dela…..

  Stefan

  1. Tack snälla, det var fint sagt. Jag älskar att skriva om andlighet för då kanaliserar jag information. Jag jobbar hemifrån och är väldigt bra på att göra mikropauser. Jag har inga måste hängande över mig och kan tillåta mig vara spontan. Dessutom så stressar jag sällan, ser det som en gåva att leva mitt intresse. Så hittar jag min balans. Kram vivi

 25. Tacksamhet för att du ger oss denna möjlighet.
  Få ta del av dina kunskaper.
  Tycker att du ger och hoppas du får tillbaka något oxå.
  Älskar ditt pannband för det är Du som “äger” den och strålar
  ut din karisma..
  Lyckokram till Dig.? och din blogg.

 26. Är så tacksam för allt du delar med dig här i din blogg <3 Jag önskar dig en skön och fin helg med de dina 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *