Hur upptäcker man att man är medial?

En fråga som jag ofta stöter på är hur man vet att man är medial. Det finns dock inte bara ett sätt att upptäcka det på utan vi alla är olika och därför ser vår utveckling olika ut.

En del är oerhört medvetna från det att de är barn om att de ser och hör saker, andra inte alls. Det kan bero på rädsla eller att man helt enkelt inte förstår vad det är som sker. Det kan också vara så att de vuxna avfärdar upplevelserna som nonsens eller fantasi.

Alla har vi själar som har förmågan att komma i kontakt med vårt ursprung, andra själar samt känna av energier. Dessa förmågor kan vi alla stärka. Enligt mig så kan de som vill öva upp sin medialitet även om alla inte når nivån där de kanske kan arbeta som medium. Allt beror på vad som ligger i var och ens livsväg. Det finns dock oerhört många olika andliga och mediala vägar att gå, att vara medium är bara en gren på trädet.

Vissa kan behöva arbeta hårdare för att utveckla sig medan det går lättare för andra, det avgör dock inte slutresultatet. Så vill du så kan du oavsett om du upplever att du är medial eller inte.

De tecken som jag skriver nedanför stämmer endast om du är psykiskt stabil. Våra andliga vägledare utsätter oss inte för förvirring om vi mår psykiskt dåligt och inte kan avgöra vad som är fantasi och verklighet.

Tecken som kan visa på att du är i kontakt med din medialitet:

Du känner på dig saker som sen stämmer.
Du ser skeenden längre fram, energivarelser eller bortgångna.
Du hör inre röster som berättar något för dig som stämmer.
Du hade låtsas vänner som barn
Du drömmer sanndrömmar
Du upplever att du ser eller får tecken som visar vägen
Du upplever en känslighet eller sensationer i händerna när du tar i människor, speciellt sjuka.
Du kan få förnimmelser eller ser bilder när du tar i gamla föremål
Du uppfattar att du får budskap
Du upplever att du känner vad djur vill kommunicera
Du kan känna en oro som du inte kan förklara innan något jobbigt sker.
Du läser av människor i din omgivning.
Du känner ofta igen platser du aldrig varit på

Hinder på vägen för utveckling:

Rädslor
Ignorans
Man tror att det är fantasi
Man blir fördummad eller inte tagen på allvar.
Man litar inte på sin upplevelse.
Man tror att alla har samma upplevelse och därför inte uppmärksammar det på ett sätt som gör att man utvecklas.
Brist på tillit till att man själv kan ha en medial gåva

Ge inte upp

För att komma över tröskeln och kunna öppna upp så kan man behöva bli medveten om vad som stoppar. Det gäller att fortsätta öva så att en transformation kan komma till stånd, så ge inte upp även om det kan kännas svårt eller trögt i början. Jämför dig aldrig med andra utan ha tillit till att du har vägledning och gå din egen väg.

Kram och namasté Vivi

88 thoughts on “Hur upptäcker man att man är medial?

   1. Tack Vivi ? Väldigt bra artikel, som alltid ❤️Jag gillar att du “trycker” på att vi alla är olika….dock är det så himla svårt att inte jämföra….men jag jobbar på det å att ha tillit till att allt sker för det högsta bästa ?❤️

     1. Jag har alltid upplevt/sett saker. Men nu räcker med att jag tar någon i hand för att jag ska känna något. Är det ok att säga till vederbörande det jag ” ser”? Mvh

     2. Man bör be om lov först, annars så kan personen känna obehag. En del kan bli olustiga även om man frågar. Viktigt att tänka på människors integritet. Kram vivi

 1. Hej!
  Spåri kaffesump och när jag började lyssna till det som kom till mig så prickar jag 100% rätt! I samband med detta känner jag alltid en doft av liljekonvalj! Tror det är min mormor som ledsagar mig! Hon bar alltid en parfym med liljekonvaljdoft!

  1. Hej,
   Jag tror att jag är medial men har aldrig vågat utforska eller släppa fram det. Jag känner en rädsla för att jag inte ska kunna hantera det då jag på många sätt tycker att det känns skrämmande. En sida av mig har nämligen ett stort kontroll behov. Jag är rädd att jag kanske ska tappa kontrollen och inte bli lämnad ifred. Nu vid 47 års ålder börjar jag fundera på om det ändå inte skulle berika mitt liv att ta till vara på denna förmåga. Jag har trots att jag försökt göra mig oanträffbar varit med om en hel del möten där jag några av gångerna tydligt känt en fysisk beröring på mig fast ingen varit i närheten. Törs jag öppna upp och se vad som händer? Kram Pia

   1. Jag tycker inte du ska oroa dig. Gå en kurs där du får en bra lärare så kommer du nog att släppa på kontrollbehovet och öppna upp.De vill oss bara väl medan vi styrs av våra rädslor. kram vivi

 2. Detta här var bra läsning för mig som håller på att utveckla min mediala förmåga och som har haft tvivel på vägen.

 3. Några av dina punkter känner jag igensom jag upplevt eller upplever. Några inte. Det som hindrar mig är rädsla att se dem för mina ögon i vaket tillstånd. Jag har mött dem i mina sann drömmaroch pratat med dem. Blir arg på mig själv när det är så.Ändå så blir jag hjälpt i mitt liv. Ändå så har jag upplevt detta. På min förra arbetsplats då jag jobbade i en reception den arbetsplatsen var i en före detta lokal som var då till för lätt utvecklingsstörda personer. Hur som helst så stod jag i korridoren och pratade med en arbetskollega då jag såg en kvinna med lugg och rakt lite längre vår, stora ögon röd tröja typ college och blå jeans komma gående mot receptionen.Jag avslutade samtalet med min kollega och gick till receptionen för att ta emot kvinnan. Hon kom inte dit. Det fanns ingen annan väg att gå än till receptionen. Hon var borta. Det var en kvinna från andra sidan. Jag pratade med en vän som är duktig på det mediala och arbetar heltid med detta. Mrn vid detta tillfälle blev jag inte rädd utan enbart förvånad att hon inte fanns. Varför blir jag rädd hemma att se dem? Förlåt ett långt inlägg. Men kändes bara skönt att skriva detta. Jag har bara nämnt händelsen för min mediala vän Katarina. Ha det gott.

 4. Hej, Vivi!
  ÄTack för din fint för skrivnä artikel.
  Jag har alltihop sedan barnsben, men minns inte några låtsaskompisar.
  Min mor och mormor upplevde också saker.
  Jag har alltid sökt mig till skogen och djuren.
  Jag känner inte att jagä utvecklas
  alls..det är stopp.
  Nåt jag inte kan förstå är att jag får varsel om självmord i bekantskapskretsen…vänners vänner. Varför? Vet bara någon kommer att dö. Fattar inte varför jag får info om något jag inte kan ändra.
  ? Känns bara hemskt efteråt.ä
  ❤?????

  1. Vi får varsel för att vi är känsliga och tar upp energier. Vi får sällan info som vi ska ändra på, döden är bara en transformation. kram vivi

   1. Madelyn jag har haft samma känsla och sätt orsakerna till varför det hände men inte exakt personen. hade jag varit mer finkänslig hade jag nog kunnat lista ut det och stoppat det i tid. personen var oskyldig.

 5. HejVivi! Mycket intressant läsning ??. Kan du via mitt foto på FB se eller få fram hur jag ligger till i denna fråga?

  Ha en toppen dag!

  Mvh Magnus

 6. Känner igen en del av detta. Undrar bara varför jag blir så rädd då det händer. Är också sjukt rädd vid att vara i vatten. Älskar att sitta vid vatten. Hatar bränder, älskar att sitta vid kaminen och titta in i elden. Kan det vara “gamla” minnen. Tror att jag har blivit dränkt och bränd i tidigare liv. Kan det stämma?

 7. Känner igen! Var hos ett medium i går för andlig kontakt.Hon bekräftade min spiritualitet,andlighet och healing förmåga. Fått det till mig av annat medium för många år sedan.
  Ska försöka gå kurs och utveckla mig själv i detta.
  Tack för bra läsning!
  ???

 8. Tack för dina fina artikel. Jag trodde som barn att alla var som jag, då min pappa och många i släkten har gåvan. Jag har alltid fått veta när mina nära nått andra sidan efter döden i mina drömmar. De talar om detaljer och berättar att de nu mår bra. Ibland går det fort, andra gånger kan det ta ganska lång tid. När min mormor gick bort stod min morfar och tog emot henne, trots att hon efter hans död träffat en ny. Det kändes skönt. Jag känner mig tillfreds med dessa drömmar. När det dröjt har jag varit orolig, men de har alltid kommit rätt till slut. Tack igen! Kram från Katarina

 9. Måste bara berätta. Kom på de ni igen när jag läste texten. För ca 4 år sedan flyttade vi till huset vi bor i. Då va min lilla Emil 3 skulle fylla 4. Han tala om för oss att han kommer få små syskon här åtminstone en lilla syster och hennes säng kommer stå här så han och visade. Nu sitter jag här med hans lilla syster i famnen (hon föddes 2/2 i år) och spjälsängen står där han visade. ❤

 10. Jag får mycket luktförnimmelser och att föremål rör sig. Även inre bilder om folk som vill ha hjälp över. Vill gärna utveckla min förmåga, men vet inte hur, kan du hjälpa mig eller ska jag gå till ngn

 11. ❣Tack för inlägget. Jag känner igen tecken speciellt när jag var liten. Jag tror tyvärr att jag inte känner nått nu p gå att jag har medicin som jag håller på att trappa ut.
  Längtar efter att kunna känna igen ❤
  Önskar dig en härlig helg.
  Kram

 12. Fick luktförnimmelse och halsbandet jag fått av mormor låstes upp och ramla på golvet inne på toaletten då jag tänkte “usch det luktar som på mormors toalett” inget ont om mormor bara att det var en speciell lukt som jag inte gillade detta hände på församlingsgården strax innan el efter hennes urnsättning.

  Även fått uppmaning att titta i handskfacket medan jag körde bil.på en villagata Stannade och böjer mig framåt då kom en tonåring farande l jättehög fart från en backe tv om mig precis framför motorhuven. … hans el min skyddsängel el samarbete något av det var det iallafall

 13. Känner i förväg!! Vad som sker!! Läser av människor!! Ser bilder ibland ! Drömmer sanna drömmar!! Känner igen platser jag varit på i mitt förra liv!! M.M. kraaaaaaammmmmm vivi vi hörs!!!

 14. Min dotter är ochså medial, hon gått på kurser, och seanser. Spå kan hon ochså. Men hon blir rädd då hon pratat med döda på andra sidan. Hon har fått din bok. Jag vill att hon fortsätter utveckla förmågan!! Kraaaaaaammmmmm vivi. Vi hörs!!

 15. hej jag har alla dom sakerna du beskriver jag har haft stroke och dom har släkt mitt hjärta två gggr jag kan känna om det är fel med mina nära och kära vad skall jag göra är det bara att köra på Kram
  Mvh MIcke

 16. Skall jag ta allt jag känner på alvar jag har testat lite med mina vänner jag prickar rätt till 80%.. När läkarna i linlöping släkte ner hjärtat för att starta om det det första jag såg när dom väckte mig var min hund och han stod i skpgen och yla När skall man ta det på alvar kan man släcka ner känslan och hur som det är nu så går jag med ständiga nyheter tills telefonen ringer Kram
  Med vänliga hälsningar micke

 17. Jag vill inte kalla mig för medial,men tror jag skulle kunna bli det.Har jobbat i vården i många år och sett mycket av mörka skuggor.Har även sett bilder i mitt inre.För snart två månader sen fick vi avliva vår hund.Nu har jag sett hans ögon här hemma.Är inte rädd men något obehagligt hände för några dagar sedan.Ögonen kom emot mig i full fart och sen upp mot taket.Dessa ögon kom tre gånger efter varandra.Vår förra hund visade sig en gång,sen inte mer.Jag är glad att han är här.

 18. Hej Vivi,

  Tusen tack för din pod som jag ännu har ett par avsnitt kvar att lyssna igenom, Lucky me! 🙂

  Har verkligen försökt lyssna på podden, läsa igenom båda dina och andras svar men hittar inte svar på min fråga. So, here goes: Hur vet man om man bara är EXTREMT inkännande/empatisk/intuitiv för andras känslor – eller de facto är medial?

  Jag har varit tvungen att bli intuitiv för att överleva i en familj som aldrig skulle ha varit, så att säga. Och som vuxen har det gett mig enorma fördelar t.ex. på en arbetsplats, då jag är så intuitiv att jag kan (om jag vill) säga exakt vad som ska ske, i tider så folk är oroliga för omorganisation, mm.

  Men hur vet jag att det inte är bara min “vanliga” diplomati hemifrån som spökar (hehe!), eller om jag verkligen HAR mediala förmågor. Jag förutser många saker, men berättar det inte för någon. Jag har bara en gång upplevt en död människa kontakta mig på riktigt. Aldrig igen.

  Vad göra…?

  1. Hej! Tack, vad glad jag blir. Läs det som står i blogginlägget, det är nycklar till om du har kommit i kontakt med din medialitet. kram vivi

 19. Hej Vivi!
  När jag var liten hade jag horribla mardrömmar konstant. Från 4-10 år. Om kommande krig, eld från himlen, kvinnor o barn på flykt här i Sverige, det var höst.
  Och Zombier stod på rad i ett skjul i skogen.
  Sen lugnade det sig, jag drömde dock sanndrömmar om allt möjligt. Vid 17-30 ny period med mardrömmar.
  Samma paralysering, men inget hål i väggen utan ett Ufo över mig. O livrädd, fast jag aldrig normalt varit el är rädd för ufon.vaknade o var paralyserad 5min. Kunde ej nå ciggen framför. Sen dessa skuggor som jag trodde var inbrottstjuvar el värre, samma paralysis. Sen vid 40 efter en lugn period, började jag söka info på nätet, om ufon o det ledde till att jag blev typ en sanningssökare av vår tidigare historia,det finns en uppsjö med bevis på att myndigheterna ljugit om massor. Ta Pyramiderna i Bosnien, el New Earth channel på Youtube, Against the Grain channel, M Ricci channel
  Jalisco Figurines på Google Images, våra grottmålningar världen över.Angående ufona så började de dyka upp över mitt hus. Vänner såg dem Hundratals gånger. De visade hur de kunde bli moln, plasma Orbs, osynliga men med skimrande luft, och växla mellan moln o moln med vingtippar. . Sen i höstas började det klicka i öronen o jag har haft hål över vardera övre örontippen sen 4. Jag började misstänka att jag blivit utsatt för nåt för det liknar så mycket de Bortfördas berättelser.
  Men jag har inte vågat gå till läkare o få diagnos som knäpp el att de bara tar ut dem o säger att det var inget, bara brosk. För myndigheterna har ett intresse av att ej släppa sånt här i media trots att både poliser, militär o politiker i EU o USA mm kan intyga att det pågår. Nå, i alla fall så blev jag Synsk, och Implantaten började låta som såna Ghostradios på Youtube, där Andar tar musik o gör om o tar ord ur sånger o spelar upp så de blir som samtal.
  Mina Spelar musik med sång som de ibland byter språk på osv.
  Låter helt knäppt.
  Sen Synerna, 4 månader sen både och började. Men jag ser hur pausade videor o bilder i mobilen ändrar sig på diverse sätt. I färger, text, symboler, bilder som rör sig. Oftast Animerade.
  Ibland Holografiska. Och även pappersfoton och Stenar, Berg, samt naturen på Google Earth o Maps. Först var det en festlig grej. En vecka senare började det komma väldigt Arga o ondskefulla ögon, och bilderna blev läskiga.
  Efter jag tittat På Grey Aliens bilder och Men in Black.
  Vad jag lärde var att ALLT, våra kroppar, djur, stenar, träd, moln o stjärnor var av Levande Energier. Samma som i M Ricci channel om Shapeshifters. Så ser det ut. El Roger in KC channel. Det finns Ljus Energi, samt Den Ljusa Regnbågens nyanser, samt den Mörka Regnbågens nyanser, samt Korrupt Svart Energi.Det var de Mörka o Svarta jag hade problem med. Jag hittade L.W de Laurence bok från 1909 på Amazon, Crystal Gazing and Hindu Mirrors hette den. En längre titel egentligen men det funkar ändå.
  Den var den bästa boken.
  Den är till för att Väcka Gåvorna så att säga. Då min redan var i full blom, så var det kunskap o kontroll jag behövde. Och det lärde jag mig än om det tog något experimenterade. Han tog upp vad färgerna betydde o symboler, o massa annat. Jag har förstått att det är ovanligt att använda telefonen som Medium, o pappersbilder, stenar. O allt synligt Skinn, oftast folks ansikten o händer.
  I boken stod det om att se Aurans färger o symboler, samt i Kristallkula. Men trots att jag använder andra medium/underlag, så funkar det utmärkt.
  Men de syner jag sett, om något som händer var 4000 år ungefär, och exakt vad som händer o hur det går till. Alltså, det påminde mig om mina mardrömmar som barn.
  Och när jag för 2 år sen berättade om ufon till vår Svenska ufogrupp, o sa att jag hade kommit över info om vad ufon faktiskt är, så sa han att om jag tror det så oroar han sig för mig..Då hade jag bara hittat Patent samlade i en bok, men det blev aldrig nå mer samtal med den mannen. Vilket var märkligt så mycket trafik som var här, till och med grannarna reagerade.
  I alla fall så är jag bekymrad över allt detta så klart.
  Jag blev sjuk de sista 2 åren, önskar jag vetat tidigare, men Energi Healing typ Reiki, Chi Masters o så, kan återställa energibalansen. Det har hänt mycket på jorden som orsakat katastrofer o sjukdomar. Allt är knutet till Against the Grain channels observationer. Samt Frekvenser vi är beronde av, vilka ändrats liksom jordens Frekvens o Magnetfält. Den Pyramiden i Bosnien, liksom alla andra, har helande Energier o frekvenser som forskare bevisat.
  Alla skulle ha dragit oerhörd nytta av att veta om Pyramiderna, och även om Healers.
  Jag vet inte hur Framtiden blir, men om det blir som det förflutna, så vete 17.
  Det är massa, massa mer, foton o info o vittnen som sett allt jag beskrivit.
  Jag undrar, finns det Några Andra här i Sverige som varit med om något liknande? Skulle jättegärna vilja prata o utbyta erfarenheter, skulle kännas otroligt skönt o veta att man ej var ensam.
  Bara min mamma vet o några vänner som sett, men man kan inte prata med dem om detaljer, det blir för mycket har jag märkt, för dem alltså. Känner mig så ensam o villrådig.. Hoppas du tar upp denna historia.
  Mvh Mona

 20. Kram Vivi! Känner igen mig i mycket av vad det gäller medial förmåga. Läser av människor och ser ofta saker i förväg. Sen så har jag gett helande kraft många gånger via mina händer. Hör gärna av dig om du vill. Kram Jan-Erik

 21. Asså jag svär. när jag läste “dina guider är inte dom som gör dig förvirrad” asså ett lock lyfte jag tänkte wuuuhhh!!!
  Tack VIVI!

   1. hej vivi jag mena inte så . men en fråga jag hade kraften å kunna se å höra känna smaker dofter jag kunde förflytta mej till värmland från Dorotea å gå runt på stället å allt stämde enligt gårds ägaren men sen vart jag av med förmågan vad hände kan du se det skulle va så tacksam för svaret hälls unto

 22. Hej Vivi! Jag har känt närvaro sen jag var liten (ofta med oroskänsla i kroppen), kunnat känna på mig saker, drömmer sanndrömmat etc. Något som börjat ske ofta på sistone är att jag känner på mig vem jag ska träffa, en förmåga jag haft i flera år. Det är oftast samma personer det handlar om. Inga jag har kontakt eller umgås med idag. Hur ska jag tolka det? Vill livet att jag ska ha dessa personer i mitt liv eller “är det bara en förmåga”?

  Jag kan också använda slagruta, en förmåga min morfar också hade. Han kunde också känna på sig saker.

  Tack på förhand! Hälsar Jennie

  1. Hej! Om du känner på dig att du ska träffa någon och du sen gör det så kan det räcka så. Det behöver inte betyda att ni måste umgås mer. Ibland är det bara enkelt. kram vivi

 23. Tack för en härlig sida som jag precis hittat till! Sedan några år tillbaka har nyfikenheten till det mediala växt fram mer och mer. Många i min familj som har gåvan och fått höra att även jag har medial gåva, främst vad det gäller healing men att jag inte tror på min egen förmåga. Och att jag är “blockerad” av mig själv, hur ska man kunna öppna sig själv, jag försöker att meditera men känns som jag vill för mycket så det låser sig ännu mer…

 24. Varje morgon när jag vaknar så ser jag min pappa och syster sitta bredvid mig vid sängen.

  Min pappa dog 2004 i följd av en hjärtinfarkt, och min syster tog sitt liv 2015, efter att ha mått dåligt o varit deprimerad.

  Sen så har jag ofta en dejávu, att jag varit på en plats som jag aldrig tidigare besökt. Sen kan jag typ så o höra bortgångna djur som människor.

  Men vill kunna träna o utveckla detta, går detta att typ göra?

 25. Hej Vivi !
  En sierska annonserade på Facebook olika spådom Sommar- Höst, och det var en annan också , att öppnar Medial Aktivitet för 499kr.
  Jag har betalat , men jag inte fick någon svar… jag skrivit och frågade efter flera gånger…
  jag är lessen, hon mottagit mina pengar, utan att jag fick svar…
  Vad ska ja göra ?
  Hälsningar / Adela

 26. Undrar … har själv sett nån började från en garderob medknackningar,sen som om någon satt i fåtölj intill fönstret klingande ljud från blomkruka är vaken , lägger mig på rygg ser då en mans person böjd över mig som om han tittar på mig lite obehagligt

 27. Hej. Svårt att hitta info som kan hjälpa mig som mamma till en 9åring som jag vet har denna speciella gåva. Tur att jag tillslut hittade hit. Får jag fråga om du skulle kunna hänvisa mig nånstans där jag kan läsa på hur man tar upp detta med sitt barn. Jag misstänker att han känner sig väldigt ovis i det hela och inte kan sätta fingret på vad som händer. Han har under ett par år trott att det är något fel på han, fysiskt, men efter en noggrann utredning så hittar man inga avvikelser. Vill inte att han ska känna sig ensam och rädd för att bli misstrodd. Tack snälla! Frida

 28. Det är en uppenbarelse. Jag är uppe och drar till toa lite då o då på m
  nätterna och det blev rysligare och rysligare att gå dit. Tändew inte ljuset för det är strax intill. En natt surnade jag till och formade då mina händer till en pelare. Då uppstod ljus och en pelare som var nästan vit och lutade lite åt höger. Plötsligt var det enmassa oidentifierade individer som for upp genom kolonnen. Det v arade i drygt 3 minuter och sedan har det gått att gå till toa på natten ugtan att känna störning. Ett medium här på orten menade att hon hela tiden trott att jag är medial och att den händelse jag just beskrivit bekräftade hennes ide’er. Egna erfarenheter pekar därför på att det är rena tillfälligheter som gör att man inser sin medialitet. Men det skulle nog vara lugnast att inte vara medial för då tillkommer i livet så mycket onödigt stök

  1. Att vara medial kan vara magiskt. Ja, man kan upptäcka det på olika sätt, ditt sätt hör väl kanske till de mer ovanliga. Kram vivi

 29. Jag har nog lite förmycket kraft i mig. När jag blundar ser jag ändå runt omkring mig. Har sett portal hemma som bara blir större och större. Tinnitus till och från oftast otroligt hög som nu 01.35 ser saker rörsig i ögonvrån.
  Det dallrar i luften hemma hos mig och på vissa andra ställen. Fladdrade ljus även skuggor som rörsig dygnet runt.vet att jag har stor kraft behöver hjälp med att stänga av inte dra hem negativa energier. Innan hearing hadde jag ingen aura alls. Inte undra på varför jag blivit biten sparkad samt inga djur alls varit bra imot mig. Nu är den biten bra. Hittar vatten el och vatten ledingar över allt. Ser storleken på auran bara med 2 metall pinnar.
  Med mera har otrolig otur med typ allt. Vh Anders.S

 30. Hej Vivi! ? Jag är mycket intresserad av det Andliga! Jag har varit med om olika händelser själv, och med en kompis föttut och mera!
  ————
  Jag jobbar med musik och spelar orgel, keyboard och piano för äldre på olika boenden sen 1998 och i ett Kapell sem 1989. Jag minns när jag satt och spelade på ett hem för dementa för många år sedan spelade jag en speciel låt på keyboarden. Det var It’s Now A Never eller O’Sole Mio. Jag tänkte på min foster pappa som gick bort i cancer. Jag hade trumpet ljud till den låten. Jag minns som barn när han blåste trumpet till mig när jag spelade elorgel.
  Under tiden jag spelade omslöts jag av en otroligt skön och fin värme. Det känndes så fint och behagligt. Han hade och utstrålade en fin värme minns jag i mina år jag bodde där.
  ————-
  I Baptist kapellet där jag spelar på GudsTjänsterna. Jag satt mycket själv ensam och spelade på min elorgel med tända ljus uppe på orgeln. Jag inproviserade lugn intrumental musik som relaxig lik stil. Jag minns då hur det blev som svala vind drag och ljus lågorna fladdrade. Det känndes speciellt.
  ————–
  Jag har känt sval luft omkring mig innom äldrevårdens olika avdelningar under åren, och även i stora kyrkan.
  En tant jag och en brukade bli hembjudna till kom senare till ett av boendena. Hon brukade lyssna när jag spelade där. Sen blev hon sämre i häksan och blev sängliggandes. Efter att jag spelat klart på keyboarden brukade jag gå in till henne och häksa på. En tid senare kunde hon inte prata längre. Jag höll hennes händer och pratade med henne en stund efter varje spelning. Efter en tid lämnade hon ocj gick vidare. Jag var med och spelade på hennes Jordfästning i kyrkan. En natt senare vaknade jag av att det satt en tant bredvid min högra sida. Jag kom på sen att jag tror att den var hon som hälsade på mig. Hon var så snäll, varm och go! Många fina minnen hos henne! ?
  ————
  Först när jag flyttade in här i huset nitton år gammal i slutet på -80 talet bodde jag cirka två år på andra våningen. En natt vaknade jag av att det satt en gubbe i hatt och lång kappa med ryggen mot mig frammåt lutad och sakta reste på sig. Jag hoppar till som vanligt när jag vaknar tvärt och ser nån i mörkret. Så jag tände lampan som vanligt av en reflex. Sen försvann han.
  Jag undrar om detta kan ha hänt för att jag försökte mig på Anden i glaset? Senare minns jag då mamma levde berättade hon om tre som gjort detta med Anden i glaset att tre svarta gubbar skulle följt efter flickorna. Och det var närmre och närmer för var gång av dem tre gångerna dom gjorde Anden i glaset. Sista gången var gubbarna nästan hack i häl på flickorna som mamma hade hört det ifrån flickorna.
  I ett program nyss hörde jag att man skulle göra Adjö innan avslutningen. Fast jag visste ingeting vad Anden i glaset var igentligen.
  För flera årsedan då man städade ut farmors hus fanns ett runt bord sparat från 50-talet med cirklar mm.
  Jag fick höra att man gjorde Anden i glaset mycket då på den tiden. Min biologiska pappa mfl.. gjorde det då. När det bordet skulle slängas tog jag hem det i förvar. Jag kände att jag inte vågade kasta bordet ifall det skulle hittas och komma vidare till nån annan. Senare efter en tid såg en släkting bordet undangömt hos mig. Då sa man att; Nu åker det iväg! Så då kastafes det iväg. Jag tror vill minnas att vi kasserade det gamla runda trä bordet. Hoppas det.
  —————
  En kompis och jag var på ett ställe några kilometer ifrån mig. Där sägs det finns en tant som tänder och släcker ljus och flytta på saker. Minst två eller flera har berättat att dom sett tanten där.
  En natt klockan tolv satt vi i min kompis bil på det området mitt i mörkret. Detta var i mitten på nittio talet. Plötsligt kom det en parfym lukt en rosen lik doft tror jag. Min kompis blev rädd och han startade sin bil och vi åkte iväg en lång runda för att återvända vi klocke tre på morgonen. Det var vid juni/ juli tiden tror jag. Det hade börjat på att ljusna. Vi stannade på samma plats igen. Sen kom rosen doft parfymen tillbaks fast lite svagare.
  Plötsligt hlrde vi hur det knackade två eller tre gånger bakom min kompis bil. Då var min kompis snabb att åka där ifrån. Vi denna tiden gick jag in i en kris och det Andliga och döden blev en stor nyfikenhet för mig. Efter denna händelsen fick jag nya insikter tror jag om dett Andliga.
  Idag känner jag stor respekt för det Andliga! Jag prenumererade i flera år på LivsEnergi och köpte massor av böcker. Har sett jätte mycket olika tv program om det Andliga, Sanndrömmar, Tidigare liv mm, från ända från nittio talet och frammåt.
  Nu ser jag mycket ochså på youtube.
  En medial person jag pratade med på telefon förrut hjälpte mig stänga nån port i mig mot det som jag tror kan ha varit det som inte är så bra.
  Annars har jag fortfarande känt av svalvindar. Jag har tänkt att det kanske är nån från Andevärlden som besöker mig? Mamma som tog livet av sig eller Papoa som dog i en bil olycka min biologiska pappa som jag inte fick träffa i min uppväxt. Det var mycket rörigt när jag växte upp som liten pojke med traumatiska upplevelser.
  Detta blev endel text som jag skrivit på min mobiltelefon nu! Jag slutar här! Ha Det Bra Vivi! Tack för den här trevliga sidan jag råkade finna av tur. Jag fann din sida för att jag tesrade på google att se om jag kunde hitta en sån där elektrisk apparat med högtalare som det går att höra röster i ifall det skulle vara nån i ens rum och om den eller dom besökare skulle säga nåt så skulle det isåfall dennes röst höras. Jag sökte på:
  media medium röst apparat .
  Jag såg att det är medium på olika spökande ställen som har olika apparater och ochså en som det hörs om nån säger nåt. Hörde i videon i en gammal skola i gymnastiksalen hördes det en röst som sa olika ord.
  Ha Det Bra! ??????❤

 31. Hej. I fredags natt vaknade jag av att min dotter skrek, det är bara det att hon var inte här utan hos sin mamma, Mamman hade samma upplevelse samtidigt.
  Dottern hade sovit gott och inte haft några mardrömmar. Det hela är lite läskigt. Jag har en viss medial förmåga men detta har jag aldrig upplevt. Vet inte var jag ska rådfråga, tacksam för ett svar

  1. Hej! Svårt att säga exakt vad som hände. Det kan vara så att du och ditt ex lämnade era kroppar och möttes, det kan vara ett tidigare liv eller så upplevde ni en gemensam rädsla. Kram vivi

 32. Hej. Intressant läsning. Jag tror egentligen inte på ”detta”, men spontanträffade en gång en okänd man på ett arbetspass som helt plötsligt tar sin hand och för den sakta ovanför min axel och säger.
  – Du har en skyddsängel, en gammal släkting.
  Sen gick han utan vidare förklaring. Jag blev helt paff. Sedan dess har jag titt som tätt sett rörelser i pereferin. Alltså i ögonvrån, som att någon går förbi. Jag brukar vända mig om ibland, vrida huvudet för det känns verkligen verkligt. Men jag ser aldrig någon/något. Kram E

 33. Hjälp. Jag har drömt och sett saker sen jag var liten. Min farfar var synsk. Tyvärr jag med. Och det håller på göra mig galen. Drömde inatt om en kvinna och har aldrig hört talas om kvinnan förut. Minns fortfarande namnet. Tror att hon kommer få en stroke.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *