11 råd när du vill lära dig be Ärkeänglarna om hjälp och sammarbete

Arbeta med Ärkeänglarna

Att arbeta med Ärkeänglarna är ingen ”snabbfix” vi kan ta till när vi vill gynna oss själva och där emellan inte gör något alls med vår andliga utveckling. Utifrån den källa vi sänder kommer vi alltid att få tillbaks. Ju seriösare vårt arbete blir, ju starkare, intimare och högre blir vårt samarbete med Änglarna.

Vi behöver arbeta mer vår tro, tillit, tålamod och tankekraft. När alla dessa fyra egenskaper förenas så uppstår en integrering med det högre medvetandet. Ju högre vår tro blir, ju mer tillit vi får, ju mer tålamod vi utvecklar i vår andliga och personliga utveckling och ju mer vi lär oss att arbeta med attraktionslagen och tankens kraft ju närmare kommer vi Ärkeänglarna i deras arbete och ju lättare får vi att manifestera våra önskningar.

Änglarna gör inte hela jobbet åt oss utan de leder oss till källan.

Be ifrån hjärtat och inte från egot

Våra sanna tankar, känslor och intentioner är transparanta för Änglarna, de ser igenom oss. Antingen du arbetar med Änglarna eller med andra höga ljusvarelser så är det viktigt att förstå att de inte jobbar utifrån ditt ego utan utifrån ditt allra högsta bästa och din livsplan, det är inte alltid detsamma som din vilja. När din önskan stämmer överens med den högre ordningen och din önskan är sann, ren, ärlig och kommer från hjärtat så svarar änglarna till 100 % på dina önskningar. Det är viktigt att lära sig känna skillnad.

Ibland så tror vi inte att ursprunget i vår önskan kommer från egot men om man sen tittar närmare på den och rannsakar sig själv så kan man se att man ofta är ute efter något helt annat än att få hjälp att finna rätt väg. Man vill ofta beslutsamt gå sin bestämda väg, eller få det man själv vill ha, och då till nästan vilket pris som helst. Vi vill få tillfredställelse och bli lugnade i nuet, ofta på vårt sätt och på våra villkor. Men man kan inte villkora Änglarnas hjälp, eller själv bestämma hur den ska se ut, eller i vilken form hjälpen ska komma.

När man jobbar med änglarna så handlar det om tillit. Man får ha tillit att de jobbar för vårt högsta och bästa, med hänsyn till allas högsta och bästa, och om det finns en väg att finna så hjälper de oss med det. När vi rent och sant önskar det högsta och bästa även för andra i våra önskningar så får vår önskan en otrolig kraft och änglarna ger oss vår sanna intention. Vi ska dock inte önska åt andra, vi ska däremot ha intentionen att andra ostört från oss ska få gå sin livsväg och att vi önskar dem lycka och välgång, på riktigt utan baktankar, vi kan inte manipulera våra Änglar, Guider eller mästare.

Bön till Änglarna

Vårt jobb är att ödmjukt, med ett öppet hjärta förutsättningslöst be utan krav. Vi ska lyssna uppmärksamt, både uppåt och inåt och vara uppmärksamma på tecken. Därefter ska vi handla efter vår vägledning och inte efter vårt ego.
De bästa och starkaste önskningarna uppstår ofta helt instinktivt utan några som helst tankar på krav eller ego. När bönen bara föds i stunden från vårt hjärta, då är våra önskningar som renast. Innan vi hinner tänka ut önskningen som en strategi för att få gå en genväg eller slippa ifrån våra lärdomar.

Tacksamheten är källan till mirakel

Glöm inte att vara uppmärksam på vad som sker efter att du önskat. Skriv gärna ner både önskningen och vad som sker därefter. Glöm inte heller att tacka, tacksamhet är den största kraften i kedjan av utbyte. Visa tacksamhet och mer utdelning kommer till dig. Det handlar då om den rena tacksamheten som kommer från hjärtat, utan tankar på ego eller för att få mer till sig. Utan man ska tacka och känna sann tacksamhet då miraklet och överflödet uppstått. Ge tillbaka med din tacksamhet.

Låt din önskan integreras med din livsväg.

Det är viktigt att be på ett sådant sätt så önskningen kan integreras i vår livsväg. Önskningar som avviker från vår väg kan ställa till med oreda och förseningar, önskningen kanske sker men den manifesterar sig inte som vi vill. Var därför öppen och lämna över till Änglarna att visa vägen. Be om hjälp men på ett öppet och icke bestämmande sätt. Ha gärna en intention med din önskning men var försiktig med att bestämma hur den ska komma till dig, och hur exakt den ser ut.

När du ber utifrån ditt ego

När du ber om något utifrån ditt ego så kommer det inte från rätt källa. Man behöver närma sig sina önskningar med ödmjukhet, ett öppet hjärta och rannsakan. Det är ofta bättre att inte precisera resultatet man vill uppnå utan i stället fokusera på vilken väg man önskar vandra, där kan man be om vägledning. Det handlar om vad man vill ha och varför? Och från vilken källa önskningen kommer ifrån?

Då först är det möjligt att uppfylla våra önskningar till 100 %. Så när vi jobbar med änglarna så är det en fördel om vi samtidigt jobbar med vår kärlek och icke dömande gentemot andra.

Änglarna hjälper oss när vi vill höja oss

Om du jobbar med din inställning och hur du förhåller dig till saker och människor så jobbar du samtidigt med Änglarna och då bistår de dig mer än gärna i din process. När du vill höja nivån på din energi och på ditt arbete så hjälper de dig.
Det viktiga är att leva som man lär och att de ord man säger är sanna hela vägen in till hjärtat och ut till andra. Om man manipulerar sig själv med att t.ex. intala sig att man handlar utifrån kärlek men villkorar den och att din oreserverade kärlek bara ges till vissa eller i vissa situationer så är det den sanningen som bor i hjärtat. Ord kan aldrig dölja den verkliga känslan för Änglarna.

Om vår sanna inställning är att vi vill höja oss för att nå högre energi nivåer, förbättra oss som medmänniskor, på allvar vill förbättra vår kropp, själ och hälsa så bistår de oss så långt det går.

Tankar, känslor och attityder som hindrar vårt arbete med Änglarna

Avundsjuka, habegär, martyrskap, själviskhet, svartsjuka, oförståelse, otålighet, nedvärderande, bitterhet, ilska, ältande, oförlåtande, hämndbegär, missunnsamhet, hat och en oförmåga att se sanningen.

Ha tillit

Vi behöver ha tillit och lämna över till Änglarnas vägledning. De hjälper oss alltid i den utsträckningen de kan, ibland ligger det dock inte i vår väg att en speciell önskan ska uppfyllas. Det kan t.ex. handla om slutet på vår livsväg som är förutbestämd och utanför änglarnas kontroll. Ibland ligger det även vissa läxor och högre utveckling längst med vår livsväg som vi inte kan hoppa över. Då kan vi i stället be om hjälp att få extra ork, kraft eller vägledning för att ta oss igenom de tunga.
Det är inte alltid upp till oss att förstå varför vissa saker måste ske, vi är inte alltid i kontakt med det högre perspektivet och då behöver vi ha tillit till att det finns en högre plan, även om vi inte ser den just då.

Hur arbetar Änglarna?

Inga högre ljusvarelser arbetar genom materiella saker utan de jobbar med resurser och energier. När det brister i tillgångar så är det inte bara att önska sig pengar för att lösa problemen, även om pengar kan komma vår väg. Lösningen är sällan på det materiella planet. Det är inte upp till oss att önska oss materiell hjälp, tvärt om, om vi önskar från egot så kan det slå tillbaka på oss själva. Vad vi behöver hjälp med är hur vi ska lösa problemet på en högre nivå och hur vi ska ta oss förbi vissa energiblockeringar som har skapats.

På varje problem ser vi kanske bara en möjlig lösning, medan universum ser hur många lösningar som helst. Så låt dig vägledas för att nå fram till ett bättre överflöd i stället för att be om materiella saker. Då slösar du på Änglarnas hjälp, försök i stället be om hjälp för vägledning.

Det handlar många gånger om vårt uppvaknande i situationen, om vi inte lär oss något, eller utvecklas, så är möjligheten stor att vi återgår till det gamla som orsakade oss problemet. Vi får hjälp när vi fokuserar på att hitta nya vägar eller lösningar snarare än när vi ber Änglarna lösa problemet åt oss.

Änglarna arbetar med att hjälpa oss att komma i kontakt med vår högre vision, och vårt högsta och bästa i situationen vi ber om hjälp med.

Be Ärkeänglarna om hjälp

I vårt andliga arbete, i vår utveckling och i vårt liv så kan vi be änglarna, våra speciella skyddsänglar eller Ärkeänglarna om hjälp. Vi arbetar alla med olika Änglar på olika sätt. Ärkeänglarna är de högsta Änglarna och du kan kalla på dem när du t.ex. behöver hjälp inom deras ”specialområde”. Alla Änglar jobbar genom kärlek och healande. Ärkeänglarna har utöver det olika områdesfärer där de kan hjälpa oss. Kalla på den speciell Ärkeängel när du känner att du behöver hjälp inom just dennes område.

Namaste Vivi

47 thoughts on “11 råd när du vill lära dig be Ärkeänglarna om hjälp och sammarbete

 1. Det där med att be från hjärtat och inte från egot var bra formulerat. De gånger man bett om hjälp eller tecken när man slagit i botten och det faktiskt kommer svar några dagar efteråt har gjort att man börjar inse att det finns stöd därute när man verkligen behöver. Kram

 2. Jag känner mig orolig över mina döttrar om dom kommer hela från allt dom varit med om …. och vilken väg jag själv ska ta för att orka hela ….

 3. Hej Vivi
  Jag har försökt att be änglarna om hjälp och vägledning gällande min sitution, detta genom mina nuinköpta änglakort. När jag får upp mina kort så känns det ändå som om korten var till mig
  pia

 4. Hej Vivi är tacksam och glad för att änglarna finns,känner att man får vägledning när det behövs,men även om änglar finns så får man be källan om det högsta bästa en som är ödmjuk å tacksam.

 5. jag bella älskar änglarna de hjälper mig jag undrar om du kan meditera för mig jag har och är utsatt av föfljerer och har fått flyttat 16 gångerer nu jag är rädd och mår dåligt det är en ljushår ig person som syckar och förföljerer mig och hans onskefulla kvinna de är polisanmälda i vajeda och jag leverer i skräck jag är en kristen person änglarna hjälper mig varjedag kram bella

   1. Jag tror på skyddsänglar men när jag oroar mig har jag så svårt att koncentrera mig ett enda virr varr i min hjärna jag lider av ångest jag hoppas att få hjälp att lugna ner mig tror att då skull jag kunna få ro i själen.o kontakt med min skyddsängel tecken har jag sett av fjädrar hittat mynt o andra tecken.❤

 6. De stämmer med att inte egot utan i hjärtat som svaren kommer antingen med en gång eller par dagar efteråt. Jag har problem med min ekonomiska sitation , som hela tiden hopar sig för att försöka söka de ens ej har fått rättighet till att få börjar läget bli oroligt. Man har levt snålt och inte ska tvingats låna för finansera mina studier, resor,tandläkarbesök, körkort som svårt att ta för de svårare att läsa till det och kostsamt.

 7. Hej! Tack för härlig läsning, så inspirerande! Jag undrar om man kan ha Buddha tillsammans med änglar eller ska de stå var för sig? Hoppas du inte tycker det verkar vara en konstig fråga! Har en ängel som jag fått av min dotter som står på ett skåp, nu i helgen hittade jag en så fin Buddha staty som jag inte kunde motstå, ställde dem tillsammans, sen började jag att fundera om de ska stå tillsammans el var för sig. Följer dig på Facebook och såg även programmen på tv! M.v.h Majlis

 8. Jag är välsignad med mina 2 kvinnliga änglar som jag vet namnen på samt sett, hört och känt. Dessa ska jag arbeta med när dom anser tiden är mogen.

  Tack för att ni finns och med ert tålamod då jag många ggr är frustrerad, arg, ångest ,otålig och drivs av skuld och dåligt samvete men med en inre stark känsla sen barnsben.

 9. Tack för dessa råd. Har fått erfara några för mig overkliga saker som gör att jag börjar tro på änglars kraft. Har börjat be dem om hjälp och de har svarat mig. helt fantastiskt. Är så tacksam för att du läger ut råd och tips. Följer även dina hornskåp. Kram till dig. Namaste

 10. Hej,vilken intressant läsning om änglar tycker jag.Jag har blivit ganska nyligt intresserad av änglar och ser framemot att lära mig mer om dem.

 11. Hej Vivi Jag får ofta” ståpäls” när jag pratar med änglarna och det känns som kroppen fryser till is. Kan du förklara det för mej. Kram Carina

 12. Hej Vivi.
  Jag har ett hälsoproblem som läkarna inte hittar orsaken till. Kan man få hjälp och fråga t ex änglarna om sånt.
  Hälsningar Ewa

 13. Satt framför datorn då något föll ner mellan mig och skärmen, men det fanns inget som jag kunde hitta. Undrar om det är min man Gustaf som gick bort för ett och ett halvt år sedan som vill säga mig något. Kram Berit

 14. Hej!
  Min mormor har och har alltid haft en kontakt med skyddsänglar och liknande. När hon var ung hade hon en ring på fingret som hon aldrig någonsin tog av sig. Men en gång när hon skulle sova så kontaktade en skyddsängel henne i en dröm och ängeln varnade min mormor om att ringen bar en ond kraft som skulle göra otur i livet. Och när mormor vaknade låg ringen på hennes sängbord.

  Tänkte om det där med änglar och deras närvaro kan gå i arv, jag menar att jag t.ex får mer närvaro av änglar eftersom att min mormor har det.
  Tacksam för svar! <3

 15. Igår bad jag tre olika änglar om hjälp. Eller jag skrev ner det på papper. Det kändes som en sorts värme just i min rygg efteråt. Tror det är första gången jag upplever så.

 16. Hej. Om folk inte kan sluta prata dåligt om mig så mal ju detta inom en då är det ju jättesvårt att bara känna kärlek och inte älta det dom säger. Vad gör man då? // Inger

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *