Den 4:e dimensionen – Astralplanet, den högre och lägre medvetandenivån.

Texten är © Vivi Linde och hämtad ur boken “Vägen till upplysning och det flerdimesionella medvetandet” som utkommer i augusti 2017.

Vi människor delar in de olika medvetandenivåerna i universum i tolv plan så att vi lättare ska förstå de olika lager av existens.

Den fjärde dimensionen ligger precis över den tredje som ses som mänsklighetens lägsta plan och är den första vi kommer till när vi börjar höja vår frekvens, det är en slags övergångsvärld mellan vår fysiska verklighet och den högre andliga. När man når hit så blir man mer inriktad på att utveckla sina andliga och mediala förmågor och att skapa genom vårt högre medvetande. Här börjar vårt “uppvaknande” då man börjar uppleva skillnaden mellan att vara omedveten och medveten. Man börjar även förstå att våra tankar skapar vår verklighet. På det fjärde planet så präglas vårt liv starkt av hur vi tänker och känner och utifrån det så manifesterar vi, så om vi ofta är rädda eller oroliga så kommer vi att uppleva livet som besvärligt och negativt.

På denna nivå så finns det två motsatta världar skulle man kunna säga, en högre och en lägre. Den ljusa där man börjar sin andliga resa och den mörka som består av illusioner och lidande då man ännu inte helt släppt begären som finns i den tredje dimensionen. De som befinner sig i denna sfär besitter en viss grad av upplysning men deras idéer och tankesätt är fortfarande bundna till det materiella. Insikten om att det finns liv bortom vår fysiska existens blir allt mer integrerat i själen och de mer utvecklade kan här komma ihåg minnen från tidigare liv. Det är vanligt att man pendlar fram och till baka mellan dessa nivåer innan man helt lyckas släppa det lägre planet.

I den högre världen 

Här möter vi väsen som vägleder inom vårt personliga liv och hur vi expanderar på jorden snarare än vårt högre andliga syfte. Våra älskade bortgångna t.ex. möter vi på detta plan eftersom vi fortfarande är sammanlänkade med dem genom vårt tidigare fysiska liv tillsammans, det blir som vårt gemensamma ”besöksrum”. Här möter vi även magiker, högre astrala väsen, gudar och gudinnor från religioner och gudasagor, älvornas kungadömen, naturväsen och skyddsandar.

I den lägre världen

Här möter vi på spöken, ”anden i glaset” och andra lägre utvecklade astrala väsen. De är inte onda i sig utan snarare förvirrade, obalanserade och i väntan på att nå en högre fas. De kan söka sig till oss då de inte upplever att de helt har lämnat den fysiska världen och fortfarande sitter fast i gamla minnen som de ännu inte gjort sig fria ifrån. Det handlar ofta om en lärdomsprocess som de själarna går igenom för sin eller vår utveckling då alla sidor av oss måste utforskas och vi måste lära oss om både de inre och yttre världarna, och om den positiva energin likväl som den negativa då de båda måste samexistera för att en balans ska komma till. Det är vi som lägger en värdering i att det mörka är ont och det ljusa gott, i universum har alla energier lika värde för utan dem så kan inget existera, expandera eller bege sig mot eller ifrån.

På det astrala planet

Här finns även en starkare intuition, våra avancerade drömmar, mediala förmågor, fantasier, förmåga till magi, astrala projektioner, meditationer, mantran, nära döden upplevelser, klardrömmar, andlig kirurgi och kreativitet.

När vi expanderar vårt medvetande och kommer i kontakt med vårt undermedvetna så kan vi uppleva en höjning av dessa egenskaper. Man kan också lära sig att nå tidigare liv, göra astralresor samt utforska vem man är, vad man kan bidra med till universum och mer fokuserat arbeta med attraktionslagen. Inom magin så kan man många gånger välja att arbeta med det astrala planet då det som sätts igång där för eller senare kommer att manifestera sig i vårt jordliv.

Omedvetet så brukar många välja att stanna på denna nivån då det finns många andliga och mediala upptäckter och upplevelser att göra här. Vilken dimension man väljer att stiga till är upp till var och en och om man stannar här så beror det oftast på att man känner sig nöjd eller är nyfiken på just denna värld.

I den fjärde dimensionen kan man börja se bortanför barriären vilket resulterar i att vi nu kan göra nya högre vibrationsval. Det är på denna nivån som en del människor medvetet eller omedvetet väljer att börja arbeta med sin andliga och personliga utveckling. Med omedvetet menas det att man på olika sätt agerar i rätt riktning utan att förstå att det kommer att inkludera en höjning av medvetandenivån.

Det är viktigt att man etablera sig ordentligt i den fjärde dimensionen innan man går vidare. Lärdomarna och principerna här är nämligen grunden för alla framtida höjningar.

Kram och namaste Vivi

24 thoughts on “Den 4:e dimensionen – Astralplanet, den högre och lägre medvetandenivån.

 1. Tack för dina fina ord och tankar❤️Har själv haft liknade upplevelser men inte kunnat uttrycka dom så bra som du. Tack för att du finns o att jag hittade din sida. ?

 2. Så fint o bra beskrivet ❤️? Astralresa har jag upplevt 1 gång… o upplevt mkt mer…. ? För att man får möjlighet att läsa o se underbara bilder. Varm kram ??

 3. Tack ?❤️ Denna bok ska jag skaffa mig! Håller på att utforska mig själv! Känner så starkt att det finns mer jag kan göra för andra och mig själv! Har upplevt så mycket i drömmen och i meditation, saker kommer till mig o det är underbart! Namaste ?/Monica

 4. Det ger krydda i tillvaron när fler och fler får upp ögonen för cad som sker! Tack för ditt fina upplysningsarbete som du delar med dig av! Nyfiken på boken ska bli kul att läsa!?

 5. Också nyfiken. Upplevt en hel del o vill utveckla detta. Ser fram emot din bok. Intressant läsning. Tacksam att du delar med dig och är också glad för att jag hittade dig här. Kram.

 6. Ett måste den boken nu när det blivit som mest spännande och ovetande om vad som ska hända ?väntar på utgåva…signerad helst?

 7. Tack för att du delar med dig av din kunskap. Har många egna upplevelser och arbetat mkt med personlig utveckling. Önskat nu att utveckla den andliga sidan mera?Ser fram emot din bok?Ljus och Kärlek??

 8. Tack fina Vivi för allt du delar med dig till oss.. Är så glad o tacksam för min andlighet o mediala sida, som oxå gör att när jag läser det du skriver om vill vidare o utvecklas ännu mer. Det är så kul o häftigt med allt detta.. Det är så stort, man kan göra så mycket spännande, läsa förkovra sig..Andligheten är som du säger en livsstil..Den finns med mig i allt jag gör, i bön, ja dygnet runt. (Ibland kan man ju “pausa” såklart o vara mer jordbunden..:)) Inget *man bara gör ibland* Många kramar till dig

 9. Hej! Tack för din text!! Jag känner igen mig har mycket andliga upplevelser. Jag undrar hur medicin påverkar min andliga utveckling. Är det någon som vet det?
  Kram Maria

  1. Jag har svårt att uttala mig om det, men jag tror inte att det är ngt problem så länge du inte har psykiska problem för då kan det vara svårt att förstå gränserna. kram vivi

    1. Ja detta är en fråga som jag också funderar på men det kom inget svar i kommentarerna så du kanske fick ett Mail? Intressant att veta för att kunna info.

 10. Jag behövde läsa detta idag. Satt med pappa, under ngr dagar, tills hans sista andetag…..fredag morse

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *