15 råd som höjer din energi och frekvens

Universum är full med så kallade energimoln av tankar, intentioner och känslor. Det skapar ett ständigt flöde av energi runt om oss och inom oss. Vi drar till oss vibrationer från tankar, känslor, ageranden eller områden som är på samma frekvens som vi befinner oss på.

Förändra din frekvens och du förändrar din framtid

Alla känslor har olika energier, vibrationer och frekvenser. Våra känslor är vår sanna informationskälla till hur vi förhåller oss till nått eller någon. Det är genom dessa känslor vi attraherar i livet. Så genom att förstå vad vi känner så kommer vi att veta vad vi kommer att attrahera för energier. Vi kan även förändra vår framtid genom att förändra våra känslor, för då förändrar vi hela energin och vi vibrerar på ett nytt sätt som responderar till en högre frekvens.

Utifrån hur vi känner(vibrerar) angående ett ämne/person(energi) så berättar det vilken nivå (frekvens) vi befinner oss på.  Om vi håller fast vid våra gamla känslor så kommer vi alltid att få samma resultat som i det förflutna. Så att jobba med sina känslor förändrar framtiden.

Tänk dig det hela som en biblioteksbok. Boken är energin, innehållet är bokens vibration, och hyllplaceringen är frekvensen den befinner sig på. Det är då inte svårt att förstå att boken har sin speciella placering och att det krävs både mod och nya tankar för att flytta boken från sin invanda placering.

Ge och ta energi

Vi snappar upp andras energier och de snappar upp våra, detta kan både ge och ta energi av oss. Vi drar oftast till oss den energin vi känner igen och känner oss trygga med, oavsett om den är bra eller dålig för oss. Vi påverkas av andras energier och det kan ibland vara svårt hålla isär vilka känslor som tillhör oss, och vilka som tillhör andra. I destruktiva relationer kan det därför kännas som att det är vårt fel, eller vår sak att lösa problemen som uppstår. Vi förväxlar då energierna och tar ansvar för någon annans känslor. Speciellt om man är van att hjälpa, skydda eller att täcka upp för andra, då attraherar man lätt till sig behövande eller människor som behöver ”repareras”.

Att attrahera det som lyfter oss

Människor som vibrerar på samma nivå som oss känns familjära och vi känner oftast att vi på någon nivå liknar varandra. Människor på en helt annan frekvens oavsett om den är högre eller lägre kan däremot kännas skrämmande och vi kan ha svårt att skapa en djup relation. Det är därför man ofta kan upprepa sin uppväxtmiljö som vuxen. Det är även ett bra tips om man vill träffa vänner eller en kärlekspartner att gå på kurser eller göra sådant som man är intresserad av, det är då större chans att man träffar någon som vibrerar på samma nivå som man själv. Vill du höja din nivå så utmana dig med att t.ex. söka dig till kurser eller sällskap som har kommit längre i sin utveckling än vad du har.

Man kan också känna igen en energi hos någon som skapar en längan till att vibrera på samma nivå. Sådana relationer kan behöva både tid, växt och mod att närma sig. När vi byter frekvens är det inte ovanligt att människor försvinner ut ur vårt liv och andra kommer in. Det är inget som ska oroa oss utan det är en naturlig process. De gamla vännerna befinner sig helt enkelt inte på samma nivå som oss längre. Har du än längtan efter att höja din nivå så var tacksam för att detta sker och ha tillit till att det snart kommer in människor som är på samma höga nivå som du har höjt dig till

Det är många gånger lättare att närma sig en frekvens vi vill nå upp till genom det skrivna ordet. Det krävs då inte samma mod eller tålamod och är inte heller lika utmanande. Vi kan då på ett helt annat sätt närma oss det hela. Det som spelar roll är vilken intention och känsla som ligger bakom boken och på vilken frekvens den vibrerar på. Du känner ofta själv om boken ger dig någonting, då kan den höja din frekvens.  Om du känner att boken inte tillför dig något så kan det vara så att du är på samma frekvens som boken eller till och med högre.

Påverka din framtid genom att höja din frekvens

Har vi väl ställt in vår frekvens på en för oss negativ nivå så kan vi ha svårt att förändra den, så även om den är positiv, det är därför det verkar som att vissa har ständiga motgångar och andra glider runt på ett glänsande bananskal. Vi kan självklart befinna oss på olika frekvensnivåer inom olika områden, men ibland kan en låg energi inom ett område påverka hela ens existens.

Det viktig att vi lär oss att stänga av i den mån vi kan och inte ta emot energier som vi inte vill ha i våra liv. Det effektivaste sättet att göra det på är att själv förändra sin frekvens. Det är därför viktigt att vara klar över vad mad man vill ha, och vad man måste säga nej till inifrån hjärtat. Så länge det inte är en 100 % sanning för oss ända inifrån så kan vi inte ändra vår frekvens. Det är för att det är genom vårt känsloläge vi responderar, så man behöver fråga sig vad man verkligen känner för att förstå på vilken frekvens man befinner sig och vad man attraherar.

Negativa vanemässiga känslor och tankar är det som håller tillbaka vår utveckling. Vi fastnar då på en vibrationsnivå som kommer att trigga oss att agera och reagera på samma sätt som vi alltid gjort. Att fortsätta på samma frekvens kräver ingenting av oss och det kan vara lätt att slå sig till ro och kanske i stället börja beklaga sig och agera martyr och tycka att livet är orättvist och att allt hemskt händer just oss. Det är de effektivaste sättet att fortsätta att attrahera just det som man säger sig inte vilja ha. Livet kommer med jobbiga utmaningar för oss alla men att det är så för jämnan och alltid för en person som aktivt arbetar på att höja sin energi och vibrationsnivå är inte sant. Du kan dock endast höja dig utifrån den nivån du befinner dig på, det går inte att hoppa över några trappsteg och för en del kan det kännas som en enorm ansträngning och utmaning att tvingas gå alla de stegen uppför som det krävs, och det kan mycket väl vara en sanning att det är tufft. Men utan eget arbete, ingen förändring.

Less is more – Höj din frekvens

Eftersom man höjer sin nivå genom att förändra sina känslor så är det dem man främst behöver arbeta med. Ibland är det “less is more” som gäller. Börja med att förändra inifrån så kommer de yttre förändringarna av sig självt.

Ta dig tid att jobba med dessa inre processer:

 1. Se hur du förhåller dig till till ditt liv genom att betrakta, analysera och rannsaka dig själv gällande andra människor, det förflutna, nuet eller händelser i ditt liv. Välj att se din delaktighet i det som skett eller sker. Vad har du bidragit med i det förflutna eller nuet för att det ser ut som det gör? Vilket är ditt ansvar? Det spelar ingen roll vad som kom först, vem som gjort mest eller vem som började. Se endast till din del då det är det enda du kan påverka. Var ärlig mot dig själv.
 2. Vilka av dessa negativa känslor är du oftast i och varför?
  Egoism, rädsla, martyrskap, sårade känslor, negativa förväntningar, begränsningar, hat, feghet, lathet, fördomsfullhet, hämnd, desperation, pessimism, oförsonlighet, tankar som sitter fast i det förgångna
 3. På en skala på 1-10, hur mycket kärlek tar du emot?
 4. Om du inte tar emot en 10:a, vad är det som hindrar dig?
 5. Vad i ditt förflutna tillåter du att fortfarande påverkar ditt liv negativt?
 6. Vilka känslor sitter du mest fast i ?
 7. Bär du på någon ilska? Identifiera den och arbeta sen med att släppa den genom att acceptera och förlåta
 8. Martyrskap är något som stoppar upp vår energi. Vi stänger ned vår energi genom att lägga ansvaret utanför oss själva. Visst kan det vara så att det är i grunden någon annans fel. Men man måste komma till en punkt när det inte längre spelar någon roll för att själv komma vidare. Det är vi skyldiga oss själva. Så länge någon annan äger vårt problem så kan vi inte energimässigt bli fria från det. Släpp och gå vidare. Äg dina egna problem, låt andra äga sina, och lär dig veta skillnaden.
 9. Vilka känslor har du som du skulle vilja släppa?
 10. Vad faller du tillbaka i gång på gång?
 11. Jobba med förlåtelse, både när det gäller dig själv och andra.
 12. Jobba med att acceptera det jobbiga som händer, och släpp sen. Mycket som sker är utanför vår makt och det måste vi acceptera för vår egen skull.
 13. Släppa alla känslor som inte gynnar dig och din utveckling.
 14. Jobba med dina fördomar och förutfattade meningar.
 15. Kämpa inte emot. Vill du ha en förändring så bara omfamna alla dina komplexa och jobbiga känslor, älska dem för att de är du, och be sedan ända inifrån hjärtat att få befrias från dem. Gör detta så många gånger och ofta så att du till slut tror på det och känner att detta är till 100 % vad du vill uppnå. Då kommer du att bli fri och höja din frekvens.

Namaste Vivi

41 thoughts on “15 råd som höjer din energi och frekvens

 1. Min tanke är; får du någon tanke eller känsla om mig bara genom dessa rader ? Skulle vara så spännande och få veta om det är möjligt. Hoppas och tackar för att du tar dig tid . mvh/Pia ❤️

   1. Tack , jag har en gammal b negativ bekantskap , som vägrar släppa taget , jag har talat om att jag ej tar emot allt dumt hon säger o tycker om mitt misslyckande i relationer men jag står på mej , alltid elaka o nyfikna kommentarer ,

 2. Oj….det gick verkligen upp ett ljus för mig nu !! Mina guider har en tid sagt att jag ska höja min frekvens ! Har inte förstått hur jag ska göra ? Eller varför ? Tack nu förstår jag och genom att gå med här har jag börjat höja min frekvens .Fantastiskt när bitar faller på plats =)

 3. Hej. Jag undrar om jag kan boka tid med dig? Telefon eller möte? Bor i Helsingborg.
  Med vänlig hälsning, Jranette

 4. Tack för mycket matnyttiga och kloka tänkvärda ord Vivi! ? Jag ska låta dem sjunka in och jobba vidare på att höja frekvensen inuti mig i ljus och kärlek!

  Kram!

 5. Hej Vivi
  Jag bor i Göteborg och jag undrar om du eller om du vet någon som jag kan besöka för ett personligt möte eller en grupp för seans. Jag har bott utomlands och andra ställen i Sverige och har träffat olika medium men tyvärr inte i Göteborg. Tack på förhand.

 6. Mitt förhållande är under all kritik. Jag jobbar på en positiv förändring i mitt liv. Men min man sänder ut så mycket egen negativ energi. Även för en inte insatt i dessa områden känner den. Vår hund märker av den och tyr sig till mig lilla Jackman. Vad skall jag göra för att inte påverkas av detta jobbiga? Mycket intressant läsning med energier. Tack

  1. Det finns inga enkla snabb-fixar tyvärr. Jobba med dig själv och ibland kan man behöva terapi tillsammans eller var för sig om man inte kan komma vidare där man står. be om hjälp är aldrig fel, kanske är det dags för dig att göra det? kram vivi

 7. Det är så fint att du delar med dig av dina insikter och kunskaper. Mycket bra skrivet och förklarat.Sånt som man kan “vetat”men ej kunnat förstå utan ord.Tacksam♡♡♡

 8. Hej! Tack för fin text . Jobbade själv jätte mycket med att höja min frekvens för ca ett år sedan. Kan man jobba med det och sen gå in i väggen? Det hände mig . Jag kom verkligen upp – Men sen föll jag ihop med ett brak – då jag valde “fel ” i ett kritiskt läge. Är detta vanligt? Är då vägen tillbaka mycket lång? Bästa Hälsningar Julia

  1. Man måste vara rädd om sig, allas vägar är olika så det går inte att generalisera. Hur vägen ser ut tillbaka beror på vad du står i ditt övriga liv och hur du mår. Meditera och ta det lugnt så ska du se att du kommer tillbaka, oroa dig inte för våra vägledare finns med oss. kram vivi

 9. Så bra skrivet .
  Har själv problem med en del personer jag umgås med då och då inte ger mig något , känner bara att de vill bara framhäva hur bra de är själva .
  Är det bästa då att sluta umgås ??
  Kram och kärlek / Birgitta

 10. Hej!
  Tack för en lysande blogg och podd!
  Jag hamnade i en märklig situation i samband med ett arv. En person som jag tidigare fått presenterad som en pålitlig person, visade sig vara manipulativ och falsk.
  Det blev en sorglig för att inte säga skrämmande upplevelse, att så många personer blev bakbundna och handlingsförlamade av sorg osäkerhet och besvikelse.
  Jag är ingen långsint person, men detta tog hårt då det slog så djupt i själen.
  Ärligt sagt vet jag inte om jag har någon större lust att förlåta trots att jag vet att det skall vara läkande.
  Jag försöker istället förlåta mig själv för att jag varit så naiv och godtrogen.
  Har du något gott råd till mig om hur jag skall höja mina energier och gå vidare i livet utan dåliga energispar från detta och andra negativa energier från det förgångna?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *