Tips – utveckla din medialitet.

Som nybörjare så kan det vara svårt att veta i vilken ände man ska börja när det gäller att utveckla sin medialitet. Många känner sig även tveksamma till om det är för dem. Till dem vill jag säga – ALLA är mediala. Min erfarenhet efter många år med kurser säger att alla som vill kan, intentionen är det viktigaste. Precis som i allt man vill bli duktig i så måste man både vilja och lägga engagemang på det. Inget kommer gratis. Alla kan utveckla sig men vilken nivå man når bestäms av hur mycket fokus man ger det. Om du kommer ett arbeta som medium bestäms av din förutbestämda livsväg i detta liv, men alla måste ju inte bli professionella medium utan utveckling finns för alla av olika anledningar och på olika sätt. Det finns så många olika vägar att gå och alla gynnas de av att ha medialiteten utvecklad i grunden.

Råd på vägen…

 1. Sitt inte på kammaren och önska att du vara medial, kliv ut i ljuset och börja utveckla dig. Våra hinder är bara mentala, våga att leva i din sanning. Då kommer det att hända grejer, vänta inte för resan är fantastiskt rolig!
 2. Gå en kurs i medial utveckling. Det bästa sättet att komma igång på riktigt är att gå en kurs. Det blir som en rivstart plus att man får ovärderliga tips på hur man kan öva själv. Det brukar hända mycket spännande på helgkurser om man har en duktig lärare.
 3. Fortsätt även när du känner dig tveksam till att du kan eller när det känns som du hittar på. Var envis och fortsätt så kommer du att få bevis. Det gäller att komma förbi både rädslor och tveksamheter. Man måste igenom det där lilla nyckelhålet.
 4. Gå i en övningscirkel eller starta en själv. När du gått en grundkurs i medial utveckling så är det dags att öva. Antingen så går du med i en övningscirkel, eller så startar du upp en själv med vänner som också är intresserade. Använd dig då av de övningarna du lärt dig på kursen. Att sitta hemma själv brukar inte bli effektivt och man behöver några att öva på, och dessutom utbyta erfarenheter. Då får man även se hur olika information kan komma till envar och hur olika vägarna kan se ut.
 5. Skaffa dig någon form av spåkort – det kan vara tarot, änglakort eller några andra som du gillar. Öva dig på att tolka dem intuitivt genom att se på bilderna, färgerna och symbolerna. Detta är ett jätte bra sätt att lära sig förnimma de dolda budskapen. Det som du behöver se kommer att framträda ut korten, du samarbetar samtidigt med din andliga Guide för att ta emot högre budskap.
 6. Läs mycket om medialitet, det kan vara både böcker och på google. Ta in information från olika källor, på så sätt så kommer du att landa i en förståelse för vad det är du gör, hur det ser ut och vad det kan ta dig, då utvecklas du.
 7. Jämför dig inte med andra. Din utveckling handlar om dig så jämför dig inte med andra då det bara hämmar. Som nybörjare står man på olika nivåer, hur långt du når är dock upp till dig, endast övning och engagemang tar oss riktigt långt.

Kram & namasté Vivi

34 thoughts on “Tips – utveckla din medialitet.

 1. Hej Vivi
  Så sant det du skriver om. Jag började förra året att gå en cirkel. Den gav mig så mycket. Jag har varit rädd för det okända förr.Trodde att jag var knäpp när jag gick hemma o kände eller trodde att jag hörde något. Men det var jag ju inte. När vi gjorde en meditation så kunde jag inte förstå varför jag blev som lim o seg i hela kroppen Kunde inte lyfta mig från stolen. Vi tog in andekontakt o när hon frågade mig om vad jag trodde det var så efter ett tag så sa jag att jag kände en kvinnlig energi. Det var min mamma o när jag sa det så blev det en annan energi. Så mycket kärlek o omhuldad kände jag i mig.Tårarna rann på mina kinder. Kommer aldrig att glömma denna stund. Jag hörde inget men hon ville komna o säga Tack. Det var då ett år sedan hon somnade in. Jag var med mamma till sista andetaget. Jag kommet inte att bli ett medium. Men känner att jag vill utvecklas vidare i någonting mer. Vi får se vad det blir. Går o funderar mycket på det nu. Vill Tacka för att det finns så mycket på denna sida o fina bloggare som delar med sig av sin kunskap. Varm kram från en Tacksam Lise-Lotte

 2. HejVivvi!
  Jag har använt mig av min gåva enda sen jag var barn. Har hjälpt många människor under mitt 50 åriga liv. Kan både höra och känna även på distans.Men av någon anledning så får jag höra av så kallade medium att jag inte kan detta.Gick en helgkurs för några år sen och blev grovt förolämpad och kränkt att jag var promiskuiös bla,tyckte detta höll en mycket låg nivå och en sådan är inget för mig speciellt som det inte låg någon som helst sanning i det. Sen dess har jag inte befattat mig med sådant, däremot så hjälper jag till när jag möter en medmänniska som behöver lite hjälp på vägen.
  Tycker att du verkar vara ett seriöst medium och hade gärna haft en sittning hos dig.
  Bästa hälsningar till dig.

  1. Oj, det där lät varken kul eller seriöst, det finns tyvärr alla sorter även i vår bransch. Lyssna på dig själv, du vet bäst. Kramar vivi

 3. Jag har alltid varit medial. Kom i en svacka en period i mitt liv.? trodde att jag förlorade min mediala förmåga. Nej den fanns där…

 4. Medial är jag men inte gått någon kurs. Jag känner när någon kommer in i rummet och när denne lämnar rummet.Jag hör när denne jag upplever ängeln säger saker till mig. Det kan va allt från att min hund håller på att va på rymmen till när jag komponerar musik. Då hjälpef de mig med ackord jag inte hittar till att de gillar ett ackord. Då kan de säga det var snyggt. Jag har haft en ängel som väckte mig en morgon och en som öppnade sovrumsdörren och gick ut ur sovrummet och stängde dörren. Nu såg jag ett gammalt program av det okända där Birkan Tore gjorde en healing på en person.vilket jag också bevövde. Jag blundade och lät hans healing och ord gälla mig. Nu sitter jag här med mantel av positiv energi omkring mig. Jag känner mig omsluten av denna kärleksfulla energi och är glad efter mycket sorger. Varför jag skriver detta är att jag behöver dela med mig. Så underbart det känns.

 5. Du beskriver det så fint <3
  Jag har gjort allt det där… Hoppade av utbildning… jämför mig med andra ( tyvärr) Men blir så glad när jag får kommentarer, "bevis" på att jag också kan 😉 Oftast när jag är omedveten och avslappnad.
  Stor kram till dig
  Carina

   1. Kan man bli medial, även att man inte upplevt något direkt? Jag är en bra personkännare. Men önskar att jag kunde bli medial, men man kanske måste ha känt av för att kunna känna.

    Vänlog Hälsning Maria

 6. Tack Vivi för de bra tipsen! Du tar alltid upp bra saker som jag delar i min grupp ?
  Önskar dig en fortsatt trevlig helg ☀️?

 7. Kan inte nog påpeka hur viktigt det är att släppa på tron att inte kunna.. Ju mer man sitter o väntar ju mindre händer. Du steg i graderna när jag läste orden : Alla är mediala för det är min tro också o jag fann den i naturen inte på kurserna ! Så vi har var o en vår egen väg. Kände mig väldigt obekväm med damerna o deras kortlekar dock inte med min kamera ute i skogen.

 8. Du har rätt
  Man sitter på sin kammare och undrar..dags att komma ut ur garderoben och inte vara rädd☺

 9. Jättebra inslag Vivi.Vilkwn tarotkort kortlek och ängla kortlek är bäst att börja med tycker du?

  Kram Helene

   1. Hej Vivi och ni andra…

    Nyfiken på allt andligt och undrar om någon kan rekommendera en nybörjar kurs i utveckling? Har sett och hört saker men var i yngre dagar från 14 årsålder till ca.23 år.
    Blev rädd och har med det fått allt på något sätt att försvinna att jag inte ser eller hör. Vill ha tillbaka förmågan men vet inte hur och lära mig mer. Tipps som fungerar?

 10. Hej Vivi,
  Var kan man utbilda sig för att föra andar vidare eller vad man kallar det?
  I hela mitt liv har jag sett “saker”, både i drömmar och i vaket tillstånd. Oftast i drömmar kommer avlidna släktingar som vill prata med mig eller bara hälsa på.
  Det hände att jag kan komma in i ett rum och alla hårstrån ställer sig upp på mina armar, det har jag tolkat som att det finns andliga väsen i närheten av mig. Det händer att jag kommer till ställen jag aldrig har varit på förut men jag vet precis hur jag ska gå och hur det ser ut för att jag har drömt om det. I bland drömmer jag om samma sak flera nätter i rad för att sedan upptäcka att det händer på riktigt.
  Det händer väldigt ofta att jag ser skuggor som rör sig i närheten av mig.
  Jag vet inte vart jag ska vända mig och tänkte om du vet vart jag kan ta en kurs eller utbildning som hjälper mig att förstå vad som händer
  Med vänliga hälsningar
  Johan Persson

 11. Hej! Varför reser sig mina hårstrån på armarna alltid vid samtal eller tankar om de på andra sidan? Har också sett olika händelser samt saker som försvunnit och kommit tillbaka! Har också fått kontakt med min far som dog för många år sedan genom telefonkontakt med ett medium. Jag frågade då min far genom mediet det jag ville veta, och allt stämde till 100%. Jag undrar nu om medium får sina kontakter genom andar, själar, eller direkt från de döda? Skulle också gärna vilja lära mig detta! Tack för en bra frågespalt!

  1. Hej! Våra fysiska kroppar kan känna av dessa fenomen på olika sätt. Ett medium får kontakt med den bortgångnes själ. Vivi

 12. Jag vill verkligen utveckla mitt mediala sinne. Jag är helst intresserad av tarot kort.
  I din beskrivning rekommenderar du en kurs. vart kan man hitta dessa kurser och vilka vet man är seriösa?

  Väldigt tacksam för svar

  1. Hej! Om du vill gå tarotkurs så rekommenderar jag Ylva Trollstjerna. Annars handlar det mycket om att gå på rekomendationer och känna in vad som känns rätt. Kram vivi

 13. Hej, jag är väldigt medial sen jag är liten.
  Jag kan både se in i framtiden få varsel, höra andar, ibland prata med dem hör dem väldigt svagt ibland. Kan även känna av telepati att jag då kan läsa andras tankar/ samt känslor.

  Det kan vara jätte lungt men sen kan det komma då och då och ibland kan jag få kraftiga perioder då jag nästan fastnar i det..

  Men sista tiden har jag, Känt av ganska mycket att jag börjar känna dåliga energier omkring mig och jag känner mig lite blockad pga av det. Även att jag oftare börjat lämna min kropp i drömmarna och haft ganska obehagliga drömmar. Jag Försöker stänga ner mig men jag lyckas inte riktigt. Kan du ge mig något tips på hur jag kan göra?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *