12 tecken på andevärldens närvaro

Eftersom många inte har utvecklat sina sinnen för att kunna förnimma andevärldens närvaro eller lärt sig att tolka deras budskap så använder de sig ibland av andra vägar för att nå oss och visa oss att de finns här. Här delar jag med mig av tolv olika sätt som de kan visa sin närvaro på nhos oss på.

1. De kan använda sig av djur för att visa på sin närvaro då djuren till skillnad mot oss konstant är i sitt högre jag. Det gör dem benägna att hjälpa till vid andliga uppdrag. De olika djuren står ofta för någon form av symbolik i vår värld och kan på så sätt lämna budskap och information. De använder sig då oftast av något djur som de antingen vet att vi kan relatera till eller så låter det ett djur visa sig ofta så att vi reagerar. Det kan även vara ett djur som uppträder lite udda.

2. Saker i hemmet byter plötsligt plats, försvinner, välter eller rasar ner.

3. Det kan komma oväntade dofter till oss som vi känner igen och kopplar till en specifik bortgången person.

4. De kan mixtra med olika tekniska apparaturer som hushållsmaskiner, tv:n, datorn mm så att det blir störningar, sätts på eller stängs av.

5. De kan använda sig av elektriciteten och tända och släcka lampor eller få dem att flimra.

6. De kan välja att skicka nummer i vår väg som säger oss något, det kan vara ett favoritnummer eller ett nummer som ofta upprepar sig.

7. Man kan känna fysiska sensationer genom rysningar, kyla, värme, att håren reser sig på kroppen eller att man känner ett plötsligt lugn.

9. Det sker upprepade ringsignaler på telefonen eller på dörren. När man sedan svarar eller öppnar så är ingen där.

10. Man får telepatiskt oväntade tankar eller insikter som inte känns som sina egna. Eller så upplever man plötsligt att man bara vet något.

11. Eftersom de befinner sig i en högre frekvens så kan man höra ringningar eller susningar i öronen.

12. Det kanske vanligaste och enklaste sättet de kommer till oss på är genom våra drömmar. Vi kan där mötas i andra dimensioner när vi i sömnen lämnar vår kropp.

 

83 thoughts on “12 tecken på andevärldens närvaro

   1. Har haft nummer och bilder på gamla tekningar som får mej att rysa och människor som jag ser jag har träffat förut men vet inte vart

   1. Samma när min mamma gick bort när jag var 13. Jag kunde tydligt känna att hon var närvarande en del i början men jag blev tyvärr väldigt rädd, så det upphörde. Kan verkligen ångra det idag. Försök om du kan att vara lugn i det och kanske till och med prata till din pappa? Beklagar så förlusten.

 1. Tack för att du delar med dig Vivi. Jag har öppnat ögon och sinne för allt sånt du skriver om, mer och mer ser jag eller känner närvaro. Jag är mycket noga med att tacka och känna tacksamhet, det är inget jag tar för givet.
  Riktigt trygg börjar jag känna mig, jag är inte ensam även om det känns så i fysiska världen.
  Tack och kram

  1. Anna Maria och jag verkar befinna oss på samma plats i livet.
   Blev änka för 1 år sedan, och allt känns lite tomt. Men samtidigt
   harjag börjat öppna mina sinnen! Lägger märke till saker som inte alls
   betydde något tidigare!
   Alla punkter du skrev om har jag upplevt, utom dofter! Men det kan bero
   på att mitt doftsinne är “tilltäppt” pga en hörselskada.
   Men tacksam är jag, varje dag. Finns alltid något att tacka för!

 2. Eller så ser man dom bara. Tänk på att en andlig upplevelse är olika för varje individ. En individ kan vara jätte känslig och reagera på ändringar i energifältet. Medans en annan individ reagerar inte fören någon står 2 cm ifrån dom och skriker på en. (brukar OFTAST ge tinitus liknande och huvudvärk men släpper)

  Andra kan känna de som en kall filt om dom. Andra ser de i ögonvrån.

  Så de är OERHÖRT individuellt efter vilket sorts människa du är. De är som dina terokort kan säga Olika från olika individer för meningen är olika just för våra liv ser olika ute.
  2 personer kan få tex kärlekskortet men dom har helt två olika meningar.
  Samma med dödens kort. För en kan de vara att en anhörig kommer att dö. För en annan kan de vara att man dör inombords pga något

  1. Om du läser ordentligt så skriver jag så här “Här delar jag med mig av tolv olika sätt som de KAN visa sin närvaro på hos oss”.
   Jag är både medium och sierska så jag behöver ingen föreläsning eller tillrättavisning.

   1. Ande väcker mig med röst . Cina mitt namn. Sen var det en ande med ett armband som den drog i tills det gick sönder o då vakna jag ….vad betyder detta ?

   2. God kväll

    Men jag bara måste prata m någon.
    Inatt vaknade min man efter en dröm att han satt i vatten upp till midjan….och när han vaknade så var ena sidan av fotändan dyngsur av kallt vatten,som om nån hällt flera liter vatten på täcket,det hade gått igenom till madrassen, så vi fick byta allt kl.0200 mitt i natten….jag var vaken,satt å läste i ett annat rum,min man sov,och jag hade hört om han hade gått upp…för varenda steg hörs nämligen…golvet knarrar. Så detta är ett mysterium. Det var alltså massor av kallt vatten.
    Vad betyder detta ,,tror du ? Är d ett BUDSKAP från änglar ? Eller guider ? Nära å kära ?Mycket tacksam för svar. Mvh

   3. Det där tycker jag var en lite för hård tillrättavisning. Det kan ju mycket väl vara Bellas egen upplevelse.

 3. Precis såhär upplever jag de jag har runt om mig. För flera år sedan kunde jag även se saker. Men det har jag skjutit ifrån mig då jag upplevde det obehagligt. Idag är jag äldre & kan ta emot det på ett annat sätt.

   1. Hej Vivi! Jag har haft och har andliga besök i flera år, snälla besök.
    Jag undrar om jag blir låg,loj oföretagsam av alla känslor och lite oro. Jag är inte rädd men det störmig hela tiden om och när besöken kommer. Jag får massor av ljud i huvudet när jag har lagt mig känns som energier. Tack så länge. Hubbe blues i Gävle.

    1. Herbert!
     Jag kan sega samma. Har alltid undrat över detta å har aldrig berettat detta för någon. Jag har det exakt som dig å när jag var veldig liten kunnne jag till o med få det mitt på dagen när jag inte skulle sova. Det var veldig skremmende å ubehagelig , som älektrisk stöt å röster som blev högre å högre, ibland vet jag att jag inte kom till skolan pga detta. Fick sitta ned på golvet å holde mig för öronen å i bland tog det lång tid för det försvann.
     Nu i vuksen ålder år det som du beskriver när jag skall lägga mig för att sova. Har det nästan varje natt å käns som kraftiga energier som gir ubehag.
     PS. För några pr sedan gick jag å tog röntgen av huvudet för at jag trodde det var något fel, men det var det inte. Jag tycker det är gätte konstigt å skulle önske jag inte hadde detta

  1. Ja jag med! Men jag undrar en grej. Igår så hände en liten konstig grej allt tystnade och det enda jag hörde var en pip liknande ljud i vänster öra, kan det ha och göra med att någon ande försöker ta kontakt med mig läste det någonstans.

   1. Min man gick bort i augusti och när jag var på väg till graven 1 november så snubblade jag på något i mörkret som visade sig vara en svart katt och den följde mig och strök runt mina ben och till slut la den sig på rygg på kanten av självaste graven och sträckte på sig. Upplevde att det var väldigt konstigt då jag inte är och har aldrig varit förtjust i katter detta har aldrig hänt mig tidigare så nu undrar jag ifall det kan ha varit ett tecken på något sätt?

    1. Visst kan det vara så. Låter lite som en man med humor då han skickar en svart katt med tanke på att det finns mycket skrock förknippat med katter. Katter står ju även för kärlek och självständighet. Kram vivi

 4. Får alltid en sådan härlig känsla kring dig.
  Jag ser alltid siffrorna 13:13, 2013, 11:11 och endå har jag inte fattat riktigt vad dom försöker säga.

   1. Idag när jag och min sambo sätt i bilen så kom det en lite ovanlig fågel och satte sig på sidor spegeln och bara tittade och vägrade att flytta på sig och den verkade inte rädd! Det verkade som den ville säga något. Har varit med om massa saker från ande världen sen min pappa gick bort 2007 och min sambo har en bror dom tog sitt liv 2011! Brukar besöka min pappas grav och då brukar det hända saker efter och jag vet att han är min skyddsängel. Ville bara dela med mig detta kramar ?

 5. Jag börjar med att säga tack till dig för allt som du delar med dig till oss så tacksam. Jag har upplevt några av dom punkter du räknar upp–Bla så flyttar saker på sig eller rättare sagt försvinner och sen är dom plats efter ett tag igen..Men det mest fantastiska jag upplevt..var när jag hittade en nyckel under min kudde när jag bäddade upp för natten. den nyckeln brukar jag ha i en burk i hallen annars(lever ensam så ingen annan kan ha flyttat nyckeln) men jag tror det var min mormor som ville att jag skulle låsa upp lite dörrar som jag då hade slutit till… ett tag var det full rulle här hemma men nu har det varit lugnt länge 🙂 Kram 🙂

 6. Känner du till “Tredje Testamentet” och Martinus Kosmologi? Jag tror att varje människa genom sitt eget liv och dom prövningar man genomgår i livets skola kommer fram till ett högre medvetande bara man lär sej att vara kärleksfull och förlåtande. Detta lär man sej inte under ett enda jordeliv – så för min del förstår jag detta med reinkarnation och karma! Kram ♥️

 7. Tack Vivi så trevligt att få läsa det du skriver. Jag har inte helt kontakt eftersom jag saknar energi, försöker klura ut vilket budskap som jag ska förstå när jag vaknar varje natt kl 3 med en speciell känsla. Det gör mig nyfiken ? önskar dig fortsatt trevlig dag ? mvh Anna

 8. Så underbart att läsa…. bara för några dagar sen så kände jag en doft av cigarettrök i vårt vardagsrum….. och vi röker inte….. men min bror gjorde det och det var hans doft som bara var där… och jag blev fylld av ett sånt lugn och glädje! ❤️Han ville nog bara ge mej energi!?

 9. Ja så har jag märkt av kontakter! Lampor som kan släckas och tändas av sig själv. En dimmerlampa som kan öka och minska i styrka och det går inte att ändra manuellt då. Saker som försvinner (bor ensam) och inte kommer tillbaka, då är det inte småsaker heller. Någon som sätter sig i sängen så jag rullar över på sidan etc. Jättespännande och intressant! Tack för detta inlägg! Kram <3

 10. Det där med blinkande lampa har jag faktiskt upplevt och har det tom inspelat.Det var när Daisy hade fått lugnande för att röntga sitt ben och inte riktigt återhämtade sig som hon skulle ( hon var ju rätt gammal ). Jag vakade över henne natten efter veterinärbesöket och var riktigt orolig.Pratade till mina föräldrar som inte längre är i livet (det gör jag ofta när det är lite tufft ) att hjälpa Daisy.En stund senare så började sängbordslampan att flasha i kanske någon eller ett par minuter.Jag plockade då upp luren och filmade. Har varken före eller efteråt varit med om att lampan har blinkat så där. Daisy..ja hon klarade sig den natten men fick somna in ett tag senare pga sin hälsa.Karin.

 11. söker hjälp för att få bort någon/något som förföljer min hustru Marianne. Har pågått under många år på olika adresser. Saker försvinner och blir borta, endast för henne. Marianne är medial, mycket känslig och har starka susningar i öronen. Även jag påverkas starkt, orken håller på att ta slut. Hälp!

 12. Hej Vivi! Igår natt hände nått väldigt läskigt hemma hos mitt X. Det dunsade i ytterväggen, så han trodde att någon kom för att hälsa på.
  Sen tog det någon minut och så kom ännu en duns i ytterväggen och 5 min senare ännu en duns och ett långt skrik som från ett spädbarn !
  Han blev så rädd att han drog ned rullgardinen och släckte alla lampor och skrev till mig om detta
  Vägrade gå ut och kolla pga han var så rädd (han är vanligtvis inte rädd av sig) Jag blev illa till mods bara av att höra detta .. känns illavarslande
  Funderingar om vad detta kan betyda
  Tack för din podd ? Petra

 13. Jag har flyttat varje år sen 2015, och haft ohyra i varje lägenhet. Men nu är det värst. Detta tar enormt på psyket. Antisimex har varit här 2 gånger. (skalbaggar & ngt mer)
  Kan ohyra vara ett tecken på någon i andevärlden är här?
  Jag kan känna av min mamma. Emellanåt. På min mobil dyker det upp ett jättegammalt sms som är till specilistögon, men jag var aldrig där. För allt som har hänt, ja du förstår, saker man inte kan förklara, så funderar man. Min tanke går då “Min mamma är på mig att jag måste ta och åka till ögonspeciaisten, operera bort en sak under ögat, sen märkte vct födelsemärke i ögat, jag har tagit biopsi på tumnageln för malignt melanom, jag föddes inte med födelsemärke i ögat.”) Så vad bör jag göra? Ska jag rena lägenheten? Ordna tid? Mvh kathleen

 14. Hej. Jag fick fysisk kontakt av släkting, sett en ande fd och på annat område, fick se ljusfenomen folk gick uppför trappa, golvlampa blinkar ofta, lukt av må ibland när jag kände lukt bränd ibland doft . Mina vänner eller syskon trodde inte på mig. Mina vänner säger känner ingen lukt. Är jag medial eller inbillning? Känner kyla ibland .Kram Lise-Lotte

 15. Jag undrar en sak varit med om andar innan då lekte de med elektroniken man såg skuggor sängen började skaka man fick knuffar på magen. Ibland kände
  Man de stod bakom en hörde de säga mitt namn 2 gånger som en ekande röst i ena örat
  Mina barn var med om samma sak när de var små. Detta är 8 år sedan. Men nu så drömmer jag istället att de jagar mig i drömmen det e ganska otäcka drömmar att en ande man ser inte den men man vet i drömmen att det e en ande för jag stod i vardagsrummet vid trappan o helt plötsligt tog det tag i mina armar o släppade med mig i drömmen. Sen en dag drömde jag de tog i mina armar o släppade mig på rygg genom hela vardagsrummet o igår var konstigt då drömde jag en klardröm viste ej om jag var vaken eller sov visa saker jag drömde stämde men när jag vaknade så var det som jag sov det hände nog minst 5 min för hörde min sambo gick på toa o när han var klar vaknade jag men då drömde jag även att en ande höll om mig i sängen att jag satt på sängen o den höll fast mina armar runt om min mage hårt precis som den ville en illa. Varför drömmer jag sånt? Är det som de förföljer en fast i drömmen. I somras så small fönstret till några gånger att den öppnades av sig själv i hallen. Fast de var låsta. Jag tycker vardagsrummet o hallen e obehagligt vi har en väldigt lång hall. Köket e oxå obehagligt mest på kvällen. Jag har försökt stänga mina chakran flertal gånger men känns som det aldrig lyckas för de kommer ändå. Mvh Linda ❤️

  1. Jag vet inte varför du drömmer om sånt, prata gärna med en drömtydare. Andevärlden jobbar inte på det sättet. Det kan vara så att du blir skrämd av deras närvaro då vi kan genom att skrämma upp oss själva kan få obehagliga upplevelser. Kram vivi

 16. Tack snälla. Ja det kan vara så som du skriver jag vet från 2004-2013 så hade vi en ande hos oss kanske mer än en. Där hade legat en kloster innan men det spökade dagligen. Imorse vaknade jag tidigt vid 4 o låg i sängen då kände jag en kall vind på min kind som svepte förbi man kände riktigt hur det kom och det hördes som att det blåste snabbt förbi en. Jag e säker på att det var en ande för på kvällen hade jag haft ett ljus tända. Min mormor begravdes igår det kan hända att det kanske var hon. Kram Linda ❤️Tack för ditt svar

 17. Hej! Jag har varit med om att teven har gått igång av sig själv nyligen och sedan stängts av. Har även hänt en gång förut också. För x antal år sedan så somnade jag till i min säng men med sänglampan på när det plötsligt blir mörkt där jag ligger men det var inget fel på lampan dan efter. Min gamla telefon (innan smarttelefonernas tid)var avslagen och gick igång helt utan vidare när jag stod en meter ifrån. Har även känt en hand läggas på min högra axel för några år sedan när jag var i en källare, tittade mig om men ingen var där. Rätt nyligen har jag även börjat se olika återkommande nummersekvenser efter mitt intresse för olika sorters kraftdjur och vad de symboliserar.

 18. Hejsan jag är en man på 37 år och har kontakt med en tjej var dag som är ande och hon hänger med till jobbet och hem, jag har som inga problem med det och att vi är vänner med varandra. Jag har som sagt aldrig haft en kontakt i hela mitt liv som nu, men väldigt fräckt att känna dom små urladdningarna på kroppen.

 19. Jag brukade se folk i mina drömmar som jag aldrig sett innan men ändå kände att jag kände igen när jag var liten och gör fortfarande ibland. Kan bortgångna husdjur kommunicera med en? En kort stund efter mitt husdjur dött så drömde jag på natten att jag träffade honom, det kändes nästan som om jag var i himlen med honom o.o I drömmen kände jag att han kommunicerade med mig och helt plötsligt kände jag bara att jag “visste” vad han ville säga. Det kändes som om han kommit till mig för att säga hejdå. Jag sa hejdå till honom i drömmen och sedan vaknade jag, skrev ner hela drömmen som jag kom ihåg den i en bok så att jag skulle ha kvar den. Jag fick en fantastisk känsla, det kändes som vi fick ett ordentligt avslut och att han mådde mycket mycket bättre där han var nu.

 20. Min mamma gick bort i mars av hjärtinfarkt och jag har alltid nästan varje vecka besökt hennes grav.
  En dag var jag ute på balkongen och hade min sons hund- valpen med mig. Plötsligt började han skälla och tittade runt och sedan stod och skällde vid mammas bild- kan djuren se andar ??
  Samt flera gånger en nyckelpiga satte sig på min hand efter jag besöker graven. Vad signalerar det? Jag vaknar ibland 4.30 på morgonen flera gånger och den tiden var tiden läkaren ringde mig med dödsbeskedet..(( upplever starkt att mamma är här med mig eller är det bara saknaden?

  1. Hej!
   Ja, djur kan se och känna andar. Vad nyckelpigor betyder vet jag inte men titta gärna i Solögas bok “djurens språk”. kram vivi

 21. Har ett ständigt tjutande o pipande i mina öron har även haft ett metalliskt genljud 2 ggr som tjöt till utav 17. Har fått reda på att jag tydligen är en beskyddare av en vän

 22. Hej Vivi,

  Tack för en fin sida. Jag tror att jag är mottaglig och kollade runt på nätet och hamnade på din sida. När jag såg din bild och det vackra himmelfotot blev jag alldeles lugn och harmonisk. Jag blev glad av att se din bild och kände att du utstrålade genuinitet. Tack för att du delar med dig.
  Nu ska jag leta vidare..ha det bra och ta hand om dig själv, dina nära och kär.
  Mvh,
  BL

 23. Vid sex års ålder råkade jag ut för en drunkningsolycka. Jag var drunknad så pass länge att jag klev in i det så kallade “skenet”.
  Jag har aldrig varit så lugn som då eller varit med om något så vitt vit.

  Jag blev “nedstängd” av min mormor när jag var tio år.
  Hon sa att jag inte var ensam, och det var inte något trevligt om följde mig.Hon sa att jag tagit med det från andra sidan.
  Hon var en siare och vi är av samisk börd med shamaner i släkten.

  I vuxen ålder har jag haft kontakt med andra sidan.
  Ibland bara genom lukter och röster.
  Men också genom syner och fysik kontakt.

  Ibland har det varit skrämmande, blivit attackerad av vad som kan beskrivas som en skuggfigur.
  Sängkläder har blivit dragna i och något har hållit fast mig.

  Vid ett tillfälle hade jag hört någon ropa på hjälp vid flera tillfällen under en vecka.
  Min dåvarande flickvän sa att jag bara skojade för hon hörde inget.
  Men en natt blev jag slängd in i väggen, över henne.
  och då hörde även hon.
  Det visade sig vara att kvinnan under oss hade ramlat och kunde inte röra sig.
  Tyvärr överlevde hon inte sjukhuset, men hon fick iaf säga farväl till sina barn.

  Vad innebär “att stänga ner” någon annan?

  1. Hej! Jag vet inte vad personen menar med att “stänga ner” någon annan. Man kan däremot be andevärden om att hålla sig borta om man inte vill uppleva aktiviteter, det kan vara det personen menar. Vivi

 24. Hej Vivi.
  igår låg det ett halvt äggskal på köksgolvet, jag kastade det, idag när jag öppnade sovrumsdörren så låg det ett halvt äggskal utanför dörren,jag kastade det i soporna, gick och lade mig en stund, när jag åter öppnade dörren så ligger det små bitar av äggskal på golvet, vad kan det betyda, och vem kan det vara? // Jeanette

  1. Det låter som du “går på äggskal” gällande något, du måste kanske sluta vara försiktig eller hålla dig tillbaka. Från din andliga Guide. kram vivi

 25. Hej! Vivi jag bor i en lägenhet i Stockholm ! som bär på många olika händelser! samt årgångar.dessa andar är inte Onda! Tvärt Om Dom ser över mig! Dessa kallar jag “mina kära änglar och Beskyddare! och jag gör alltid en “avbön till dessa! innan jag går och lägger mig!.Vad som fattas? är en Bekräftelse! på att Dessa faktiskt Finns!!! bara så att jag inte skall bli kallad för “Sinnessjuk!för alla mina vänner (Som lever) tror att jag är knäpp i huvudet! jag har bott i den här lägenheten sedan 1993 och ingen annan har eller vill bo i den här lägenheten? Är jag “utvald av något” snälla svara!.

  1. Hej! Jag har inte varit hos dig, men min rekommendation om du vill ha en bekräftelse att du kontaktar ett medium som kommer hem till dig och stämmer av. Kram vivi

 26. hej jag har några frågor till varför vaknar jag på natten vid 2 till 5 på morgonen och jag hör pip i öronen min dörren ringde på och ingen var där när jag gick upp och öppnade om man komma till en plats kan man se gamla bilder i huvudet

 27. Min väninna miste sin 21 årige son för 4 veckor sedan i en singelolycka med bil. Ikväll ville han ha kontakt för alarmet gick på hennes gamla mobil som låg i en låda och det har inte använts på ett år minst…jag är övertygad att det var han som busade.?

 28. Hej

  Ville fråga dig. Min pappa gick bort för exakt en månad idag. Igår natt när jag var på väg att vakna hamnade jag mellan att vara vaken och sov samtidigt. Pappa kom och pratade med mig och jag kramade om honom så att vi hamnade kind mot kind. Jag frågade bara om han mådde bra, vilket jag fick svar på. Det jag undrar är om det är vanligt att man känner av en sådan stark elektricitet/ energi på halva mitt ansikte där pappas ansikte var kind mot kind. Den blev starkare och starkare vilket hindrade att jag kunde hålla mig fast längre hos honom. Sen så vaknade jag och hade kvar elektricitet kvar i halva ansiktet under ca 5 min som sen försvann.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *