I dag för 10 år sedan så förändrades livet…

Köp Vivis bok här!
•adlibris.se
•bokus.se
•cdon.se 

 

 

I dag är en alldeles särskild dag. Idag är det 10 år sedan min exman dog i en hjärtinfarkt när han var 49år, då dog även det sista av mitt medberoende. Även om vi hade varit skilda i 6 år så var vi fortfarande bästa vänner och efter 15 år tillsammans så försökte jag fortfarande rädda honom från sig själv och alkoholen, självklart kunde jag inte vinna den kampen. Efter skilsmässan så gick det stadigt utför för honom och jag oroade mig konstant.

Jag hade växt upp med att mitt liv inte betydde något för någon annan och därför var det inte viktigt för mig heller så jag satte andras mående främst, först när andra mådde bra så mådde jag bra. Att jag själv gick sönder på kuppen var mindre viktigt.

Så hans död blev på ett sätt min befrielse, så märkligt kan livet vara. Min första frigörelse var skilsmässan 2002 och den slutgiltiga vid hans död 2008 då hans kropp fick nog.

Redan 2002 började min stora förändringsprocess då jag började leva på riktigt och det andliga och mediala i stort tog över hela mitt liv, från att ha gått på sparlåga i mitt turbulent liv så blommade jag nu ut och hittade mig själv och min plats. Jag jobbade stenhårt med min personliga utveckling och mitt liv transformerades. Vem är jag? vad har jag hållit på med? och varför? var frågor som jag var tvungen att förstå. Faktiskt var det en riktigt spännande resa att hitta mig, och genom mig själv så kunde jag förstå andra.

Jag är där jag är idag för allt som har hänt så jag kan bara känna en stor tacksamhet mot honom som min läromästare, för det är vad vi alla är för varandra.

När jag valda att släppa taget och gå vidare utan att tycka synd om mig för det som hade varit och i stället äga min del av dansen som man är i som missbrukare och medmissbrukare så kunde jag gå vidare utan hat och att känna att allt var hans fel. Hur det en var så var missbruket hans problem och val, och att stanna i det var mitt val, och att försöka styra upp den röran visar på minst lika dåligt omdöme som att vara skaparen av den. Mina val får jag stå för. När allt det klarnade för mig så transformerades mitt liv och jag kunde skapa förändringar jag aldrig trodde jag var kapabel till.

Idag så lever jag verkligen min dröm och med Anders, mina drömmars man sedan över 7 år. Denna gång så har jag varit medskapande till något bra i mitt liv och som får mig att växa och känna mig värdefull.

Om livet ska bli bra så måste vi själva tillåta det, vi blir lätt vår egen fiende. Andra står inte i skuld till oss utan vi måste ta ansvar för våra egna val. Tror vi något annat så lurar vi oss bara själva och hamnar i ett lidande.  Ta hand om er!

Kram och namaste Vivi

Jag och Anders

 

21 thoughts on “I dag för 10 år sedan så förändrades livet…

 1. Så härligt att höra. Har själv gått igenom en stor prövning i mitt liv. Blev för sex år sedan lämnad av min man. Han gick ut genom dörren en midsommar afton å lämnade mig med hus å en dotter med allt vad det innerbär. Till en annan kvinna. Tog lite tid att komma över detta men med hjälp av meditation å mina änglar så har jag klarat detta. Tror att det var någon mening med detta.
  Nu mår jag hur bra som helst
  Tack för fina inlägg läser dom å får en styrka
  ❤️❤️🙏

 2. Underbart Vivianne…förändring kommer genom smärta och transformation…gör ont och när man är i det tror man inte att man kommer ut från mörkret🤗😇😘😊

 3. Jag har sedan barnsben varit intresserad av det andliga och övernaturliga. Men blivit rädd och stängt ner, nu har jag precis tagit tag i det andliga,mediala och personlig utveckling,detta kom till mig (änglar)då min son är missbrukare och jag medberoende. Att jag var medberoende förstod jag när jag börjat gå hos en anhörigkonsulent. Men jag har fått mycket hjälp, tröst och inspiration och utveckling tack vare DIG, Vivi! Läser mycket av det du skriver och har lyssnat på varenda pod avsnitt! Hoppas att boken kommer som ljudbok i framtiden! TACK,finaste du för att du hjälper och inspirerar många! Kram Rosie

 4. Härligt!
  Jag har genom mitt arbete lärt mig att distansera men ändå vara närvarande. Nu är jag, som pensionär, fundersam över hur jag ska använda mina “krafter” o då tror jag det är healing som ligger närmast. Jag har haft “turen” att släppa de här männen tidigt, innan de gjort skada. Det beror förmodligen på det yrke jag hade 😊

 5. Hej!
  Jag står mitt i där du var o det är så svårt. Jag har fortfarande så svårt att lämna utan att gå tillbaka. vet inte hur jag ska komma loss o jag vet precis vad du pratar om.
  Varma kramar

 6. Hej Vivi
  Jag befinner mig i en liknande situation som du gått igenom. Jag är i ett skede i livet där jag jobbar med mig själv via meditation, böcker, långa skogspromenader där jag på djupet vill hitta mitt sanna jag, min själ samtidigt som jag är på väg ur en sorg men även som medberoende. Jag blir lite nyfiken när du nämner att du jobbade stenhårt med din personliga utveckling och skulle gärna vilja höra lite om det samt tips om det går bra 🙂
  Kram

  1. Jag läste mycket om medberoende för att förstå problematiken. Jag gick även på många olika andliga/mediala kurser som öppnade upp mig på nya plan. Jag arbetade mycket med att förstå min del i det hela, vad bidrag jag med till de negativa sakerna som hände i mitt liv. Insikt och förståelse för att kunna förlåta framförallt mig själv. kram och lycka till! vivi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *