Ärkeängeln Tzaphkiel arbetar med oss för att vi ska komma i kontakt med vår högre vision.

Ärkeängeln Tzaphkiel betyder ”Guds kunskap”

Jag har i många år vänt mig till Ärkeängeln Tzaphkiel i en av mina Kabbalah meditationer. Hon är en stark ängel som har gett mig mycket vägledning. Här berättar jag hur man kan jobba med henne genom bön och meditation. Du kan även kalla på henne för vägledning inom hennes område.

Ärkeängeln Tzaphkiel hjälper oss med kärlek och förståelse

Jag har i många år vänt mig till Ärkeängeln Tzaphkiel i en av mina Kabbalah meditationer. Hon är en stark ängel som har gett mig mycket vägledning. Här berättar jag hur man kan jobba med henne genom bön och meditation. Du kan även kalla på henne för vägledning inom hennes område.

Ärkeängeln Tzaphkiel betyder ”Guds kunskap”

Tzaphkiel har en feminin energi och det sägs att hon förkroppsligar den feminina aspekten av Guds skapelse. Hon är en ängel av förståelse och medkänsla. Hon lär människor om villkorslös kärlek, och hon hjälper till med att lösa konflikter, och hjälper oss att utveckla medkänsla som motiverar oss att tjäna andra i nöd. Hon lär oss också förlåtelse.

Tzaphkiel arbetar med oss i vårt undermedvetna för att vi ska komma i kontakt med vår högre vision. Hon befinner sig i den gudomliga energin Binah i livets träd och ser efter oss som vår Moder, hon är på så sätt en bro mellan himmel och jord. Denna ängel gör oss medvetna om de osynliga och omanifesterade världarna.

Inom Kabbalah så är Tzaphkiel Ärkängeln som representerar ”Binah” (förståelse) på Livets Träd och hon ser efter oss som vår Moder, hon är på så sätt en bro mellan himmel och jord. Denna ängel gör oss medvetna om de osynliga och omanifesterade världarna. Inom New Age så säger man att Tzaphkiel är en stor kosmisk Moder som skyddar människor från alla former av ondska. Inom astrologin så styr Tazaphkiel planeten Saturnus som är den stora karmaplaneten som också styrs av ansvar.

Kalla på Ärkeängeln Tzaphkiel

Tzaphkiel arbetar med att hjälpa oss att behärska våra tankar och känslor, hon hjälper oss att se och förstå vår plats utan avund eller en önskan att vara någon annan eller någon annanstans. Hon uppmuntrar oss att vara kärleksfulla, fredliga och medkännande.

När Tzpahkiel finns oss öppnar vi ofta upp för få ny andlig förståelse.
Hon kan också visa sin närvaro genom att uppmana oss att vara medkännande.

  • Kalla på ärkeängeln Tzaphkiel när du har svårt att släppa taget och förlåta, hon hjälper dig att släppa in kärlek och sända den till källan inom dig och till andra som vill ta emot.
  • Du kan också kalla på henne när du känner att du vill hjälpa och tjäna människorna, djuren och Moder Jord men inte vet hur du ska gå till väga, kalla då på henne för vägledning.

Chakra

Ärke Tzaphkiel övervakar vårt hjärtchakrat, hon hjälper oss att älska djupare.

Bön till Ärkeängel Tzaphkiel

Hjälp mig att lära mig hur jag ska behandla andra människor så att jag behandlar dem som jag själv vill bli behandlad.
Visa mig också hur jag kan lösa konflikter i mina relationer med andra människor.
Hjälp mig att motivera mig för att göra det bästa av mitt syfte på jorden, och vägled mig på stigen framåt.
Hjälp mig att förlåta de människor som har sårat mig.
Hjälp mig att känna medkänsla för människor i nöd, och uppmuntrar mig att nå ut och tjäna dem när Gud/universum kallar på mig för att hjälpa.
Amen.

Meditera med Ärkeängeln Tzaphkiel

Denna starka meditation med Tzaphkiel har jag arbetar med i många år för att komma i kontakt med min Akasha krönika “Livets bok”. Jag brukar även ha med den på mina kurser och i kontakt med kunder.

Kabbalha

Kabbalah är ett gammalt religiöst och filosofiskt system inom den judiska mysticismen, där man genom bön och meditation kan komma i kontakt med det gudomliga i korta intensiva ögonblick. Kabbalah ger en förståelse för den gudomliga och dess ordning.

Akasha Krönikan – Akasha Arkivet

Akasha krönikan är en form av tidskrönika som finns i det universella Akasha arkivet. Den registrera alla händelser i ett register på en icke-fysisk existensnivå. Alla våra liv skrivs ner i denna krönika, Mystiker och andliga personer har genom tiderna haft förmågan att kunna läsa denna krönika och på så sätt komma i kontakt med framtida händelser. I både Gamla som Nya testamentet talas det om ett livsregister som går under namnet Livets bok.

Ärkeänglarnas värld – Briah

När vi i meditationen ska träda in i Kabbalans värd så befinner vi oss i den näst högsta världen och i den 3:e dimensionen/Sefiorot Briah – Ärkeänglarnas värld, här möter vi Tzaphkiel (Guds kunskap). Hen står för förståelse i Livets träd.

Meditatera

Du följer med hen i meditationen, det finns många stigar som leder till andra upplevelser i Livets träd så håll din Ärkeängel i handen hela tiden så du blir vägledd till just din upplevelse.

Läs igenom meditationen innan du börjar. Om du är erfaren så kan du meditera och snegla i texten under tiden. Annars är det bästa att läsa in den på tex din Iphone eller att du ber någon läsa meditationen för dig medan du utövar den.

Meditation – Akasha krönikan

1. Sätt dig bekvämt och låt dina fötter vila avslappnat på golvet.
2. Ta några djupa andetag, och för varje andetag så känner du hur du går djupare och djupare ner i avslappningen. Slappna av. Sen känner du hur avslappningen sprider sig i hela kroppen.
3. Känn hur det går ett rotsystem ut från dina fötter och hur det slingrar sig längre och längre ner i jorden. Känn hur du når jordens mitt och hur du är fast förankrad i Moder jord, du känner dig trygg och omhändertagen.
4. Känn sen hur dina fötter slappnar av och hur avslappningen sprider sig upp genom dina underben. Slappna av.
5 Känn sen hur avslappningen sprider sig upp genom dina knän och upp genom låren. Känn hur din lår vilar mot underlaget du sitter på och du känner fullständig avslappning.
6. Därefter fortsätter avslappningen till rumpan och upp genom ryggraden, hela vägen upp. Därefter känner du hur den sprider sig ut i hela ryggen. Slappna av.
7. Sen känner du hur du slappnar av i underlivet, och magen
8. Därefter så känner du hur avslappningen fortsätter upp i bröstkorgen. Du tar några djupa andetag, och för varje andetag så känner du hur du går djupare och djupare ner i avslappningen. Du känner hur andningen går in och ut ur kroppen. Slappna av. Sen känner du hur avslappningen sprider sig i hela kroppen.
9. Känn sedan hur avslappningen fortsätter upp i halsen, käkarna och ansiktet. Slappna av.
10. Därefter känner hur avslappningen fortsätter upp på hjässan. Slappna av.
11. Känn sedan hu avslappningen rinner ner i nacken, och ut i axlarna. Slappna av.
12. Därefter slappnar du av i överarmarna. Slappna av.
13. Sen slappnar du av i underarmarna, händerna och fingrarna. Slappna av.
14. Du tar sen några djupa andetag, och för varje andetag så känner du hur du går djupare och djupare ner i avslappningen..
15. Därefter så känner du hur avslappningen fortsätter upp i bröstkorgen. Du tar några djupa andetag, och för varje andetag så känner du hur du går djupare och djupare ner i avslappningen. Du känner hur andningen går in och ut ur kroppen. Slappna av.
16. Sen känner du hur avslappningen sprider sig i hela kroppen.
17. Andas in och räkna till fem, andas ut och räkna till tio. Fortsätt så tills du känner att du hamnar i en jämn rytm.
18. Visualisera att du befinner dig i en stor vacker sal, väggarna är sammets svarta, och du ser svarta stearinljus i pampiga och vackra kandelabrar som sprider sitt varma ljus i rummet. Du ser också ett vackert altare som har en vacker svart altarduk, du går fram till detta altare och faller ner på knä.
19. Du ser ett föremål ligga på altaret, se efter vad det är för något. Ta en stund och bara känn in vad föremålet symbolisera för dig.
20. Du ser också Tarotkortet ess i stavar, oavsett om du vet vad kortet betyder så bara ta dig en stund och känn in kortet, det ligger ett budskap i detta kort inför din framtid.
21. När du känner dig redo så tittar du åt höger, där ser du en dörr. Gå fram till dörren. Lägg handen på handtaget och öppna.
22. utanför dörren står Ärkeängeln Tzaphkiel. Se på din ängel och ta in intrycket. Känn också in den kärleksfulla energin som strålar emot dig. Se sedan hur Ärkeängeln sträcker fram sin hand mot dig och tar din hand i sin.
23. Tillsammans så börjar ni gå stigen framåt. Känn hur du blir gudomligt vägledd.
24. Efter en stund så ser du ett stort vackert bibliotek som tronar upp sig mot himlen. Du har kommit till Akasha arkivet.
25. Du går tillsammans med din Ärkeängel som du fortfarande håller i handen fram till detta unika bibliotek. Tzaphkiel öppnar dörren och ni går in.
26. Om du vill så kan du gå runt i detta arkiv en stund och bara känna in. Du ser att det är fullt med böcker överallt, böcker med människors liv som de nu lever, har levt, och kommer att leva.
27. Kanske känner du själv instinktivt var just din Akasha krönika för detta liv finns. Om inte så kan du be Tzaphkiel visa vägen.
28. När ni kommer fram till din bok var uppmärksam på var den befinner sig och i vilket skick. Vad säger det dig om var du befinner dig andligt just nu? Känns det som att du är i kontakt med din bok?
29. Ta sedan med dig boken och sätt dig på en stol som står i rummet. Lägg den i ditt knä, och lägg dina hände på den, och känn in, får du några förnimmelser? Hur känner du dig? Vilka känslor väcks? För du några bilder, färger, symboler, ord eller meningar till dig?
30. Ställ sedan en fråga till boken. (Om du är ny på detta så ställ en enkel fråga i början, en fråga där svaret är lätt att ta till sig och inte är alltför betydelsefull för dig. Du ska inte vara alltför känsligt involverad. Det är lättare att höra svaret som nybörjare om man inte har för höga krav och förväntningar. Det gäller att ha en viss distans till frågan så inte egot går in och svarar. Allt eftersom man övar och blir duktigare på att lyssna så kan man även öka nivån på frågorna). Känn in svaret.
31. Sitt sedan med boken en stund, kanske bläddrar du i den, kanske ser du vad som står eller så ser du bilder. (Hur man får information kan se väldigt olika ut, en del läser och andra ser bilder eller som i en film. Det kan också vara så att man bara förnimmer vad som finns i boken, kanske kommunicerar du på något annat sätt med din bok, lägg ingen värdering i hur du får information, vi är alla unika och kommunicerar på olika sätt. Det finns inget rätt eller fel sätt)
32. När du känner dig färdig så ställer du tillbaka boken i hyllan och tackar för upplevelsen, du tar Tzaphkiel i handen och tillsammans lämnar ni Akasha arkivet.
33. Ni vandrar stigen tillbaka till dörren. Där tackar du Tzaphkiel. Du går sedan fram till dörren och går in.
34. Du återvänder till altaret och faller ner på knä. Deäefter så tar du den tiden du behöver för att återvända. När du känner dig redo så öppnar du dina ögon, du är tillbaka.
35. Skriv ner din upplevelse.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *