Bergskristall – Kurs 1 i Kristaller & Stenar

Bergskristallen är en oerhört populär kristall då den är både är fantastiskt vacker och kraftfull. Hos andligt och medial intresserade personer så har den oftast en speciell plats i hjärtat och besitter en hög status på grund av att dess förmåga att vibrera på ett alldeles unikt sätt i sin höga frekvens. Bergskristallen besitter en ren och kraftfull energikälla. Det är något magiskt och majestätiskt över den magiska kristallen.

Nyckelord:

Kraft, insikt, klarhet och energi.

Användningsområde:

Bergskristall har kraften och förmågan att ta emot, aktivera, rikta, förstärka energi, ge insikt, ta bort negativa energier och ge harmoni för vår själ. Den ökar sin energi genom att lagra, dra till sig, förstärka, balansera och fokusera när man sänder med den.

Eftersom kristallen förstärker energi så är den också mycket fördelaktigt att använda sig av när man gör t.ex. manifestationer, magi, healing och vid beskydd.

Kristallen är känd som en master healer och används tillsammans med andra kristaller och stenar och förstärker deras effekt.

Den hjälper oss vid rensning av blockeringar och för att balansera på de andliga, fysiska, mentala och emotionella planen, samt ge klarhet och energi.

Bergskristall stimulerar och aktiverar alla nivåer av vårt medvetande och är utmärkt att använda vid meditation eller kanalisering då den till skillnad från de flesta stenarna som gärna vill jorda oss istället höjer den oss till skyarna. Den hjälper oss även att öka vår andlighet, växt och visdom.

Bergskristallen används även med fördel vid astralresor, drömarbete och vid siande med kristallkula eller med någon annan reflekterande yta.

Kristallen kan även hjälpa oss vid klargörande i tankeprocesser och känslor, den kan även öka inspiration, kreativitet och hjälpa till vid koncentration, fokus, studier och förstärka minnet. Det är en riktig powerkristall!

Stjärntecken:

Alla

Chakra:

Alla.

Bergskristaller kan vi använda vid chackra balansering då den kan hjälpa oss att rensa och aktivera våra chakran i kroppen.

Ursprung/historia:

Namnet kommer får de gamla grekerna som trodde att det var vatten som deras gudar fryste och därför fick de namnet krystallos som betyder “is”.
Romarna brukade bära den under sommaren för att hålla sina händer kalla.
Kristallerna användes även för smärtlindring och för att behandla feber och svullnader. Under medeltiden lade man den på tungan för att minska febern.
Det sägs att man använde Bergskristaller i Atlantis och Lemurien i föryngringssyfte.
Präster har använt den för att skingra negativ energi.

Olika sorter:

En bergskristall kan vara både klar, ha slöjor, bubblor och fantomer. Den kan vara kluster, spetsar, laserstavar, Dubbelterminerade, pyramider, runda, äggformade, geoder och katedral-kristaller.

Mer om de olika sorterna kommer snart i ett nytt blogginlägg. Stay tuned…

Namaste Vivi

12 thoughts on “Bergskristall – Kurs 1 i Kristaller & Stenar

 1. Jag älskar kristall över huvud taget men i synnerhet bergkristall.
  Tack för att du delar med dig <3

 2. Är just hemkommen från ett healingcentra i Peru. Köpte med mig olika kristaller varav bergskristall var en. Bär dem nu på mig dagligen som skydd mot negativa energier och som stöd att själv lättare kunna värja mig från att påverkas av andras känslor.
  Trevlig och intressant blogg du har. Tack för att vi får ta del av din kunskap.

 3. Älskar Bergskristallen <3
  Har flera men egentligen för få såklart! Skulle vilja ha en riktigt stor klar kula men de är ju inte de billigaste.
  Spännande med stenskola! Har några filurstenar jag inte lyckats klura ut vad de är sen dottern köpte en stor mugg blandad trumblad.
  Kram <3

 4. Hej jag fick en bergskristall av min sambo när jag hade väldigt mycke smärta i min kropp o var till o med nära döden..
  Jag använde kristallen väldigt frekvent o till slut så upptäckte jag att den ändrat utseende den har fått guldstrimmor i sej.
  Fick höra att den blivit en änglasten.
  Jag har alltid fått höra att jag har helande händer o vill veta mer om mej själv.. har även fått höra att jag har haft en shaman i min släkt mvh/matti

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *