Firat den hedniska sabbaten Beltane med mina häxsystrar på ett gravfält

Vill du fördjupa din andliga och mediala förståelse?
Boken leder dig till nya insikter, högre kunskap och ger nycklar till hur man når sitt högre medvetande samt hur vi kan använda våra dolda resurser.
Köp boken här: Vägen till upplysning och det flerdimensionella medvetandet 

Firat den hedniska sabbaten Beltane med mina häxsystrar på ett gravfält

I helgen så firade jag och delar av min häxcoven sabbaten/högtiden Beltane ute vid Runsa borg. Vi mötes upp och åkte till Upplands Väsby i samlad trupp. När vi väl kom fram så mötte även väderguden upp och visade sig från sin bästa sida.

Vi brukar för det mesta vara inomhus men nu när vi har fått in jordhäxan Karina i gruppen så lär det bli mer utomhus. Älskar förändringar.

Vi hade en underbar stund tillsammans där vi sjöng, mediterade, trummade, gjorde en önskeritual mm. Jag hade även med mig en av mina klangskålar då jag älskar soundet.

Efteråt så åt vi som vanligt tillsammans för att jorda oss och uppdatera oss om varandra.

Längst ner så kan ni se budskapet som växtriket gav mig…
(från boken Växternas språk av Solöga)

Beltane

Beltane är årets största kärleks- och eldfest som tros vara en av de äldsta högtiderna. På valborgsmässoafton så började den keltiska sommaren.

Elden associeras med sexuell passion, förvandling och förnyelse. Man tände eldar för att bränna bort det gamla för att nytt skulle kunna komma in. Man brukade hoppa över eld vid Beltane. Det kan man göra för att välsigna ett förhållande eller bli fruktsam eller bränna sådant man vill bli av med.

Våren har kommit och nu håller den på att ta fart vilket gör Beltane till en skamlös sexuell sabbat. Enligt traditionen brukade paren ge sig ut i skogen och på ängarna för att älska kvällen innan för främja växtligheten och barnafödande. Beltane kommer från Bels-fire, Bel är en keltisk Gud. Majstången är en Beltane symbol och den symboliserar mandomen som stöts ner i moderjords sköte.

Min häxtro

Att ha en tro är viktigt för mig eftersom att vara andlig är en livsstil och inget som endast praktiseras vid utvalda tillfällen. För att min medialitet ska kunna växa och utvecklas så måste den vila på en stabil grund. Den grunden är min andlighet.

Runsa skeppssättning

Runsa skeppssättning ligger i Upplands Väsby kommun och är en av Sveriges största. Den består av 28 stenar plus en hög stävsten mot nordost. Det finns även en mindre skeppssättning en bit i från.

Skeppssättningarna är daterade till 400 – 500-talet och består av ett gravfält med 33 runda stensättningar. Eftersom det ligger nära Runsa fornborg så tror man att de som bodde där använde platsen som begravningsplats.

2 thoughts on “Firat den hedniska sabbaten Beltane med mina häxsystrar på ett gravfält

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *