Mindfulnessen förändrade oväntat mitt liv

Detta blogginlägg skrev jag i en annan blogg 17 sep 2014.

Eftersom denna fas har betytt mycket för mig så överför jag inlägget till min blogg.

2014 

Jag har fullt sjå att hänga med min kropps alla signaler och tolka dom, min kropp har börjat prata med mig, och jag har börjat lyssna.

Så nu har jag på morgonen gjort en magsyra test för att se hur det står till med magsyrehalten, hög eller låg? Man blandar ett halvt glas vatten med en tsk bikarbonat som man dricker på fastande mage, och sen ska man typ rapa en massa, jag klämde fram en liten ynka rap vilket troligtvis visar det jag misstänkte, jag har dåligt med magsyra. Misstänkte det då magen känts som ett blåmärke på insidan och jag är lätt illamående sedans måndagens feta biff intogs. Likadant efter gårdagens köttrika korv. Det intressanta är att jag aldrig känt detta innan, jag var nog så van. Jag har verkligen inte lyssnat på min kropp..

2014 blev inte som jag trott

2014 startade ju med att jag blev färdig Mindfulness  instruktör, det som kom ut av det hela var att jag hade börjat komma i kontakt med min fysiska kropp, vi gjorde meditationen kroppscanning som helt plötsligt fick mig att gå in i min kropp och där upptäckte jag att det inte var helt frid och fröjd. Tidigare så hade min meditation suttit mer i huvudet så att säga, nu gick den ner i hela kroppen. Detta förändrade otroligt mycket hos mig, det började på det omedvetna planet för att sen manifistera sig i det yttre livet och nu kan jag inte stoppa processen. Vill inte heller.

Utan en tanke på att det kunde finnas ett samband så bestämde jag mig i januari  för att det var dax att sluta dricka coca cola light som var min livselexir sedan 20år. Har försökt många gånger och misslyckats, nu gick det lätt som en plätt.

I samma veva så bestämde jag mig för att jag i den utsträckning det går endast ska äta ekologiskt. Jag bara kände att nu fick det var slut med en massa gifter och skit. Jag vill inte heller att djur ska plågas och lida. Min kropp pratade och jag lyssnade för första gången någonsin.

Detta var ingen slump

En månad senare så skog det mig, jag har tack vare mindfulnessen börjat lyssna på mig själv, detta var ingen slump. Jag hade rean jobbat för det men omedvetet. Jag hade startat upp processen när jag började kursen och nu manifesterade jag.

Detta följdes av att jag för över en månad sedan blev bjuden på en LCHF lasagne och tänkte att det här var ju toppen, jag behövde inte pasta till, zuccini funkade ju lika bra. Jag gick direkt hem och slutade med socker och spannmål!!?? Hur enkelt som helst visade det sig. Jag är ingen LCHF:are för jag vräker inte i mig fett utan jag försöker äta det kroppen vill ha i rimliga mängder.

Värdefulla råd av kloka Agneta Sjödin

Här om dan så åt jag lunch med Agneta Sjödin och vi hade ett inspirerande samtal om just kost, jag fick flera bra tips då hon är väldigt kunnig och dessutom skriver på en bok där även kost kommer att ingå och jag förstod att jag hade gjort helt rätt som struntat i någons metod och ist kör min egna. Jag fick även tips om att kolla min blodgrupp och se vad jag ska äta efter den. Mycket intressant läsning, blev dock lite konfunderad när det stod att jag skulle undvika kött, såhär  en vecka senare så börjar jag förstå varför. Min blodgrupp har lite sämre matsmältning vilket jag fick bekräftat idag, därav min magsyratest, vad som blir av det hela återstår att se, tänkte för säkerhets skull även testa imorgon.

Dessutom så införskaffade jag och min kille varsitt gåband till kontoret så nu har jag promenerat ca 4timar om dan i över en månad. Förändring kommer när man minst anar..

Som sagt jag är ny på det här med att lyssna på min fysiska kropp och jag stapplar mig fram, men ganska bra om jag får säga det själv. Kontentan så här långt är att man kan läsa och lyssna på andra men i slutändan så måste man lyssna på sig själv för att finna sin “metod”.

Meditationen startar upp omedvetna processer

Genom meditationen så kommer vi i kontakt med våra omedvetna processer. Vad är det som sker under ytan? Vad är det vi känner och tänker egentligen? Det kan vara något helt annat än vad vårt intellektuella jag går och tänker på. När vi mediterar så hjälper vi till att släppa fram vårt undermedvetna. Genom att vi lyssnar på vårt undermedvetna så kan vi inte stoppa det som någonstans har satts igång, vi blir medvetna. Det kommer upp till ytan och vi tvingas ta tag i det. Och därefter så kan vi manifestera medvetet eller omedvetet.

Meditationen är fantastisk när det gäller att skapa förändring

Om vi inte lyssnar på oss själva så kan vi stoppa och soppa in under mattan, det är det som senare kan resultera i att vi “går in i väggen” eller får slut på energi. Att inte lyssna på sig själv går ett tag. Kroppen börjar med att varna, kanske blir vi sjuka, trötta, stressade eller icke helt närvarande i det vi gör, och om vi sen inte lyssnar så slutar det med att kroppen  till slut stänger ner “verksamheten”. Kroppen är bossen, lyssnar man inte på chefen så får man till slut problem.

Meditationen medvetandegör det omedvetna för oss. Vi får en möjlighet att förhålla oss till oss själva och våra sanna intentioner och önskningar. Meditationen kan hjälpa oss att släppa fram och manifestera i verkligheten.

Jag har önskat men inte kunnat

Hur ofta går vi inte runt och önskar förändring utan att veta hur man ska kunna åstadkomma det? Man ser bara hinder och använder sig kanske av en massa svepskäl för att slippa göra en förändring, ofta är ju förändringar både jobbiga och utmanande att göra. Meditationen kan hjälpa oss i dessa lägen genom att vi kommer i kontakt med oss själva och med vad vi verkligen vill och känner.  Detta var vad som hände mig. Helt plötsligt var det som tidigare var svårt att göra jätte enkelt. När jag lyssnade på mig själv så var en livsstilsförändring den enda vägen.

Meditation är “less is more”

Genom lite yttre ansträngning kan man skapa stor inre förändring. Känner mig tacksam.

Kram och namaste Vivi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *