Nostalgi – Eftersom jag blev utmanad så berättar jag här vilka 10 album som har påverkat mig mest…

På Facebook så blev utmanad att dela med mig av de 10 album som påverkat mig mest i livet och skicka utmaningen vidare till 10 nya personer. Ist för att slänga upp på facebook så lägger jag upp i bloggen. De som känner sig manade får gärna lägga upp på facebook, jag taggar ingen.

Jag fuskar dessutom genom att slänga upp 12 st. Bortrensningen var tuff och jag hade gärna haft med fler…

 

Denna skiva är helt klart min 1:a. Jag äger nu den för 4:e gången då jag köpte den igen för några veckor sedan. Jag lyssnade på den under många år. Även skivan “Blonds have more fun” med hiten “Do You Think I’m Sexy” är en klassiker som jag lyssnade sönder…

 

Sen har vi ABBA, egentligen borde de vara nr 1 då jag var galen i ABBA och älskade alla deras skivor och hade alla utom de 2 sista. Denna LP får sammanfatta det hela då den hade flest hits.

Jag är även en stor Eric Gadd fan där jag i stort sett gillat allt han gjort. Ser fram emot att kolla in honom på börsen i höst.

Eva Dahlgen. Så mycket fantastisk musik hon gjort ända från start. Detta samlings album älskar jag.

Så bra samlingsskiva som jag förlorade vårdnaden om vid skilsmässan 2002 hahaha Måste hitta en ny…

Finns inga ord för hur bra de var. Annie Lennox ägde verkligen.

Denna påminner mig om Karlsson på Kungsgatan 1987 när de uppträdde där. Det var tider det…
Deras ABBA tolkningar är fantastiska.

Det var synt som gällde för mig på 80-talet och bäst av alla var Simple Minds.
LP:n från Human League lyssnade jag nästan sönder.

En magisk skiva som jag lyssnade på när jag jobbade på ett solarium i Solna 1981-82

Dessa 2 under påminner mig om syrran när vi bodde tillsammans i Västerhaninge 1981. Vi hade båda dragit hemifrån. Kristin har alltid varit otroligt musikintresserad så iaf 2 måste med från den tiden.

8 thoughts on “Nostalgi – Eftersom jag blev utmanad så berättar jag här vilka 10 album som har påverkat mig mest…

 1. Kul😄
  Tror de flesta hade hade platsat på min lista också…
  Man blir lite nostalgisk när man tänker tillbaka på låtar. Många minnen från glada ungdomsdagar dyker upp.
  Vi har en radiokanal här i norr som bara spelar låtar från 70,80 och 90 talet..och man får lite ”disco fever ” ibland.
  Så kopplar man av med lite meditationsmusik där emellan….Du kanske har tips på någon bra ?
  Kram
  Helena

 2. Hej! wow vilken nostalgi, jag har lyssnat på alla dessa skivor och har endel av dom. Det är förknippat med så mycket för mig som jag har glömt men nu kom det lite Flashback, tack för det Vivi. Ha en fin dag kram sandra

 3. Åh så spännande Vivi! Detta med musik och healing alltså. När mina föräldrar gick i skilsmässa i slutet av 80-talet blev ABBA:s musik min stora tröst. Därefter Eurythmics, men det var ABBA som bestod och gjorde mig till ett tvättäkta fan. Många gånger har jag undrat över varför just den musiken fick ett sådant enormt grepp om mig. Idag tror jag mig veta orsaken efter att ha läst din fina beskrivning om jordens änglar. Jag kan lugnt säga att jag har haft och har den uppgiften att hela. Gruppens medlemmar har därav inspirerat mig till insikt. Till helgen kommer jag sälja stora delar av min samling på skivmässa, Önska mig gärna lycka till bland alla energier!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *