Nu stundar min favorit sabbat Samhain – Vi bjuder bl.a. in de döda i vår ceremoni. Skapa en häxceremoni – Del 1

Vill du fördjupa din andliga och mediala förståelse?
Boken leder dig till nya insikter, högre kunskap och ger nycklar till hur man når sitt högre medvetande.
Köp boken här: 
Vägen till upplysning och det flerdimensionella medvetandet 

LÄS ett UTDRAG UR BOKEN:
Hur vi når den andliga världen

Nu stundar min favorit sabbat Samhain – Då bjuder vi bl.a. in de döda i vår ceremoni. Skapa en häxceremoni – Del 1 av 2

Äntligen så är det dags att fira min och häxgruppen absoluta favorit sabbat. Det är något magiskt över den hedniska Samhain som är grunden till både Halloween och Alla helgons dag.

I dag kommer första delen av två om Samhain där du får lite info och i morgon kommer det förslag på hur du kan skapa ett altare och göra en ritual för att fira Samhain själv eller med andra intresserade vänner.

Samhain är häxorna och de gamla kelternas nyårsafton. Det gamla årets död och det nya årets födelse då vintern börjar sin resa till dödsriket.

Slöjan mellan värdarna är nu så tunn så att vi kan bjuda in de bortgångna på andra sidan till att besöka oss. Gränserna luckras upp och allt blir synligt. Det är även en utmärkt tidpunkt för spådom och magi.

Den sista skörden

Vid Samhain så firar man den sista av de tre skördeperioderna med nötter, bär och en rejäl eldfest. Skörden har tagits in och allt är klart och övergången till den mörka och kalla delen av året där allt går i vila börjar. Det är slutet på en tillväxtcykel där en ny börjar ta vid.

Nu börjar den magiska mörka delen av året som symboliserar alltets död och att alla frön från all växtlighet har fallit djupt ner i den mörka jorden för att gå i vila för att sedan till våren kunna återuppstå.

Ljuset föds ur mörkret

För kelterna började dagen redan vid solnedgången då man ansåg att ljuset föddes ur mörkret.

Även om vi vill fördriva mörkret och vörda ljuset så hör de ihop och står i ett ömsesidigt beroende till varandra, för i mörkret finns fröet till alla våra potentialer.

I mörkret finns också vilan och reflektionen över det som komma skall och där kan man börja drömma om allt det nya som ska skapas.

Häxornas nyårsafton

När den gamla tiden går i dvala och dör så lämnar man allt bakom sig och går in i en ny cykel vilket man firar nu, därför kallas Samhain häxornas och de gamla kelternas nyårsafton,

Hedra förfäderna och bjud in andevärlden

Nu är det tid för oss att hedra och ära våra förfäder så tänk på de som inte finns med oss längre, det kan vara både människor och djur. Bjud in dem och välkomna dem i ditt hem.

Vid middagen så brukar man ställa fram en extra tallrik till de nära och kära på andra sida så att de kan fira måltiden tillsammans med oss. Om man vill så kan man ställa fram bilder på dem.

Har du djur i andevärlden så ställ gärna fram en matskål med mat.

Varför blev Samhain Alla helgons dag?

De kristna ville fördriva den hedniska traditionerna och vad kunde vara bättre än att göra sabbaterna till sina religösa högtider?

FÄRGER:

Svart, brons, guld, djupt röd och orange

SYMBOLER:

Röda vinet – manligt, solen Vita vinet – kvinnligt, månen

DEKORATION:

Pumpa, Torkade blommor, äpplen, kvistar, kottar, foto på bortgångna, dödskallar och ekollon. RÖKELSE: Äpple, helotrop, mynta, muskot, mejram, salvia.

MAT:

Pumpa, nötter, rotfrukter, kyckling, vin, vitlöksbröd, pumpa, cider och äpplen.

BESVÄRJELSER / RITUALER:

Ritualer för sådant man vill bli av med eller släppa.
Man kastar ofta skyddande besvärjelser.

ATT GÖRA:

När ni jordar er efter ceremonin med mat så ställer ni fram en extra tallrik till de nära och kära bortgångna och era förfäder.
Om någon i gruppen har gåvan att ta kontakt med bortgångna så kan ni ha en liten seans tillsammans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *