Öppna upp din medialitet – Lär dig pendla – Tips & råd

Jag rekommendera ofta pendeln som en första kontakt med energier om man inte har gjort något som bevisat sig medialt tidigare. Du kan även använda pendeln till spådom men det krävs då en hel del övning innan du helt kan få rätt svar.

Allt du behöver är en pendel, antingen köper du en färdig eller så gör du en själv. Du kan enkelt tvinna ett tunt snöre av sytråd och hänga ett hänge i den ena ändan, det får inte vara en knut utan tråden ska kunna köpa fritt, det går även bra med en kedja. Oftast använder man en kristall men det går även bra med någon annan sten, själv gillar jag rosenkvarts och ametist.

Många undrar vad det är de kommer i kontakt med? Det högre Jaget brukar jag svara. Du kommer i kontakt med den visdomen du redan har i ditt själsmedvetande, du har nämligen alla svaren redan. Du kan även komma i kontakt med din andliga Guide och andra vägledare.
Du kommer troligtvis att märka att pendeln har lätt att svara på frågor som du redan vet svaren på. Du kommer också att märka att svaren inte alltid stämmer i början. Pendeln påverkas nämligen lätt av din önskan, tanke och vilja. Med pendeln kommer du i kontakt med ditt undermedvetna men då egot ofta vill komma till tals så är det lätt att man får de svaren man önskar och inte de rätta. Vårt ego har nämligen som alltid lätt att ta överhanden, man behöver därför öva på att släppa egot och bara komma i kontakt med sin inre kunskap och vetskap. Det är den största utmaningen med att arbeta med pendeln, just att inte låta svaret påverkas av sin önskan, ibland kan det även vara rädslor som påverkar, vågar eller vill du du inte höra sanningen så kommer ditt ego troligtvis att bespara dig den.

När man arbetar medialt så handlar det om att släppa och bara känna in och ta emot utan att blanda in sina egna tankar och värderingar. Detta gäller inom all medial utveckling.

Men det är roligt att testa och man kommer till insikt med att vi och universum har större krafter som påverkar än vad vi vid första anblicken ser och upplever.

Låt pendeln öppna portar och spränga gränser för dig. Öva är nyckeln och hitta ditt sätt att arbeta med den.

1) Inled gärna med en stunds meditation för att få fokus och komma kontakt med ditt högre Jag.
2) Därefter ber du om beskydd från det vita ljuset och att du inte kommer i kontakt med någon annan än den energi som finns i det vita ljuset.
3) Var neutral inför svaret, du bör inte vara känslomässigt involverad i frågan. Du kan då själv påverka svaret med din tanke/ditt högre Jag. Öva på detta.
4) Var tydlig när du ställer frågor så att frågan och svaret inte kan misstolkas. Som du ropar får du nämligen alltid svar. Om du inte förstår din fråga så kommer du inte heller förstå svaret. En diffus ställd fråga ger ett diffust svar.

Ringa in svaret:
Ringa in svaret genom att dela in frågan i sektioner eller delar, för att minska alternativen.

Steg 1

Håll i pendelns snöre mellan tummen och pekfingret, låt pendeln hänga fritt.
Be pendeln markera JA genom att cirkla medsols.
Be pendeln markera NEJ genom att cirkla motsols.
Övningar som du sedan kan använda: Pendla Medsols = Ja. Motsols = Nej. Medsols = bra. Motsols = dåligt. Medsols = plus. Motsols = minus.

Pendeln kan i stället för att rotera svänga fram och tillbaka och sidledes. Märker du att den gör det i stället för att rotera så frågar du hur den visar JA och hur den visar NEJ. Pendeln brukar pendla fram och tillbaka för JA och sidledes för NEJ:

Övning 1

När du övar börja med att ställa frågor till pendeln som du vet svaren på.
Därefter ställer du frågor till pendeln där du kan kontrollera om svaren stämmer.
När du känner att du har övat tillräckligt och så kan du börja fråga om sådant du inte just nu vet svaret på.

Övning 2

Använd en vanlig kortlek, sök efter t ex hjärter kung.
Dela kortleken i 3 delar, fråga i vilken hög kortet ligger, dela därefter upp den högen. Fortsätt tills endast hjärter kung är kvar.

Övning 3

Ta 3 koppar. Lägg ett föremål under en av kopparna kontrollera var föremålet ligger med pendeln.

Övning 4

Innan du t ex ringer någon kontrollera med pendeln om personen är hemma.

Exempel på vad man kan använda pendeln till:

Kontakta ditt högre Jag.
Kanalisering.
Spådom.
Samstämdhet i relationer.
Valsituationer.
Kontroll av tidpunkter, tid /dag/månad/år.
Balansera chakran.
Mäta aurans svaga punkter via foto/ bild,
ok = medsols, inte ok= motsols.
Healing.
Utveckla din intuition.
Kontrollera hälsan via diagram.
Pendla in och ut energier.
Se om du är i balans, pendla över handlovarna, ska ge lika många utslag vid balans.
Se vilken mat/medicin/kosttillskott som är fördelaktig från diagram.
Kontrollera allergier.
Kontrollera jordstrålning och energifält. lejlinjer, curry och hartmann kors.
Hitta borttappade föremål.
Pendla över kartor.
Rena rum och platser.
Du kan själv göra olika diagram som du kan pendla över för olika frågeställningar och alternativ.
Du kan även rita ett bokstavs- eller sifferdiagram att pendla över.

Du kan pendla om det mesta, använd din fantasi! 

Gör ett eget diagram:

Rita en cirkel och dela in den i tårtbitar, hur många beror på hur många du behöver. Du kan t.ex. göra 29st för alfabetets bokstäver. Håll pendeln över mittpunkten, be pendeln skriva genom att pendla över bokstäverna ut i tårtbitarna i turordning. Man kan även göra ett sifferdiagram för att pendla på dagar, månader och år.

Du kan göra ett diagram över det mesta, använd din fantasi och öva. 

4 thoughts on “Öppna upp din medialitet – Lär dig pendla – Tips & råd

 1. Hej Vivi,

  Har testat med pendel några gånger. De första gångerna frågade jag försiktigt om min guides namn och fick svar och det var samma alla 3 ggr och att hen kom från den ljuset.
  Nu sist frågade jag om kännetecken på guiden fick då svaret HORN då blev jag oroligt samt kände en energi över mig. Som jag snabbt skakade av och bad till Buddha.
  Har jag inte beskyddat mig tillräckligt och fått in oönskade energi?
  Hur blir jag kvitt med denna energi som kan finnas kvar?

  1. Hej! Det är troligtvis din underliggande rädsla som du svara på. Det är därför det krävs mycket träning då vi själva kan påverka det som kommer. Kramar vivi

 2. Hej, jag upplever att pendeln ger olika tecken för ja och nej. Alltså att den hoppar mellan ibland pendla för ja/nej och sen helt plötsligt ändra till att cirkulera till svars. Detta gör mig förvirrad. Hur bör ja tänka eller göra?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *