Tips på hur man vet att man är i kontakt med hög andlighet vare sig det är andliga vägledare, gurus eller personer.

När jag lärde mig kanalisera vägledare för många år sedan så fick jag lära mig hur jag skulle märka skillnad på mörka och ljusa energigestalter som kom igenom. Det finns både ljusa och mörka energier i universum då allt har sin motsats och det är inget konstigt med det. Precis som Yin & Yang bara är kompletta tillsammans så behövs alla energier till olika ändamål.

De mörka energierna ska man dock försöka låta bli att kommunicera med då de kan dra ner och dränera en på energi och risken är att vi inte ser klart utan går efter deras vägledning vilket kan få jobbiga konsekvenser då deras uppgift inte är att vägleda, och i slutändan kan man känna sig lurad. Så man ska vara rädd om sig och precis som i verkliga livet så har man inget i de mörka gränderna att göra.

Jag ser inte de mörka energierna som satan eftersom jag inte tror på Gud, utan alla energier i universum har sitt berättigande på sin plats. Allt är inte till för att kommunicera med eller ta information ifrån men om vi väljer att öppna upp för allt så kallar vi även på de energierna. Därför är det viktigt att både be om beskydd och kunna identifiera den ljusa energin.

Detta har jag alltid lärt ut på mina kurser då många är oroliga för att de ska komma i kontakt med en obehaglig energi. Det är väldigt lätt att känna skillnad om man vet hur man ska göra bedömningen.

En kärleksfull Guide, vägledare, ängel mm säger inte:

Du är högre än andra
Du är bäst
Du har en viktigare uppgift än andra
Du måste utveckla dig
Du måste ha kontakt med mig

Jag vet din väg
Dina arbetsmetoder är högre, bättre och effektivare än andras
Denna vägen är den enda rätta
Jag kommer att göra dig högre än alla andra

Jag är högre än andra
Jag är viktigare än andra
Jag är den enda du kan arbeta med
Jag är bäst och högst

Ödmjukt säger de i stället:
Jag finns här och om du vill utvecklas, behöver hjälp eller stöd. Då kommer jag att vägleda dig.

Detsamma gäller när vi träffar på andliga personer.

Sätter de sig på höga hästar och beter sig som att de är gurus och minsann förkunnar visdom och kunskap som ingen annan når. Då ska du vara försiktig, du kan vara i kontakt med helt fel energier och det är möjligt att personen själv tror på det den säger. Ödmjukhet hör nämligen ihop med andlighet.

Det går att vilseledas till en början när man tror att man har råkat på en person eller vägledare som lovar guld och gröna skogar och får oss att tro att de är högre än andra. Men efter ett tag så dimper man i energin och kan bli både smådeppig och ledsen utan att förstå varför. Då är det bra att ha ett kontrollsystem där man kan se vilka kriterier som en sann person/vägledare har.

De finns psykiskt instabila personer och narcissister i alla branscher så låt inte människor vilseleda dig bara för att du så gärna vill ha någon som visar vägen. Lyssna inåt och fråga dig om det känns rätt, bra och trovärdigt.

Låt kunskapen och praktiserande tala, inte egot. Ju större egot är ju mer har man gått på myten om sig själv.

Kram och namaste

20 thoughts on “Tips på hur man vet att man är i kontakt med hög andlighet vare sig det är andliga vägledare, gurus eller personer.

  1. Tack för upplysningen detta gäller att läsa några gånger så att lärdomen sitter på rätt ställe där inne ha en fin dag kram 🙏🌹🌞❤

  2. Tack för förklaringen.Mycket bra skrivet. Ska fortsätta stämma av med min inre känsla i ALLA möten. Allt väl för det högsta bästa.

  3. Tack för att du delar med dig🙏Jag blir oftast varm i hjärtat när jag jobbar med energier och en rolig sak hände i veckan då jag städade och gick på känslan då det gällde färger på gardiner, flyttade växter, prydnadssaker osv, jag var så varm i hela kroppen ända ut i fötterna, då visste jag att jag gjort rätt och följt energierna för mitt hem. Visst är det härligt är så tacksam💕

  4. Hej Vivi! Jag vill bara tacka dig för att du startat tarotguiderna och för att du har så bra vägledare där. De har hjälpt mig så otroligt mycket de senaste månaderna, både via linjen och via bloggarna. Jag har börjat hitta min andliga sida mer och mer och börja förstå mig själv nu. Har börjat meditera och lyssna på mig själv. Jag har en bit kvar, men återigen tusen tack för att du och vägledarna finns! Kram <3

  5. Hej. Om man skulle behöva få vägledning i en livssituation, kan man boka tid med dig då? Mvh Helen

  6. Bra att du klargör detta. Jag fick till mig en obehaglig “energigestalt” vid en djup meditation. Han visade sig som en mycket vacker ung man helt i guld. Jag var helt fascinerad av hans ansikte när jag registrerar att mitt hjärta slår helt våldsamt och min kropp gör sig redo för strid. Jag skickade då en tanke att bara de som är goda får vara här. Varvid han försvann. Det skrämde mig så att jag aldrig mer vågar göra om det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *