Vad är ett magiskt sigill och hur använder man det?


Vad är ett magiskt sigill och hur använder man det?

Ordet sigill härrör från det latinska ordet sigillu som betyder “försegling” och det hebreiska ordet segula som är kopplat till någon form av talisman.

Ett sigill är en personlig magisk signatur, bild eller symbol som är laddat med ett specifikt syfte som endast ägaren har vetskap om. Man använder sig av en symbol eller bild för att manifestera ett specifikt resultat. Det finns även kända sigill som används av många. Det används som en magisk nyckel för att låsa upp en viss energi eller för att skapa förändring.

Sedan medeltiden har man använt sig av sigill vid ceremoniell magi när man öppnar eller försluter något och för att åkalla änglar eller demoner. Om ett sigill är positivt eller negativt, gott eller ont, svart eller vit magi är inte förutbestämt utan beror helt på skaparens avsikt.

I en magikers grimoires (en samling texter och instruktioner från olika sorters magiskolor) hade man listor över olika varelsers sigill vilket var samma sak som deras namn. På så sätt kunde en magiker ha en viss kontroll över dem.

Även om olika magiska sigillsystem alltid har funnits så har Austin Osman Spare som var verksam tillsammans med Aleister Crowley introducerat det system som används idag.

Några av de mest kända sigillen är Kung Salomons, ärkeängeln Metatrons, Atlantis, egyptiernas och stjärnvarelsernas.

Man använder sig av sigill när man gör trollformler, försluter en plats eller ett kärl, skapar tankeformer, för att manifestera en avsikt eller önskan samt för att kalla på olika varelser. Man kan även använda dem för att aktivera skapade energiformer eller gestalter. Man kan också använda ett sigill när man vill få en önskan att ta en fast form. Genom att använda sig av en bild eller symbol så kan man fokusera kraften i det undermedvetna sinnet och på så sätt få det att manifestera sig i vår verklighet.

Att ladda ett sigill

Visualisera sigillet eller håller i det samtidigt som du fokuserar på dess avsikt. Du laddar det då samtidigt med din energi och vad det ska manifestera.

Du kan även själv skapa ett under tiden som du fokuserar på dess avsikt. Du kan även fokusera på det i en meditation där du bjuder in en specifik ängel, gudom eller under bön.

3 thoughts on “Vad är ett magiskt sigill och hur använder man det?

  1. Hej!
    Har läst igenom allt och stegen i hur man skapar ett sigill.
    Det jag funderar över är att jag inte hittar steg 1, vad är steg 1?
    Med Vänliga Hälsningar Heidi

    1. Du kanske inte såg det men jag hade skrivit 2 st steg 2, så det logiska är att den 1:a 2:an är steg 1. Kram och ha en fin dag vivi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *