Vad är det med människorna? Ni skrämmer fan skiten ur mig!

Världen kan vara en skrämmande plats att leva på, inte minst på grund av att det finns en massa människor här. Den ena galnare än den andra. Mest skrämmer det mig att dom som borde visa på sunt förnuft i slut ändan ofta saknar det. Vilka ska vi då lita på? Förlita oss på?

Då jag precis som resten av mänskligheten finns på facebook så slås jag av det faktum att människor står för en massa åsikter utan att tänka på vilka följderna skulle bli om man infriade dom tankbefriades önskningar. Att gå med i en “Hat-grupp” har blivit kult och coolt. Mig får dom bara att må illa.

Vi skulle defenitivt ha dödsstraff! Jajamensan! Vi skulle utan rättegång hänga ut och avrätta pedofiler, våldtäktsmän och mördare…när det passar oss såklart. Alla innan dom ens har fallit och utan tanke på att det ibland blir fel och behöver ändras. Då säger vi bara ojsan eller gråter framför tvn för att vi har ett så GRYMT system som avrättar oskyldiga….inte vårat fel.

Man bör vara konsekvent i sin uppfattning. Dödstraff är ingenting som jag tar lätt på iaf, tycker inte om att använda ordet ens. Men det är jäkligt coolt att gå med i en grupp som står för sådanna åsikter. Vill verkligen alla dessa människor ha dödstraff i Sverige?

Hur förvånade ska vi igentligen bli när en hel ort mobbar en flicka som blivit våldtagen? Sedan mobbar alla på facebook ALLA på orten genom att dra ALLA över en kam…så är man igång igen…..

Alla hoppar gladeligen in i alla dessa HATA-grupper och känner sig så stolta och står för sina radikala åsikter…eller? Tänk att det alltid händer någon annanstans och någon annan. Och att alla andra än vi själva har fallenhet att falla för “masshypnos”. Alltid “Vi och Dom”…alltid! Dom som inte är lika smarta som vi, dom som är lättlurade och går på allt, dom som utan att tänka sig för står för andras åsikter och inte för sina egna……Alltid dom och aldrig jag, för jag är bättre, jag står över sånt………

Hur många är vi inte som gärna låter oss luras av andra för att det ska passa det vi så gärna vill tro? Brist på ödmjukhet är mänsklighetens största fiende…..och fall.

Jag kanske är naiv men jag tror på rehabiltering så långt det går och är möjligt. Alla liv har ett värde och visst kan det vara svårt att förlåta vissa brott men ändå…….

Man ska ta sitt straff och om det är möjligt så ska man få en andra chans. Är det däremot inte möjligt så får vi kasta bort nyckeln men döden……aldrig i min värld.

Öga för öga är ett förlegat synsätt och jag tror inte att ett offer är betjänt av att någon dör.

Antingen är man för eller så är man emot. Det finns inget….ibland. Vi har problem i samhället men jag tror inte döden är lösningen….för någon…..

Kram Princess 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *