Vägledd meditation – Akasha Krönikan “Läs i din Livets Bok”

Vägledd meditation – Akasha Krönikan – Sveriges största mediala portal – Vivi LindeTarotlinje, Bloggportalen Andlig Livsstil, Mediumpodden, Veckans astro/tarot, artiklar & meditationer

Akasha Krönikan – Här delar jag med mig av min populäraste meditation. Jag har gjort den i ca 10 år och den är både kraftfull och spännande. Den har varit en ständigt återkommande meditation på mina kurser

Pendel

Kabbala

Kabbala är ett gammalt “religiös” system inom mysticismen, man behöver nödvändiggtvis inte vara religiös för att utöva den även om den hör hemma i den judiska traditionen.Det ena är inte mer rätt än det andra.

Kabbalan är i huvudsak en vetenskaplig teori, ett magiskt system om universum och de högre andliga planen och dess ordning och om hur vi kommer i kontakt med dem.

Genom bön och meditation kan man komma i kontakt med det gudomliga i korta intensiva ögonblick.

Akasha Krönikan – Akasha Arkivet

Akasha krönikan är en form av tidskrönika som finns i det universella Akasha arkivet. Den registrera alla händelser i ett register på en icke-fysisk existensnivå. Alla våra liv skrivs ner i denna krönika, Mystiker och andliga personer har genom tiderna haft förmågan att kunna läsa denna krönika och på så sätt komma i kontakt med framtida händelser. I både Gamla som Nya testamentet talas det om ett livsregister som går under namnet Livets bok.

Ärkeänglarnas värld – Briah

När vi i meditationen ska träda in i Kabbalans värd så befinner vi oss i den näst högsta världen och i den 3:e dimensionen/Sefiorot Briah – Ärkeänglarnas värld, här möter vi Tzaphkiel (Guds kunskap). Han står för förståelse i Livets träd.

Lyssna här!

Meditera

Du följer med han i meditationen, det finns många stigar som leder till andra upplevelser i Livets träd så håll din Ärkeängel i handen hela tiden så du blir vägledd till just din upplevelse.

Läs igenom meditationen innan du börjar. Om du är erfaren så kan du meditera och snegla i texten under tiden. Annars är det bästa att läsa in den på tex din Iphone eller att du ber någon läsa meditationen för dig medan du utövar den.

Meditation – Akasha krönikan

1. Sätt dig bekvämt och låt dina fötter vila avslappnat på golvet.

2. Ta några djupa andetag, och för varje andetag så känner du hur du går djupare och djupare ner i avslappningen. Slappna av. Sen känner du hur avslappningen sprider sig i hela kroppen.

3. Känn hur det går ett rotsystem ut från dina fötter och hur det slingrar sig längre och längre ner i jorden. Känn hur du når jordens mitt och hur du är fast förankrad i Moder jord, du känner dig trygg och omhändertagen.

4. Känn sen hur dina fötter slappnar av och hur avslappningen sprider sig upp genom dina underben. Slappna av.

5 Känn sen hur avslappningen sprider sig upp genom dina knän och upp genom låren. Känn hur din lår vilar mot underlaget du sitter på och du känner fullständig avslappning.

6. Därefter fortsätter avslappningen till rumpan och upp genom ryggraden, hela vägen upp. Därefter känner du hur den sprider sig ut i hela ryggen. Slappna av.

7. Sen känner du hur du slappnar av i underlivet, och magen.

8. Därefter så känner du hur avslappningen fortsätter upp i bröstkorgen. Du tar några djupa andetag, och för varje andetag så känner du hur du går djupare och djupare ner i avslappningen. Du känner hur andningen går in och ut ur kroppen. Slappna av. Sen känner du hur avslappningen sprider sig i hela kroppen.

9. Känn sedan hur avslappningen fortsätter upp i halsen, käkarna och ansiktet. Slappna av.

10. Därefter känner hur avslappningen fortsätter upp på hjässan. Slappna av.

11. Känn sedan hu avslappningen rinner ner i nacken, och ut i axlarna. Slappna av.

12. Därefter slappnar du av i överarmarna. Slappna av.

13. Sen slappnar du av i underarmarna, händerna och fingrarna. Slappna av.

14. Du tar sen några djupa andetag, och för varje andetag så känner du hur du går djupare och djupare ner i avslappningen.

15. Därefter så känner du hur avslappningen fortsätter upp i bröstkorgen. Du tar några djupa andetag, och för varje andetag så känner du hur du går djupare och djupare ner i avslappningen. Du känner hur andningen går in och ut ur kroppen. Slappna av.

16. Sen känner du hur avslappningen sprider sig i hela kroppen.

17. Andas in och räkna till fem, andas ut och räkna till tio. Fortsätt så tills du känner att du hamnar i en jämn rytm.

18. Visualisera att du befinner dig i en stor vacker sal, väggarna är sammets svarta, och du ser svarta stearinljus i pampiga och vackra kandelabrar som sprider sitt varma ljus i rummet. Du ser också ett vackert altare som har en vacker svart altarduk, du går fram till detta altare och faller ner på knä.

19. Du ser ett föremål ligga på altaret, se efter vad det är för något. Ta en stund och bara känn in vad föremålet symbolisera för dig.

20. Du ser också ett tarotkort, oavsett om du vet vad kortet betyder så bara ta dig en stund och känn in kortet, det ligger ett budskap i detta kort inför din framtid.

21. När du känner dig redo så tittar du åt höger, där ser du en dörr. Gå fram till dörren. Lägg handen på handtaget och öppna.

22. utanför dörren står Ärkeängeln Tzaphkiel. Se på din ängel och ta in intrycket. Känn också in den kärleksfulla energin som strålar emot dig. Se sedan hur Ärkeängeln sträcker fram sin hand mot dig och tar din hand i sin.

23. Tillsammans så börjar ni gå stigen framåt. Känn hur du blir gudomligt vägledd.

24. Efter en stund så ser du ett stort vackert bibliotek som tronar upp sig mot himlen. Du har kommit till Akasha arkivet.

25. Du går tillsammans med din Ärkeängel som du fortfarande håller i handen fram till detta unika bibliotek. Tzaphkiel öppnar dörren och ni går in.

26. Om du vill så kan du gå runt i detta arkiv en stund och bara känna in. Du ser att det är fullt med böcker överallt, böcker med människors liv som de nu lever, har levt, och kommer att leva.

27. Kanske känner du själv instinktivt var just din Akasha krönika för detta liv finns. Om inte så kan du be Tzaphkiel visa vägen.
28. När ni kommer fram till din bok var uppmärksam på var den befinner sig och i vilket skick. Vad säger det dig om var du befinner dig andligt just nu? Känns det som att du är i kontakt med din bok?

29. Ta sedan med dig boken och sätt dig på en stol som står i rummet. Lägg den i ditt knä, och lägg dina hände på den, och känn in, får du några förnimmelser? Hur känner du dig? Vilka känslor väcks? För du några bilder, färger, symboler, ord eller meningar till dig?

30. Ställ sedan en fråga till boken. (Om du är ny på detta så ställ en enkel fråga i början, en fråga där svaret är lätt att ta till sig och inte är alltför betydelsefull för dig. Du ska inte vara alltför känsligt involverad. Det är lättare att höra svaret som nybörjare om man inte har för höga krav och förväntningar. Det gäller att ha en viss distans till frågan så inte egot går in och svarar. Allt eftersom man övar och blir duktigare på att lyssna så kan man även öka nivån på frågorna). Känn in svaret.

31. Sitt sedan med boken en stund, kanske bläddrar du i den, kanske ser du vad som står eller så ser du bilder. (Hur man får information kan se väldigt olika ut, en del läser och andra ser bilder eller som i en film. Det kan också vara så att man bara förnimmer vad som finns i boken, kanske kommunicerar du på något annat sätt med din bok, lägg ingen värdering i hur du får information, vi är alla unika och kommunicerar på olika sätt. Det finns inget rätt eller fel sätt)

32. När du känner dig färdig så ställer du tillbaka boken i hyllan och tackar för upplevelsen, du tar Tzaphkiel i handen och tillsammans lämnar ni Akasha arkivet.

33. Ni vandrar stigen tillbaka till dörren. Där tackar du Tzaphkiel. Du går sedan fram till dörren och går in.

34. Du återvänder till altaret och faller ner på knä. Deäefter så tar du den tiden du behöver för att återvända. När du känner dig redo så öppnar du dina ögon, du är tillbaka.

35. Skriv ner din upplevelse.

Akasha-biblioteket: Vad du behöver veta om den mystiska platsen!

De akashatiska registren är källan till all kosmisk kunskap, inspiration och insikt. En plats där alla uppteckningar av mänskliga erfarenheter finns. Det sägs att i detta mystiska bibliotek kan du hitta all information om vad som helst och vem som helst. I det här blogginlägget kommer vi att berätta allt du behöver veta om det Akashaiska biblioteket och dess betydelse i våra liv. Fortsätt läsa för att upptäcka varför det är så viktigt och hur det kan påverka ditt liv.

Vad är det Akashaiska biblioteket?
Akashabiblioteket är ett osynligt, eteriskt bibliotek som ligger på astralplanet. Det är en upptagning av alla tankar, handlingar och känslor som någonsin har uttryckts i hela universum. Typiska böcker består av papper, läder och bindning, men de akashatiska registren består av en substans som kallas “Akash”, som också kan kallas “astral materia”. Det akashatiska biblioteket är en plats där all kunskap lagras och bevaras; det är både en registrering och en förvaringsplats för information. Det akashatiska biblioteket registrerar inte bara vad som har hänt i det förflutna, utan det innehar också uppgifter om vad som kommer att hända i framtiden. Detta är en av anledningarna till att det är så viktigt att få tillgång till detta bibliotek för dem som är på väg mot självförverkligande.

Ursprunget till det Akashaiska biblioteket
Ordet Akashic kommer från ett indiskt ord som betyder “himmelskt” och “tidlöst”. Det akashaiska biblioteket är också känt som “all kunskaps bibliotek”, “livets bok” och “universums bok”. De gamla indiska rishis som upptäckte biblioteket tros ha hållit informationen dold och gett ledtrådar i sina skrifter så att den senare skulle kunna dechiffreras och förstås. Någon gång mellan 500 och 800 f.Kr. insåg rishierna att denna information skulle behöva bli tillgänglig för alla. De insåg också att om den dechiffrerades kunde den förändra världen som vi känner den. Rishis beslutade att hålla den hemlig så att den kunde användas för att förbättra världen. Det var bara Rishis själva som kunde få tillgång till informationen. Rishis trodde att det enda sättet att förändra världen var att hjälpa människor att förändra sina egna liv. De trodde att detta endast kunde uppnås om alla hade tillgång till informationen i Akasha-biblioteket.

Hur får man tillgång till Akashic Records?
Det första man bör veta är att man inte fysiskt behöver gå till ett bibliotek för att få tillgång till Akashic Records. Detta beror på att Akashic Records inte är ett fysiskt bibliotek. Akasha-uppteckningarna är summan av all kunskap, erfarenhet och information i universum – de existerar på en eterisk plats som är skild från tid och rum. Akasha-uppteckningarna innehåller alla våra erfarenheter, tankar, känslor och känslor. Du kan få tillgång till Akashic records genom meditation, divination eller genom att använda en pendel. Du kan också ställa en fråga och sedan använda en pendel för att hitta svaret. För att göra detta måste du vara öppen för att ta emot den information du ber om.

10 saker du kan lära dig av Akasha Records

 • Det förflutna, nuet och framtiden – Akasha-uppteckningarna innehåller uppteckningar om allting, både det förflutna, nuet och framtiden. Många tror att det är Akasha-uppteckningarna som ger synska personer sin insikt i framtiden. – Andras erfarenheter – Akasha-uppteckningarna innehåller andras erfarenheter utöver dina egna. Detta innebär att du kan få tillgång till andras erfarenheter och lära dig av dem genom att ansluta dig till Akasha-uppteckningarna. – Själens erfarenheter – Själens erfarenheter är inte bara från det aktuella livet utan från alla de livstider som själen har varit inkarnerad på planeten. – Karma – Karma är den skuld man har till universum för dåliga eller ohjälpliga handlingar. Akasha-uppteckningarna innehåller uppteckningar av alla dina dåliga och ohjälpsamma handlingar, liksom de goda som du har gjort. – Hälsa och sjukdom – Akasha-uppteckningarna innehåller information om dig och dina energisystem. Detta innebär att du kan få tillgång till Akasha-uppteckningarna för att ta reda på varför du mår dåligt, vad som orsakar sjukdomen och hur du kan bota den. – Tidigare liv – Akasha-uppteckningarna innehåller uppgifter om alla livstider som du har upplevt. Genom att få tillgång till Akasha-uppteckningarna kan du ta reda på vad ditt syfte är i det här livet och vad du behöver göra för att uppfylla det syftet.

3 tips för att hjälpa dig att kommunicera med Akasha Records.

 • Avslappning – De akasiska arkiven reagerar på dina tankar och känslor. Om du är stressad, orolig eller har negativa tankar och känslor kommer Akasha-uppteckningarna att påverkas av detta. Om du däremot är avslappnad och lugn kommer Akasheregistren att reagera mycket mer positivt. – Fokusera på vad du vill ha – När du vill få tillgång till Akasha-uppteckningarna vill du vara tydlig och specifik med vad det är du vill veta. Om du är för vag kommer du inte att få något svar. – Lita på – Det är viktigt att lita på den information som du får från Akasha-uppteckningarna. Du behöver inte agera på allt du ser, men du bör lita på att informationen kommer från en bra plats.

Slutsats
Det Akashatiska biblioteket har varit en plats för kunskap i tusentals år. Det är en av de mest kraftfulla platserna i världen och kan hjälpa dig att ta reda på mer om dig själv, dina tidigare liv och till och med din framtid. Det Akashatiska biblioteket är en plats där alla register över tankar, känslor och handlingar lagras. De akashaiska registren är källan till all kosmisk kunskap, inspiration och insikt. En plats där alla uppteckningar av mänskliga erfarenheter finns. Biblioteket innehåller alla register över allt, både bra och dåliga, och du kan använda det för att lära dig av det förflutna och planera för din framtid.

10 thoughts on “Vägledd meditation – Akasha Krönikan “Läs i din Livets Bok”

 1. Går in till altaret där ett otroligt vackert kors ligger. Ser mig om efter ett tarotkort men hittar inget. Går ut genom den vita dörren med guldhantag och emot mig kommer ett vitt starkt sken. Går ut och ser den vackra ängeln med sprakande vita vingar. Följer honom i ljuset till andra sidan och ser det otroligt stora vackra palats som är biblioteket. Jag står utanför ett tag och gråter,gråter av tacksamhet och lycka att få besöka mitt hem. Går in och ser böcker runt i väggarna i flera våningar. Ser min bok lysa mot mig på våning två. Ett slags märke finns på min bok(ska kolla upp det sen) håller hårt om boken, mitt liv och gråter en stund igen. Öppnar sakta och ser det står min ålder i dag. Ser ett stort hjärta. Ser även min själsvän min man jag inte träffat ännu men får bekräftelse på att han snart kommer. Ser bilder hur han uppvaktar mig och överröser mig med kärlek. Jag blir så lugn o får bekräftelse på det jag redan vet ska hända. Med ett leende säger jag till min ängel nu är jag redo för resten av mitt liv. Han följer mig tillbaka o ropar , mormor du ska nu äntligen bli mormor.♡♡♡♡ tack!

 2. Hej Vivi!
  Använder just nu ofta de kansliseringar du delat med dig av. Så starka och ger mig så mycket. Så tacksam av allt jag får som du delar med dig av.
  Häromdagen provade jag denna med ett besök i Akasha biblioteket. Jag har aldrig tidigare i meditationer varit där.
  Jag fick en en väldigt stark känsla av det gamla Egypten och min koppling dit. Det blev nästan lite för strakt energi.

  Kan känslan vara olika? Får man (möts av) det man behöver just nu när man besöker Akasha?
  Egypten är mig nära men blev ändå väldigt förvånad över att känslan var att min bok finns i en avdelning med en samling från gamla Egypten.

  Hoppas du kan ge mig lite svar på mina frågor.
  Hälsningar
  Cecilia ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *