Alltid måste någon klaga…

Tänk om människor ändå lade ner lika mycket tid på att rannsaka sig själva som de lägger ner tid på att kritisera och peka finger åt andra. Mitt i natten får jag ett mail från någon som anser sig ha rätt att lägga beslag på någon slags sanning om hur jag ska leva mitt liv och vem jag är….
Jag kan bli så trött på att människor älskar att kritisera och sänka. Vissa gör allt för att suga livsglädjen ur andra. Kritiken “i all välmening” är den obehagligaste,  passiv aggresivitet är lömsk…man liksom måste dit med dolkstöten även om man lika gärna kunde låtit bli.
Mail facebook:
J upplever att ibland speciellt på sistone i ditt inlägg så visar du din glädje eller vad som helst i form av skålande av vin el schampagne .. Det är så underbart att du kan njuta av stunden m din kära … Samtidigt kan jag uppleva att det kan ge fel signaler till de målgrupp el ensamma kvinnor o män som vänder sig t andligheten.
Hmmm…..
Jag bläddrar därefter tillbaka i mina facebook statusuppdateringar ända till 1dec för att se hur de har sett ut senaset 1,5månaden
Resultat:
2 ggr (denna helg) har jag skrivit att jag dricker alkohol i hemmets lugna vrå
1gång har min kille taggat mig när jag skålar i champagne (Nyårsafton)
1gång har 1 vän taggat mig i en bild.
1gång har jag taggat 1 vän.

Helt plötsligt så är alla mina andliga statusar och blogginlägg som jag gör hela tiden ingenting värt utan man ser bara felen jag gör.
Jag ber inte om ursäkt över vem jag är, jag bloggar så den saken är jag ganska öppen med. Jag är en helt vanlig kvinna som dessutom är ett medium. Jag tar ansvar för mitt liv men är inte perfekt.
Om det är något som är viktigt för mig så är det att visa att vi medium är helt vanliga människor, vi är inga perfekta Gurus som bör sitta på ngn piedestal. Jag har inget behov av att dölja vissa saker för att framställa mig som finare eller bättre utan jag vill att människor ska tänka “kan hon så kan kanske jag med”. Det är mitt budskap och för mig är det viktigt att människor ska känna att jag är “vanlig”. det river murar och bjuder in.

Jag har själv varit gift med en alkoholist i 15år, jag vet att det har ingenting med andras budskap eller vilja att göra. Då hade jag fått honom att sluta, i stället är han tyvärr död. Att bli alkoholist handlar om andra saker när vi rör oss bland vuxna människor. Och att omgivningen tar ett glas vin då eller då har ingen betydelse. Att jag de sista åren nästan aldrig drack alkohol i hans sällskap förändrade ingenting..

Nej, jag kommer fortsätta att vara mig själv, jag är en 49årig kvinna som ingen behöver sätta på plats, gillar man inte mig och mitt sätt att visa mig på så får man helt enkelt gå vidare, priset man får betala för att behaga alla andra är jag nämligen inte beredd att betala.  <3
Ha en underbar dag och låt ingen definiera vilka ni är eller säga hur ni ska vara!
4 (3)

6 thoughts on “Alltid måste någon klaga…

  1. Det va ett bra svar Vivi tror ofta att det är människor som inte hittat sig själva och är avundsjuka på oss som står starka i det vi tror på och kan förmedla det till andra. Fortsätt vara den du är annars är du inte Vivi som jag tycker om och respekterar för att du just är Vivi, kram Gunnel

  2. Vivi det finns alltid folk som tycker en massa saker! Det är många som ser upp till dig och många som är avundsjuka ! Jag gillar din stil! Låt inte tråkmånsarna stjäla din energi! Jag tycker du är perfekt som du är! Mera bubbel åt torrisarna!

  3. Det är stört omöjligt att behaga alla. Det kommer alltid att finnas andra som ska klaga på någon liten sak. De går typ i taket då de ser att andra är annorlunda eller njuter av livet på ett annat sätt. Eller vad det nu kan vara. De letar fel hela tiden.
    Vi människor måste helt enkelt lära oss att acceptera andras sätt att vara.
    Skåla vidare du. Det är inte ditt ansvar att tänka på alla miljoner människor som har tillgång till din blogg eller facebook, eller vad det nu kan vara.
    Ha en fin dag.

  4. Bra Vivi, du är fantastisk så som du är. Vi är alla unika och så ska det vara. Var dig själv det har vi andra mest glädje av. Tack för allt du delar med dig. Varma kramar till dig. //Gunilla

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *