Den andliga villfarelsen är vår största utmaning

Vill du fördjupa din andliga och mediala förståelse?
Boken leder dig till nya insikter, högre kunskap och ger nycklar till hur man når sitt högre medvetande.
Köp boken här: 
Vägen till upplysning och det flerdimensionella medvetandet 

LÄS ett UTDRAG UR BOKEN:
Hur vi når den andliga världen

Den andliga villfarelsen är vår största utmaning

Det är enklare och bekvämare att följa den som talar om för människor att de kollektivt utan egen ansträngning är på väg mot en högre frekvens och dimension. Än att följa den som säger att ditt arbete idag avgör din nivå imorgon eller om tio år. Ingen av oss som vill växa andligt kommer runt vårt inre arbete, så är det bara.

Vi står alla inför valet att vara följare eller skapare. Det man missar när man försöker ta till sig andras ord, kunskap eller erfarenhet som sin egen är hur fantastisk den egna resan är när man jobbar med sin personliga, andliga och mediala utveckling. Det är även det som kommer att ge den största utdelning, i stort sett den enda utdelningen. Praktiserandet är nyckeln och resultatet som kommer ur det är belöningen.

Praktiserandet är även det som kommer att skilja agnarna från vetet då svar endast kommer när vi agerar i enlighet med vår frågeställning.

Och bevis får vi endast när vi har testat hållbarheten i vår tro och det vi gör.

Den som tror på förenkling och quick-fix kommer att bli besviken då resultatet inte kommer att stämma överens med förhoppningarna. Jag ser tyvärr alltför många som står och stampar och väntar på att de ska höjas till en annan dimension för de har blivit lovade det av någon guruliknande person.

Här och Nu är det viktigaste människan har att lära sig på jorden, därför är meditationen revolutionerade, för den tar oss exakt dit där vi är i detta ögonblick, där vi är i ett skapande, där vi ska utvecklas ifrån, och sätter oss i kontakt med våra inre mysterier, nycklar och svar. Här och Nu är allt vi har, det kan tyckas futtigt men det är ett helt universum att utforska och växa i.

Under flera år nu har det pratats om att ”det är nu det händer, nu går vi upp i en högre dimension” utan att något datum är fastställt eller preciserande av hur detta kommer att gestalta sig rent praktiskt på jorden. Och vad är NU? Idag? Närmsta 100åren? Eller kanske detta århundrade? Och vad exakt är det som ska hända? Mycket fluff-fluff har jag sett och hört som iaf får mig att dra öronen åt mig.

Ska jorden sluta att vara den läroplats den är? Möjligt, men då måste själen ändå ta sig till en annan plats för liknande utveckling som finns här och för att lära sig vissa läxor. Vad får oss att tro att det är något fel på jorden som läroplats?
Är det månne vårt mänskliga ego som tycker att vi förtjänar något bättre eller att just vi är utvalda till att få en lite gratisskjuts uppåt?

Det kommer alltid att finnas högre och lägre dimensioner och de mitt i mellan för annars skulle balansen som är baserad på de två motpolerna i universum upphöra. Vi kommer inte ifrån mörkret och ljuset, agerandet och passiviteten eller det kvinnliga eller manliga för att det är vad universum består av. Utan de energierna så får vi ingen rörelse. Det är först när vi kommer till den högsta dimensionen som motsatserna upphör, men då har vi samtidigt andra platser där de är allt. Vi når det högsta medvetandet en dag men för att ta oss dit så måste själen utvecklas. Så själens olika utbildningsnivåer kommer vi inte ifrån oavsett om den sker här eller någon annanstans. Så i sig är det ointressant eftersom vi är här en väldigt kort stund för att sedan återfödas någon annanstans eller här igen, om det är just den kunskapen eller karman som efterfrågas. Så det blir ändå ”same same but different” om ni förstår vad jag menar.

Nu har jag inte koll på vad alla gör men jag ser mycket flumhumbugg i den andliga och mediala branschen där man nöjer sig med att man känner sig lite ”annorlunda eller konstig” en dag för att man ska få en bekräftelse på att stora saker är i görningen. Det är mycket att känna efter för att känna sig som en del i gänget. Man göder känslan av att få vara utvald och speciell. Snacket om vilka som är vakna och vilka som sover, vi och dem, vi de upplysta och de som inte kommit lika långt skrämmer. Det känns väldigt långt ifrån vad ren andlighet står för, låter mer sekt betonat. Speciellt när det kommer från människor som själva har pratat om när de har blivit lurade, eller när de lurat sig själva, eller agerar på ett sätt som gör att man kan fundera över det psykiska måendet.

Men oavsett så behöver vi inte sitta och vänta utan vi kan alla höja vår vibration här och nu genom att lägga ner tid och energi på vårt arbete genom att växa och förkovra oss andligt, dela med oss av vår kunskap, samt verka i kärlek både när det är enkelt och när det är en utmaning samt jobba på förlåtelse och icke dömande. Vi kan ju alla börja där. Vi måste praktisera våra läror annars så blir det bara ytligt fluff-fluff.

Vi kommer inte alla att bli Dalai Lama i morgon…

Vad ni än väljer att tro på eller vem ni än väljer att följa så var kritiska och ifrågasättande. Allt är inte guld som glimmar och när ytskiktet faller så kan det vara oerhört smärtsamt att ha låtit sig förföras av löften om något bättre, större och mer grandiost. Det kan bli oerhört tomt, allt kan kännas meningslöst och en del kan få problem med sitt psykiska mående. Det kan kännas som man faller ner i ett stort mörkt hål och man tappar tron. För att undvika det scenariot så fortsätter man i stället att tro på det man har bestämt är en sanning för att man inte kan hantera motsatsen. Men tillslut så faller man. Så var försiktig. Det är mitt budskap till dig.

Mer “hands on” och mindre snack…

Var rädd om dig för du är värdefull. Och Du kan själv!

Kram Vivi

10 thoughts on “Den andliga villfarelsen är vår största utmaning

 1. Så bra du sätter ord på exakt det jag med tänkt ang uppstigning o att NU det högsta medvetandet nås!? Jag har med funderat på det om vi är där nu vart tar vi då vägen sen?? Nä min känsla är iaf att på egen hand utveckla mig, genom mitt egna arbete, men också mötet med alla nya människor gör att man ständigt lär sig nåt nytt o DET är jag så tacksam för!! ❤️Behöver inte bekräftelse från någon annan men som hos dig kan jag få lite vägledning i just sånt jag behöver just nu

  Inte säkert att nån annan behöver drt jag behöver o vice versa.
  Så nä nån Dalai Lama vill jag aldrg bli, för det är hans uppgift o jo har mött honom så vet han gör det bra med..
  Intressant du tar upp samma funderingar jag haft exakt samtidigt.. Vad vill det visa undrar jag då.. Då måste det vara fler som har samma funderingar så det känns kul o intressant.. Tack för du tog upp det här Vivi. Kram Jessie

 2. Tack för dina kloka ord!
  Den andliga och mediala utvecklingen är ingen snabbkurs eller happening utan en resa som kräver mod och tålamod och att ”jorda det andliga” ….. mer hands on.
  Kram Margareta

 3. Tack Vivi!
  Du sätter ord på det jag själv har känt och funderat över. Tack för klok och tydlig reflektion.
  Allt gott till dig!
  Cecilia

 4. Tack för detta mycket kloka och välbehövliga inlägg! Det du tar upp är sådant som även jag har observerat allt för mycket av. Självutnämnda “gurus” som med all tydlighet behöver ägna sig åt sin egna utveckling, driver sekter som hjärntvättar godtrogna människor som vill ha en ledare att lägga sin utveckling och “uppstigning” i händerna på. Egoismen flödar, “vi och dom” växer sig starkare och ändamålet helgar medlen. Spirituell narcissism är farligt, och om det är något alla sekternas hängivna följare bör vakna upp inför, så är det den manipulation de utsätts för för att “gurun” ska få göda sitt svulstiga ego.
  Jag håller med dig i ditt resonemang, och personligen tycker jag att det som är givande är själva resan att göra vad man kan för att utveckla sig. Jag har precis fått hem din bok, och ser fram emot att läsa den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *